ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ DESKTOP ΓΙΑ GAMING

οθόνες υπολογιστών desktop

Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιές είναι οι καλύτερες οθόνες για gaming .

Οι κάλυτερες οθονες desktop για  gaming διαθέτουν τεχνολογία  που ελαχιστοποιεί τα «σπασίματα», το τρεμόπαιγμα και το lag στην εικόνα. Είναι σε θέση να αποδώσουν φυσικά , προσφέροντας έτσι εκπληκτικά ομαλά γραφικά χωρίς εσύ να χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό.
Απόλαυσε υπέροχο gameplay  και δες το gaming να αλλάζει επίπεδο. Η τεχνολογία τους  μειώνει σημαντικά τη θολούρα που ίσως να είχες παρατηρήσει μέχρι τώρα στα αντικείμενα που κινούνταν στην οθόνη σου. Έτσι, θα απολαύσεις πεντακάθαρα γραφικά σε υψηλές αναλύσεις ,  είτε παίζοντας τα αγαπημένα σου παιχνίδια, είτε παρακολουθώντας βίντεο, είτε απλά δουλεύοντας.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε μια οθόνη που θα σας προσφέρει  πλεονέκτημα έναντιον των αντιπάλων σας, παρέχοντας παράλληλα μια  συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού. Αυτοί είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια οθόνη gaming :

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ DESKTOP ΓΙΑ GAMING

Θα δείτε πολλές κύριες τεχνολογίες στους τυπους πανελ  που χρησιμοποιούνται στις  οθόνες για gaming, και το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Τύπος  Panel:

 

 • Twisted Nematic (TN) είναι  πιο προσιτές και  δημοφιλής στους gamers επειδή προσφέρουν γρήγορους χρόνους απόκρισης pixel και ρυθμούς ανανέωσης.
 • Vertical Alignment (VA) είναι γνωστές για τις υψηλές αναλογίες αντίθεσης, τα στιβαρά χρώματα και την ικανότητα εμφάνισης deep black , αλλά είναι επίσης γνωστό ότι παράγουν αξιοσημείωτα ghosting effects που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση παιχνιδιών.
 • In-Plane Switching  (IPS) παρέχουν την καλύτερη ποιότητα χρώματος, ισχυρή απόδοση σε γκρι και ευρείες γωνίες προβολής, αλλά δεν μπορούν να ταιριάξουν με την  pixel response  των (TN). Είναι ο καλύτερος τύπος πάνελ γενικής χρήσης.Αλλά οι απαιτητικοί παίχτες μάλλον θα διαφωνίσουν.

Pixel response time(ms)

Οι οθόνες  θα πρέπει να έχουν pixel response time και υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο spec απόκρισης εικονοστοιχείων είναι gray-to-gray, το οποίο μετράται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms) και δηλώνει το χρόνο που χρειάζεται ένα pixel για μετάβαση από μία απόχρωση γκρι σε άλλη. Μια   low pixel response  θα προσφέρει μια ομαλότερη συνολική εικόνα από μια οθόνη με μεγαλύτερο ms. 

Ρυθμός ανανέωσης

 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ DESKTOP ΓΙΑ GAMING

Refresh Rate μιας οθόνης αναφέρεται στον χρόνο (ανά δευτερόλεπτο) που χρειάζεται για να ανανεωθεί ολόκληρη η οθόνη και μετράται σε hertz (Hz). Οι περισσότερες οθόνες LCD έχουν ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, πράγμα που σημαίνει ότι η οθόνη ανανεώνεται 60 φορές ανά δευτερόλεπτο, αλλά οι εικόνες που κινούνται γρήγορα μπορεί να φαίνονται θολές σε αυτό το ρυθμό ανανέωσης. Τo  Refresh Rate (hz) που βλέπουμε τώρα σε στις  οθόνες gaming   είναι 75Hz, 120Hz, και 144Hz, ενώ ύπαρχουν οθόνες μέχρι 240Hz που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά. 
Τα παιχνίδια που τρέχουν σε fps υψηλότερα από 60 fps  μπορούν να επωφεληθούν απο οθόνες με ύψηλο refresh rate . Ο υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης μπορεί να δείξει κίνηση πιο ρευστό, όταν βρίσκεται σε συγχρονισμό.  Οι παίκτες των on-line παιχνιδιών  που δεν είναι πολύ απαιτητικά με τα γραφικά   θα λάβουν  ιδιαίτερα υπόψη αυτήν την παράμετρο.Ακριβώς επειδή έχουν ψηλό ρυθμό ανανέωσης οι οθόνες  δεν σημαίνει ότι τα γραφικά παιχνιδιών δεν θα έχουν  tearing and artifacts . Έτσι οι καλύτερες οθόνες gaming πρέπει να  εφοδιάζονται με  G-Sync και  FreeSync ώστε να εξαλείφεται το φαινόμενο.

Contrast

Eίναι ο λόγος της μέγιστης φωτεινότητας δηλαδή του απόλυτου λευκού προς την ελάχιστη φωτεινότητα, δηλαδή του απόλυτου μαύρου που μπορεί κάθε πάνελ να προβάλει. Θεωρητικά, όσο μεγαλύτερο είναι το κλάσμα, τόσο καλύτερη και η οθόνη.

 

Συνδεσιμότητα

Οι θύρες Dual HDMI είναι ιδανικές, αφού οι κονσόλες παιχνιδιών χρησιμοποιούν HDMI , ενώ οι περισσότερες κάρτες γραφικών υψηλής ποιότητας προσφέρουν δυνατότητα σύνδεσης DisplayPort, HDMI και DVI.
Οι θύρες USB είναι επίσης ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό, καθώς διευκολύνουν τη σύνδεση με mouse , headsets και περιφερειακά και σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να φορτίσετε τις συσκευές όταν είναι συνδεδεμένες σε μια θύρα USB . Οι πλευρικές θύρες USB διευκολύνουν την τοποθέτηση και την αποσύνδεση περιφερειακών χωρίς να χρειάζεται να φτάσετε  στο πίσω μέρος της οθόνης. Ενω ένα ισχυρό σύστημα ηχείων  ενσωματωμένο  στήν οθόνη θα ενισχύσει την εμπειρία του παιχνιδιού σας ,  έπισης απαραίτητη είναι μια βάση με ρυθμίσεις ύψους, κλίσης και περιστροφής κάθως  προσφέρει  άνεση στις άτελειωτες ώρες παιχνιδιού.
@topreviews.gr
@topreviews.gr
Επιπλέον χαρακτηριστικά Αν πρέπει να μοιραστείτε μια οθόνη με έναν συνεργάτη ή μέλη της οικογένειάς σας, σκεφτείτε ένα μοντέλο με εργονομική βάση που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την οθόνη στην πιο άνετη γωνία θέασης. Μια πλήρως ρυθμιζόμενη βάση προσφέρει κλίση, περιστροφή και ρύθμιση ύψους έπισης μπορείτε να περιστρέψετε την όθονη για προβολή σε κατακόρυφη κατάσταση. Εάν έχετε την τάση να συνδέετε και να αποσυνδέετε συχνά τις συσκευές USB, αναζητήστε μια οθόνη με ενσωματωμένες θύρες USB. Στην ιδανική περίπτωση, τουλάχιστον δύο από αυτές τις θύρες –  διευκολύνουν την σύνδεση των μονάδων και περιφερειακών USB.
Οι περισσότερες οθόνες έρχονται με ενσωματωμένα ηχεία που είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση αλλά στερούνται την ανταπόκριση όγκου και μπάσων που φιλοδοξούν οι λάτρεις της μουσικής και οι παίκτες. Εάν η έξοδος ήχου είναι σημαντική, αναζητήστε ηχεία με ελάχιστη βαθμολογία 2 watts ανά ηχείο. Κατά γενικό κανόνα, όσο υψηλότερη είναι η ονομαστική ισχύς, τόσο περισσότερο μπορείτε να περιμένετε.  Μια οθόνη με ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών καθιστά εύκολη την προβολή φωτογραφιών και την αναπαραγωγή μουσικής χωρίς να χρειάζεται να φτάσετε κάτω από το γραφείο σας για να συνδέσετε μια κάρτα μέσων.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ DESKTOP ΓΙΑ GAMING

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ DESKTOP ΓΙΑ GAMING
ASUS PG35VQ 
Asus ROG Swift PG348Q LED WQHD
Dell S2421HGF 24"
HP Omen X 27
HP Omen 25f
Asus ROG Strix XG32VQ
ASUS TUF Gaming VG27AQ
MSI Optix MPG341CQR
ASUS ROG SWIFT PG248Q
DELL AW2720HF Alienware 27inch

1. ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING ASUS PG35VQ  (35″) ULTRAWIDE QUAD HD LED CURVED

 

Αν έχετε τα χρήματα να ξοδέψετε στην απόλυτη οθόνη ultrawide gaming monitor, η Asus ROG Swift PG35VQ διαθέτει τις δυνατότητες, τη δύναμη και την ικανότητα να βρίσκεται στην κορυφή .

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού με Maximum refresh rate: 200Hz
 • Κορυφαία ακρίβεια χρώματος
 • HDR
 • low input lag εισόδου
 • Ενσωματωμένο DAC ακουστικών
 • Flicker free technology
 • Low Blue Light technology
 • NVIDIA G-SYNC

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Βαρος μαζί με stand 13 κιλά
 • Ακριβή σε σύγκριση με άλλες επιλογές

 

2. Οθόνη Υπολογιστή 34″ Asus ROG Swift PG348Q LED WQHD

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ DESKTOP ΓΙΑ GAMING

 

 

 

 

 

 

 

Το Asus ROG Swift PG348Q είναι μια curved gaming οθόνη 34 ιντσών που προσφέρει εξαιρετική απόδοση και είναι εξοπλισμένη με  πολλά χαρακτηριστικά που εστιάζουν στον gamer.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

 • Κομψή σχεδίαση.
 • Ρυθμίσεις φιλικές προς το gamer.
 • Τεχνολογία Nvidia G-Sync.
 • απόδοση σε όλους τους τομείς.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

 • Ακριβή
 • Μόνο δύο είσοδοι βίντεο. HDMI, DisplayPort
 • Ενσοματωμένα ηχεία – 2W Stereo RMS ηχεία

3. ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING HP Omen X 27

 

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

 • Ο γρηγορότερος ρυθμός ανανέωσης διατίθεται σε οθόνη ανάλυσης 1440p.
 •  Xαμηλό input lag εξαιρετικο για gaming

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

 • Η βάση θα μπορούσε να είναι πιο εργονομική.
 • Η τεχνολογία πάνελ TN  που σημαίνει μεγάλες γωνίες θέασης.

Συνδεσιμότητα 1 analog and digital audio-out-  3 USB 3.0 (1 upstream, 2 downstream) – Signal input connectors 1 HDMI 2.0 (with HDCP support) – 1 DisplayPort™ 1.4 (with HDCP support)

Το HP Omen X 27 είναι μια οθόνη gaming που δίνει στους gamers  Ανάλυση QHD 2560 x 1440  – και ρυθμό ανανέωσης στα 240Hz.

4. Dell S2421HGF 24″

 

Η Dell 24 S2421HGF mε κόστος μόλις 199,99 ευρω, αυτή η οθόνη 24 ιντσών ξεπερνά ορισμένες οθόνες διπλάσιες από την τιμή της – όσοι αναζητούν μια  value for money πρόταση  θα πρέπει να έχουν αυτή την επιλογή  της Dell στην κορυφή των επιλογών τους .

4. ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING HP Omen 25f

 

 

Πλεονεκτήματα:

 • Πολύ γρήγορος ρυθμός ανανέωσης.
 • Υποστήριξη FreeSync και συμβατό με το G-Sync.

Μειονεκτήματα:

 • Η βάση δεν είναι πλήρως ρυθμιζόμενη.
 • Η αναπαραγωγή χρώματος σε ορισμένες δοκιμές.
 • To software control panel της HP

Το Omen X 25f της HP προσφέρει σχεδόν όλα όσα πρέπει να περιμένετε απο ενα gaming monitor

5. ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING Asus ROG Strix XG32VQ

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ DESKTOP ΓΙΑ GAMING

 

 

 

 

 

 

 

Η οθόνη παιχνιδιών Asus ROG Strix XG32VQ συνδυάζει μια curved οθόνη 32 ιντσών, έναν αναβαθμισμένο ρυθμό ανανέωσης 144Hz –  συμβατότητα με το FreeSync .

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Όμορφα καμπύλη οθόνη.
 • Υποστήριξη για το Adaptive Sync (FreeSync).
 • 144Hz ρυθμό ανανέωσης.
 • Έλεγχος με το joystick για μενού OSD.
 • Ομαλή απόδοση και καλή αντίθεση.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Η απόκριση  VA δεν μπορεί να ταιριάξει με αυτή των οθονών TN.
 • Τίμη
 • Δεν υπάρχουν ενσωματωμένα ηχεία.

6. ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING  ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 inch, HDR10

 

Τύπος Panel: IPS (In-Plane Switching)
Διαγώνιος οθόνης (cm): 68.47 cm
Διαγώνιος οθόνης (inch): 27 inch

Εξοπλισμός

High Dynamic Range (HDR): HDR-10
Μέγεθος ενεργής οθόνης: 596.74 x 335.66 mm
Ανάλυση: 2560 x 1440 pixels
Αναλογία εικόνας: 16:9
Γωνία θέασης οριζόντια & κάθετα  :178 °
Φωτεινότητα: 350 cd/m²
Αριθμός χρωμάτων: 16.7 Million
Συχνότητα Σάρωσης εικόνας: 165 Hz
Βήμα εικονοστοιχείων: 0.233 mm
Αναλογία αντίθεσης: 1000:1

Εξοπλισμός

Ενσωματωμένα ηχεία
Συνδέσεις: 2 x HDMI(v.2.0), DisplayPort 1.2
Ειδικά χαρακτηριστικά: Ισχύς ηχείων: 2 x 2 W, Κορεσμός χρωμάτων : 99%(sRGB), Κλίση : +33°~-5°, Στροφή : +90°~-90°, Περιστροφή : +90°~-90°, Προσαρμογή ύψους : 0~130 mm, Kensington lock

7. ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING MSI Optix MPG341CQR

 

Πλεονεκτήματα:

 • Καινοτόμο σχεδιασμό και ευρύ σύνολο παιχνιδιών.
 • Αξιοπρεπή αποτελέσματα χρώματος.
 • Πολύ χαμηλή καθυστέρηση εισόδου.
 • Επιθετική τιμή για την κατηγορία του.

Μειονεκτήματα:

 • Η συνολική HDR και η ποιότητα των ταινιών .
 • Η αναλογία αντίθεσης δοκιμάστηκε χαμηλότερα από ό, τι διαφημίστηκε.
 • Η ενσωματωμένη κάμερα web λειτουργεί μόνο για τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου.

H Optix MPG341CQR 34 ιντσών της MSI συνδυάζει την απόλυτη απόδοση παιχνιδιού με μια σειρά αποκλειστικών χαρακτηριστικών, προσθέτοντας ένα εξαιρετικά γρήγορο πλαίσιο που υπερέχει σχεδόν σε κάθε test που έχει σημασία για τους παίκτες.

8. ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING ASUS ROG SWIFT PG248Q 24” LED GAMING FULL HD

 

Με την οθόνη υπολογιστή Asus 24″ ROG Swift PG248Q 3D LED Full HD θα μετατρέψεις την χρήση του υπολογιστή σου, μια απόλαυση μοναδική!

Διαθέτει χρόνο απόκρισης μόλις 1ms (Gray to Gray) κάτι που την καθιστά ιδανική για gaming, ταινίες και εφαρμογές με γρήγορες εναλλαγές σκηνών, ενώ η σύνδεση με τον υπολογιστή επιτυγχάνεται μέσω DisplayPort ή HDMI. Επιπλέον διαθέτει 2 θύρες USB 3.0, όπου μπορείς να συνδέσεις το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σου ή να φορτίσεις το κινητό σου, ενώ χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου. Αυτή η οθόνη σου ανοίγει την πόρτα του 3D κόσμου, καθώς είναι συμβατή με το πρότυπο NVIDIA 3D Vision 2. Χαρακτηρίζεται από απόλυτα εργονομικό σχεδιασμό, καθώς έχει δυνατότητες περιστροφής, ρύθμισης ύψους και διαχείρισης καλωδίων.

Χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος: 24″.
 • Ανάλυση: 1920×1080.
 • Αντίθεση: 1000:1.
 • Φωτεινότητα: 350 cd/m2.
 • Γωνία Θέασης: 170° κατακόρυφη / 160° οριζόντια.
 • Υποστήριξη χρωμάτων: 16.7M.
 • Μέγεθος Pixel: 0.2768mm.
 • Αναλογία: 16:9.
 • Τύπος οθόνης: TN.
 • Συνδεσιμότητα: HDMI, DisplayPort, USB Port(s): 3.0 x2.
 • Επιπλέον χαρακτηριστικά: GSYNC, Display Surface Non-glare, Flicker free, Trace Free Technology, GamePlus(modes), Low Blue Light, HDCP support, GameVisual.

9. ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING DELL AW2720HF Alienware 27inch Gaming Monitor

 

Τύπος Panel: IPS (In-Plane Switching)
Τεχνολογία συγχρονισμού: FreeSync

Εξοπλισμός

Ανάλυση: 1920 x 1080 pixels
Αναλογία εικόνας: 16:9
Γωνία θέασης οριζόντια & κάθετα : 178 °
Φωτεινότητα: 300 cd/m²
Αριθμός χρωμάτων: 16.7 Million
Συχνότητα Σάρωσης εικόνας: 240 Hz
Δυναμική αναλογία αντίθεσης: 1000:1

Εξοπλισμός

Συνδέσεις: 2 x HDMI, 1 x DP 1.2, 1 x USB 3.0 upstream port (Rear), 2 x USB Downstream port (Rear), 2 x USB 3.0 Downstream port (Front Bottom), 1 x Headphone-out jack (Front Bottom), 1 x Audio Line-out jack (Rear)
Ειδικά χαρακτηριστικά: AMD FreeSync

Για περισσότερα, δείτε τα κάλυτερα  desktop  και  gaming laptop . Ενώ είστε σε αυτήν την αναζήτηση , ρίξτε μια ματιά σε ορισμένα αξεσουάρ για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας,  συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών, των πληκτρολογίων και των mouse   .

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!