5 κακές συνήθειες που καταστρέφουν το Smartphone σας

smartphones

5 κακές συνήθειες που καταστρέφουν το Smartphone σας

 

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να επεκτείνεται την διάρκεια ζωής του κινητού σας.

1. Αγοράζοντας φτηνά καλώδια

 

Ας ξεκινήσουμε με τον πιο… εκρηκτικό τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καταστρέψετε το Smartphone σας: φθηνά, μη επώνυμα καλώδια φόρτισης. Δεν αναφέρομαι σε αξιόπιστους κατασκευαστές όπως η Anker ή σε αυτά που φέρουν την πιστοποίηση Made For iPhone, αλλά στα no-name καλώδια USB που βρήκατε για 1 ευρώ στο μαγαζί της γωνίας της γείτονιας σας.

Πολλά από αυτά τα καλώδια μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στη συσκευή σας -ή ακόμα χειρότερα, να σας θέσουν σε κίνδυνο πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας. Δεν αξίζει τον κόπο η βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση χρημάτων: Αγοράστε τους φορτιστές σας από μια γνωστή μάρκα.Στη συνέχεια, μόλις αποκτήσετε ποιοτικά καλώδια, αντιμετωπίστε τα με προσοχή. Αν τα κακομεταχειριστείτε, μπορεί να προκαλέσετε φθορά των καλωδίων στο εσωτερικό τους.

b8266091 1

2. Μη χρήση θήκης προστασίας

 

Πόσους ανθρώπους γνωρίζετε με ραγισμένη ή θρυμματισμένη οθόνη; Όλοι πιστεύουμε ότι δεν θα μας συμβεί… μέχρι που συμβαίνει. Μπορεί να προτιμάτε την εμφάνιση ενός τηλεφώνου χωρίς θήκη, αλλά απλά δεν αξίζει το ρίσκο – ακόμη και ρωγμές μπορούν να καταστρέψουν τηv οθόνη σάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτά τα μικρά σπασίματα και ρωγμές μπορούν να καταστρέψουν την αξία μεταπώλησης του Smartphone σας όταν θελήσετε να το αλλάξετε.

1629398241803 scaled
@toprevies.gr

3. Εξαντλείτε την μπαταρία σας πολύ συχνά

 

Οι μπαταρίες των τηλεφώνων υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου- μετά από μερικά χρόνια, η μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν θα είναι τόσο υψηλή όσο όταν οι συσκευές ήταν ολοκαίνουργιες. Αυτά τα πράγματα είναι αναπόφευκτα, αλλά οι κακές συνήθειες μπορούν να επιταχύνουν αυτή την υποβάθμιση. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιείτε τακτικές εκφορτίσεις και να επαναφορτίζετε το Smartphone σας πριν σβήσει.

4. Αποφύγετε την έκθεση στο νερό

 

Ορισμένες συσκευές μπορεί να είναι πιο ανθεκτικές στο νερό από άλλες, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα το νερό να βρει το δρόμο του στο εσωτερικό τους, και όσο περισσότερο εκθέτετε τη συσκευή σας στο νερό, τόσο περισσότερο υποβαθμίζετε την αντοχή της. Επομένως, ακόμη και αν η συσκευή σας έχει βαθμό προστασίας IP67 ή IP68, χρησιμοποιήστε τη στο νερό με προσοχή.

5. Oι ενημερώσεις λογισμικού

 

Αυτές οι διορθώσεις “ασφαλείας” που εμφανίζονται στο τηλέφωνό σας μπορεί να φαίνονται βαρετές και μη επείγουσες, αλλά μπορούν να προστατεύσουν τη συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό και άλλα σοβαρά ζητήματα. Μην τις αναβάλλετε. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώνονται και οι εφαρμογές σας, καθώς συχνά περιέχουν παρόμοιες διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας που σας κρατούν ασφαλείς απο τις απειλές  του διαδικτύου.

Να είστε προσεκτικοί με τις εφαρμογές και τις βελτιώσεις που εγκαθιστάτε. Μείνετε στο επίσημο App Store ή στο Google Play γιατί δεν αξίζει το ρίσκο απλά για να γλυτώσετε 2-3 ευρώ.

Ταυτόχρονα, να είστε προσεκτικοί με τις εφαρμογές σε αυτά τα καταστήματα. Συχνά πρόκειται για εφαρμογές γεμάτες διαφημιστικό λογισμικό που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται δημοφιλείς υπηρεσίες που χρησιμοποιεί ο καθένας – Παρακολουθήστε προσεκτικά τι κατεβάζετε, διαβάστε τις κριτικές και βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για την επίσημη έκδοση της εφαρμογής. Δεν θέλετε κακόβουλο λογισμικό να θέσει σε κίνδυνο το τηλέφωνό σας επειδή δεν κοιτάξατε αρκετά προσεκτικά τι κάνετε εγκατάσταση.

Για περισσότερα, δείτε τα κάλυτερα  desktop  και  gaming laptop . Ενώ είστε σε αυτήν την αναζήτηση , ρίξτε μια ματιά σε ορισμένα αξεσουάρ για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας,  συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών, των πληκτρολογίων και των mouse 

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!