ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ – (φορητός προβολέας) portable projector

1673513567392 convert.io scaled e1673807066214

(φορητόs προβολέας) || portable projector

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο portable projector για εσάς

 

Διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας. Δεν μπορείτε να περιμένετε το είδος της εμπειρίας που θα είχατε από έναν καλό, εξειδικευμένο προβολέα οικιακού κινηματογράφου. Πρώτον, τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούν ένα τσιπ DLP χαμηλής ανάλυσης για τη δημιουργία της εικόνας που διακτινίζεται στην οθόνη. Σε πολλές περιπτώσεις, πρόκειται για ένα τσιπ τυπικής ανάλυσης, το οποίο σας παρέχει την ίδια ανάλυση 848 x 480 με την ανάλυση μιας ταινίας σε DVD.

Ενώ μερικές φτάνουν σε Full HD 1080p, τα πιο προσιτά, φορητά μοντέλα φτάνουν μέχρι τα 720p HD. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε την ευκρίνεια που έχετε συνηθίσει από τις σημερινές τηλεοράσεις 4K και HD. Να είστε επιφυλακτικοί και με τους φτηνούς βιντεοπροβολείς που υπόσχονται ανάλυση 1080p, καθώς αυτό συχνά σημαίνει ότι υποστηρίζουν εικόνα 1080p αλλά την υποβαθμίζουν σε 480p.

Επίσης, δεν θα έχετε τα ίδια επίπεδα αντίθεσης και φωτεινότητας με έναν φορητό βιντεοπροβολέα. Ένας σωστός βιντεοπροβολέας οικιακού κινηματογράφου θα αποδίδει φωτεινότητα 2.000 ANSI lumens ή περισσότερο, ώστε να έχετε φωτεινό λευκό, βαθύ μαύρο και πλούσια χρώματα σε σκοτεινές συνθήκες. Ακόμα και σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο, η εικόνα θα πρέπει να μπορεί να παρακολουθηθεί.

Οι φορητοί βιντεοπροβολείς LED τείνουν να επιτυγχάνουν από 100 έως 2.000 ANSI lumens, με τη συντριπτική πλειοψηφία να βρίσκεται κάπου μεταξύ 300 και 800 ANSI lumens. Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μπορείτε ακόμα να έχετε μια αξιοπρεπή εικόνα, αλλά αν περιμένετε αληθινή κινηματογραφική ποιότητα  μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε απογοητευμένοι.

Περιττό να πούμε ότι ο προϋπολογισμός είναι ένας παράγοντας. Κατά κανόνα, όσο περισσότερα χρήματα ξοδεύετε, τόσο πιο φωτεινή είναι η εικόνα και τόσο υψηλότερη η ανάλυση, προσφέροντάς σας συνολικά μια καλύτερη εμπειρία.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε;

 

Λόγω του τρόπου λειτουργίας τους, με τη δέσμη μιας εικόνας σε μια επίπεδη επιφάνεια, το μέγεθος της προβαλλόμενης εικόνας καθορίζεται από την απόσταση μεταξύ του βιντεοπροβολέα και της οθόνης. Όλοι οι βιντεοπροβολείς έχουν αυτό που ονομάζεται “αναλογία προβολής”, η οποία καθορίζει πόσο μεγάλη θα είναι η εικόνα σε οποιαδήποτε δεδομένη απόσταση, ενώ ορισμένοι είναι αυτό που ονομάζεται βιντεοπροβολείς μικρής προβολής, που σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν μεγαλύτερη εικόνα ακόμη και από απόσταση ενός ή δύο μέτρων.

Η Keystone-correction είναι ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο. Οι βιντεοπροβολείς είναι καλύτερο να τοποθετούνται με το φακό να κοιτάζει ακριβώς στο κέντρο της οθόνης, αλλά στην πράξη αυτό δεν είναι συνήθως πρακτικό, οπότε ο βιντεοπροβολέας πρέπει να τοποθετηθεί πάνω ή κάτω – ή ακόμη και στο πλάι – και να έχει γωνία προς τα πάνω ή προς τα κάτω και προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Αυτό παραμορφώνει την εικόνα  – ένα φαινόμενο γνωστό ως keystoning.

Σχεδόν όλοι οι βιντεοπροβολείς διαθέτουν κάποια μορφή διόρθωσης για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Οι καλύτεροι φορητοί βιντεοπροβολείς το κάνουν αυτόματα, έτσι ώστε να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στη ρύθμιση της οθόνης και του βιντεοπροβολέα και περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε αυτό που θέλετε να παρακολουθήσετε. Το ίδιο ισχύει και για τις λειτουργίες αυτόματης εστίασης, αν και τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν χειροκίνητο ρυθμιστή.

Τι γίνεται με τον ήχο;

 

Αν χρησιμοποιείτε έναν φορητό βιντεοπροβολέα, πιθανώς δεν θέλετε να κουβαλάτε μαζί σας μια πλήρη εγκατάσταση ήχου surround, οπότε τα περισσότερα περιλαμβάνουν ενσωματωμένα ηχεία. Η ποιότητα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, με ορισμένα από αυτά να βγάζουν ένα κακό αποτέλεσμα και άλλα να παράγουν ενα αξιοπρεπή στερεοφωνικού ήχου. Αν θέλετε να κάνετε κάτι καλύτερο, ορισμένα περιλαμβάνουν υποδοχή ακουστικών ή – ακόμα καλύτερα – συνδεσιμότητα Bluetooth. Με αυτήν, μπορείτε να συνδέσετε ένα ζευγάρι ακουστικών ή ακόμη και ένα ηχείο Bluetooth. Μπορεί να έχετε κάποια προβλήματα συγχρονισμού ήχου και εικόνας, αλλά ένας καλός βιντεοπροβολέας θα έχει μια ρύθμιση για να το αντισταθμίσει αυτό.

Υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά που αξίζει να έχετε;

 

Οι περισσότεροι φορητοί βιντεοπροβολείς διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία, η οποία θα πρέπει να σας επαρκεί για να παρακολουθήσετε μια ταινία, αν και συχνά μόνο με μειωμένη φωτεινότητα μπορείτε να τα καταφέρετε. Μερικοί από αυτούς τρέχουν επίσης το δικό τους λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Android, δίνοντάς σας ενσωματωμένες εφαρμογές streaming apps. Για όσους δεν διαθέτουν, η τυπική σύνδεση HDMI σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε ένα tv στικ , ενώ συνήθως μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία βίντεο απευθείας από μια θύρα USB (η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του στικ streaming της επιλογής σας).

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!