Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Google Pay

Η υπηρεσία πληρωμών της Google λειτουργεί με συσκευές Android και iOS. Δείτε πώς να ρυθμίσετε την υπηρεσία και να πληρώσετε για πράγματα εύκολα από την εφαρμογή.

Το Google Pay είναι μια εφαρμογή πληρωμών που σας επιτρέπει να πληρώνετε για αντικείμενα online ή μέσω ανέπαφων πληρωμών ΝFC. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις προσωπικές σας δαπάνες, να προσθέτετε εικονικές πιστωτικές κάρτες και να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας.

Ενώ η Google σχεδίασε την εφαρμογή για να είναι σύστημα πληρωμών στα τηλέφωνα Android, οι κάτοχοι iPhone μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την υπηρεσία. Ας δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Pay με ένα τηλέφωνο Android και ένα iPhone.

Ρύθμιση του Google Pay από τον Ιστό

 

Για να ρυθμίσετε το Google Pay, πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας  στην Google . Εάν έχετε αποθηκεύσει τις πληροφορίες της κάρτας σας με τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης του Chrome, αυτές  θα μεταφερθούν αυτόματα στο Google Pay. Εάν δεν έχετε αποθηκευμένες πληροφορίες, θα πρέπει να τις καταχωρίσετε χειροκίνητα ( εικονα 1).

εικόνα 1 google pay

Στη συνέχεια, η υπηρεσία εμφανίζει τη μέθοδο πληρωμής που έχετε εισάγει. Μπορείτε να αφαιρέσετε ή να επεξεργαστείτε την υπάρχουσα μέθοδο ανά πάσα στιγμή ή να προσθέσετε νέες μεθόδους πληρωμής. Επιλέξτε το σύνδεσμο Προσθήκη μεθόδου πληρωμής για να εισαγάγετε πρόσθετες μεθόδους (εικόνα 2). Μπορείτε τώρα να προσθέσετε άλλη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό. Επιλέξτε μία από αυτές τις πρόσθετες μεθόδους, αν θέλετε, και στη συνέχεια ακολουθήστε τα βήματα για να τη συνδέσετε με το Google Pay. Το Google Pay δέχεται επίσης PayPal.

 

εικόνα 2 μέθοδος πληρωμής

Ρύθμιση του Google Pay από Android

 

Το Google Pay περιλαμβάνεται ήδη σε όλες τις συσκευές Android, οπότε δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε. Αν χρειαστεί, όμως, μπορείτε πάντα να το αποκτήσετε από το Google Playstore.

Αφού ανοίξετε την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με το λογαριασμό στην  Google. Θα σας ζητηθεί να συνδέσετε την εφαρμογή με τον αριθμό τηλεφώνου σας μέσω ενός κωδικού που θα σας αποσταλεί με μήνυμα. Στη συνέχεια, η εφαρμογή σας ζητά να ρυθμίσετε ορισμένες προτιμήσεις απορρήτου.

 

είκονα 3
είκονα 4

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!