ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΓΙΑ GAMING PC ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ

DESKTOP GAMING e1579157025988

Στην επιλογή μας για  desktop  gaming  μέχρι 500 ευρώ θα χρησιμοποιήσουμε τον επεξεργαστή AMD Ryzen με Radeon Vega Graphics  μέ ενσωματωμένη κάρτα γραφικών  που είναι αυτήν τήν στιγμή μια από τις καλύτερες επιλογές αφού έχει τις καλύτερες κριτικές και reviews απο χρήστες και είναι μία επιλογή value for money . Η συνολική απόδοση ενός Η/Υ εξαρτάται από την ύπαρξη  μνήμης RAM έτσι στην επιλογή μας θα θεωρήσουμε  αποδεκτό επίπεδο μνήμης RAM τα  16 GB (8GBx2)  με ταχύτητα 3000MHz . Κύριο μέλημα στην επιλογή είναι ο υπολογιστής να μπορεί να υποστηρίξει τα νέα παιχνίδια με άνεση.

XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ  DESKTOP  ΓΙΑ GAMING

Το σημαντικότερο τμήμα κάθε υπολογιστή είναι η κεντρική μονάδα επεξεργασίας (Central Processing Unit –CPU).Είναι να εκτελεί τα  προγράμματα που βρίσκονται αποθηκευμένα στην κυρία μνήμη (ROM), προσκομίζοντας τις εντολές τους, εξετάζοντας τες και στην συνεχεία εκτελώντας διαδοχικά.Τα συστατικά μέρη του υπολογιστή είναι συνδεδεμένα μέσω δίαυλων (bus). οι δίαυλοι είναι παράλληλοι αγωγοί οι όποιοι χρησιμοποιούνται για την μετάδοση σημάτων έλεγχου, διευθύνσεων και δεδομένων και μπορεί να είναι είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί.

RAM (Random Access Memory)

Χώρος αποθήκευσης στοιχείων και δεδομένων που χρησιμοποιεί ο επεξεργαστής .Ο λόγος που επιβάλλει την ύπαρξη της μνήμης RAM σαν ενδιάμεσου μεταξύ του επεξεργαστή και του σκληρού δίσκου (αυτά τα μέσα μαγνητικής αποθήκευσης εργάζονται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με την ταχύτητα με την οποία εργάζεται ο μικροεπεξεργαστής, ενώ η μνήμη RAM έχει τη δυνατότητα να εργάζεται με την ταχύτητα του μικροεπεξεργαστή.

Έτσι, όταν πχ ο επεξεργαστής επεξεργάζεται κάτι, “παίζει” συνέχεια με την RAM, “πηγαινοφέρνοντας” συνέχεια δεδομένα από και προς αυτήν.Λόγω των τεράστειων δυνατοτήτων επεξεργασίας σε κλάσματα δευτερολέπτων, χρειάζεται και αρκετά μεγάλη RAM για να συσσωρεύσει μεγαλύτερο όγκο δεδομένων – έτσι εαν η RAM δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να εξυπηρετήσει πλήρως τις ανάγκες αποθήκευσης των δεδομένων του επεξεργαστή, τότε ο επεξεργαστής δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, αλλά πιο “αργά”.Η μνήμη RAM δεν έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει μόνιμα δεδομένα, ενώ τα δεδομένα που περιέχει «χάνονται» μόλις κλείσει ο υπολογιστής .

Μνήμη ROM (Read Only Memory)

Είναι τύπος μνήμης της οποίας τα περιεχόμενα δεν μεταβάλλονται. Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση προγραμμάτων χαμηλού επίπεδου, και δεδομένων τα όποια παραμένουν αποθηκευμένα και μετά την διακοπή τροφοδοσία του υπολογιστή.Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το BIOS(Basic Input Output Sustem) που είναι αποθηκευμένο σε ένα ειδικό chip μνήμης ROM το όποιο είναι γνωστό  και ως system BIOS ROM και είναι οι δυαδικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την εκκίνηση καθώς και για την ορθή λειτουργιά του συστήματος καταγραφή δεδομένων γίνεται μόνο από τον κατασκευαστή.

Μνήμη Cache

Είναι η μνήμη που παρεμβάλλεται μεταξύ του επεξεργαστή και της κύριας μνήμης, σκοπός είναι η άμεση παροχή δεδομένων στον επεξεργαστή και άμεση ανάκληση εντολών και δεδομένων από προηγούμενες διεργασίες, η μνήμη cache υλοποιείται με την τεχνολογία στατικών μνήμων οι οποίες προσφέρουν μεγάλη ταχύτητα προσπέλασης.

Frame per second

Eίναι ο αριθμός των φορών που ανανεώνεται η εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή μας  σε κάθε δευτερόλεπτο. οΙ Επιλογές μας θα πετυχαίνουν άνετα πάνω 60 FPS.Εάν χρειαστείτε και οθόνη για το καινούργιο σταθερό υπολογιστή σας δείτε το άρθρο μας για οθόνες για gaming desktop.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΓΙΑ GAMING PC ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ

 

1. CPU AMD RYZEN 3 2200G 3.70GHZ

 

Οι νέοι επεξεργαστές AMD Ryzen δημιουργήθηκαν για να σας προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία απόδοσης. Η τελευταία multithreaded τεχνολογία επεξεργασίας σας δίνει απαράμμηλες επιδόσεις όταν δούλεύετε και όταν παίζετε. Οι επεξεργαστές AMD Ryzen με Radeon Vega Graphics είναι εξοπλισμένοι με μερικά από τα πιο προηγμένα, ισχυρά υπολογιστικά και γραφικά υλικά που κυκλοφορούν σήμερα, συγχωνευμένα σε έναν επεξεργαστή για να σας προσφέρουν τις υψηλές επιδόσεις που χρειάζεστε για απαιτητική δουλειά και σοβαρό gaming, χωρίς συμβιβασμούς.

Κατασκευασμένοι με αρχιτεκτονική 14nm, οι 4 πυρήνες των επεξεργαστών Ryzen 3 αναβαθμίζουν το multitasking. Η τεχνολογία AMD SenseMI μαθαίνει και προσαρμόζεται στην καθημερινότητά σας για να σας προσφέρει τις αληθινές επιδόσεις των 4 πυρήνων σε ό,τι κι αν κάνετε. Εξοπλισμένος με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, σας δίνει τη δυνατότητα να φτάσετε τις επιδόσεις του στα άκρα, ανεβάζοντας το χρονισμό από τα 3.5GHz στα 3.7GHz.

Το FuzeDrive για AMD Ryzen   AM4 είναι ένα λογισμικό το οποίο αναλύει όλους τους δίσκους που διαθέτει το σύστημα σας, από τον γρηγορότερο στον πιο αργό και συνδιάζει αυτούς τους δίσκους ένα σε έναν ενιαίο τόμο. Τα δεδομένα τοποθετούνται δυναμικά στα ταχύτερα αποθηκευτικά μέσα, χωρίς καμία χειροκίνητη παρέμβαση και το AΜΙ μαθαίνει πώς χρησιμοποιείτε το σύστημά σας, διασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση για όλες τις εφαρμογές σας.

 

2. PSU THERMALTAKE SMART SE MODULAR 14CM 530WATT ACTIVE PFC CM 87+

 

Η σειρά PSU SMART SE SPS-530M. Series από την Thermaltake ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία και μοναδική ποιότητα κατασκευής. Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό των 530Watt διαθέτει modular καλώδια ωστε να κρατάτε το εσωτερικό του PC case σας τακτοποιημένο. Έχει απόδοση 87%, smart fan control για τον 14mm ανεμιστήρα του (Sleeve Fan: 1900RPM ± 10%), ενεργό PFC και είναι ιδανικό για τους χρήστες που αναζητούν ένα οικονομικό τροφοδοτικό με σταθερές επιδόσεις.

 • Tύπος: Intel ATX 12V 2.3 & SSI EPS 12V 2.92.
 • Μεγ. Απόδοση: 530W.
 • Ρεύμα εισόδου: 4.0A Μεγ.
 • Δυνατοτητα εισόδου: 47Hz – 63Hz.
 • MTBF: 100,000 hrs minimum.
 • Ασφάλεια: CE, TUV, GOST.
 • PCI-E Connector: 6+2pin x 2.

ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK B450M PRO4 RETAIL

 

Προετοιμαστείτε το εαυτό σας για να απολαύσετε το εντυπωσιακό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Πριν από αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα είναι πιστοποιημένα, συμπεριλαμβανομένων υλικού, λογισμικού και προγραμμάτων οδήγησης. Η μητρική πλακέτα είναι το κλειδί για τη σύνδεση εξαρτημάτων και οι VR μητρικές κάρτες της ASRock είναι σίγουρα αυτό που ψάχνετε. Η ποιότητα είναι εξασφαλισμένη μέσα από εξαντλητικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Τα στιβαρά components θα σας κάνουν να βυθιστείτε στον κόσμο της εικονικής πραγμαματικότητας.

 

3. RAM G.SKILL F4-3000C16D-16GISB

 

Η νέα προσθήκη των μνημών DDR4 της G-SKILL της σειράς AEGIS, είναι σχεδιασμένες για αναβάθμισμένες επιδόσεις και υψηλή σταθερότητα στα τελευταίας γενιάς gaming μηχανήματα. Δώστε την ποιότητα απόδοσης στο μηχάνημα σας για τη ενίσχυση του ανεξαρτήτως της κατηγορίας παιχνιδιού.

 • Μοντέλο: F4-3000C16D-16GISB.
 • Σειρά: Aegis.
 • Τύπος Μνήμης: DDR4.
 • Χωρητικότητα: 16GB (8GBx2).
 • Διάταξη Μνημών: Dual Channel Kit.
 • Ταχύτητα: .
 • Latency: 16-18-18-38-2N.
 • Voltage: 1.20v.
 • Τάση Λειτουργίας: 1.20v.
 • Χαρακτηριστικά: Unbuffered, Non-ECC, Intel XMP 2.0 (Extreme Memory Profile) Ready.
 • Ύψος: 31.2 mm / 1.2 inch.

4. HDD SEAGATE ST3000DM007  BARRACUDA

 

Ευέλικτοι και αξιόπιστοι, οι δίσκοι Barracuda της Seagate είναι εμπνευσμένοι από το παρελθόν, αλλά είναι έτοιμοι για το μέλλον. Οι Barracuda δίσκοι είναι ένας αποδοτικός τρόπος για να χειριστεί κανεις όλες τις ανάγκες του στον υπολογιστή.

 • Χωρητικότητα: 3 TB.
 • Τύπος δίκσου: 3.5”.
 • Μνήμη Cache: 256 MB.
 • Ταχύτητα περιστροφής: 5.400 rpm.
 • Διασύδεση: SATA 6Gb/s.

 

5. CASE THERMALTAKE VERSA J21

 

Ιδανικά σχεδιασμένο για παίκτες PC, το νέο κουτί Mid-Tower Versa J21 Tempered Glass Edition παρουσιάζει μια κομψή εμφάνιση και εξαιρετική θερμική απόδοση. Φτιαγμένο με εμπρός και πίσω φωτισμένο λογότυπο, αυτό το ελκυστικό κουτί διαθέτει έναν ενσωματωμένο οπίσθιο ανεμιστήρα 120 mm για καλύτερο αερισμό, ένα πλευρικό πάνελ με tempered glass για άμεση εσωτερική θέα του συστήματος και ένα κάλυμμα ισχύος για καθαρή εμφάνιση και καλύτερη απόδοση ψύξης . Υποστηρίζει έως και μια τυπική μητρική πλακέτα ATX και τις τελευταίες λύσεις PC και AIO ψύξης, το Versa J21 TG μπορεί να ρυθμιστεί ακριβώς όπως θέλετε να είναι.

 • Πλαινό πάνελ: Tempered Glass x1.
 • Υλικό: SPCC.
 • Σύστημα ψύξης: Rear (exhaust) : 120 x 120 x 25 mm fan (1000rpm, 16dBA).
 • Θέσεις επέκτασης: 7
 • Θύρες διασύνδεσης: USB 3.0 x 2, USB 2.0 x 2, HD Audio x 1.
 • PSU: Standard PS2 PSU (optional).
 • Υποστήριξη ανεμιστήρων: Front: 3 x 120mm, 2 x 140mm / Top: 2 x 120mm, 2 x 140mm / Rear: 1 x 120mm.
 • Υποστήριξη υδρόψυξης: Front: 1 x 360mm, 1 x 280mm / Top: 1 x 240mm / Rear: 1 x 120mm.
 • Μέγιστο ύψος ψύκτρας CPU: 160 mm.
 • Μέγιστο μήκος VGA: 310 mm.

Συνοψίζοντας …

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες περιπτώσεις pc cases  στην αγορά αυτή τη στιγμή για gaming desktop , σε κάθε μορφή και μέγεθος και από μια σειρά κατασκευαστών. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε την ιδανική περίπτωση για τον υπολογιστή σας

Για περισσότερα, δείτε τα καλύτερα  desktop  και  gaming laptop . Ενώ είστε σε αυτήν την αναζήτηση , ρίξτε μια ματιά σε ορισμένα αξεσουάρ για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας,  συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών, των πληκτρολογίων και των mouse .

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!