5 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Starlink Internet

Starlink Internet

Πόσο γρήγορο είναι το Starlink Internet ?

Εάν ζείτε σε αγροτική ή απομακρυσμένη περιοχή με αναξιόπιστη ή ανύπαρκτη σύνδεση στο διαδίκτυο, το Starlink προβάλλεται συχνά ως λύση για έσας.Η Starlink είναι ένας πάροχος δορυφορικού διαδικτύου που αποτελεί μέρος της SpaceX. Προσφέρει ευρυζωνική συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας. Αν και ξεκίνησε παρέχοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο σε άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία έχει έκτοτε επεκτείνει τη διαθεσιμότητά της παγκοσμίως. Με την πάροδο του χρόνου, η Starlink ελπίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τι είναι το δορυφορικό Διαδίκτυο;

Η εταιρεία απευθύνεται κυρίως σε καταναλωτές που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Αλλά τελικά θα μπορούσε να έχει παρουσία και σε αστικά κέντρα.

Πώς λειτουργεί το Starlink Internet;

 

Οι υπηρεσίες δορυφορικού διαδικτύου υπάρχουν εδώ και χρόνια. Όλοι οι πάροχοι λειτουργούν ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο για να σας προσφέρουν συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο. Συνήθως, εμπλέκονται ένας δορυφόρος, ένας επίγειος σταθμός ενίσχυσης σήματος και ένα δορυφορικό πιάτο. Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, ένα αίτημα από τον υπολογιστή σας αποστέλλεται από το δρομολογητή σας στο δορυφορικό πιάτο σας, το οποίο στη συνέχεια το μεταδίδει σε έναν δορυφόρο. Ο δορυφόρος διαβιβάζει το αίτημα αυτό σε έναν επίγειο σταθμό που εντοπίζει τον διακομιστή του ιστότοπου, συλλέγει τα σχετικά δεδομένα και τα στέλνει πίσω στον δορυφόρο, ο οποίος τα μεταδίδει σε εσάς μέσω του πιάτου και του δρομολογητή σας.

Η Starlink χρησιμοποιεί 0δορυφόρους χαμηλής γήινης τροχιάς (LEO) σε απόσταση περίπου 550 χιλιομέτρων. Αυτοί οι δορυφόροι έχουν σχετικά μικρότερη περιοχή κάλυψης. Καθώς όμως βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά, ο χρόνος ταξιδιού των δεδομένων από και προς τον χρήστη είναι πολύ μικρότερος από τις τυπικές υπηρεσίες δορυφορικού διαδικτύου. Κατά συνέπεια, η καθυστέρηση είναι πολύ χαμηλότερη. Η Starlink προσφέρει επίσης υψηλοτερες ταχύτητες διαδικτύου από άλλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από τον Απρίλιο του 2022, η Starlink έχει εκτοξεύσει πάνω από 2.000 δορυφόρους. Αλλά η εταιρεία ελπίζει τελικά να έχει έως και 42.000 δορυφόρους σε γήινη τροχιά, παρέχοντας διαδίκτυο σε όλων τον κόσμου.

Ποιος πρέπει να αποκτήσει το Internet Starlink;

Το Starlink Internet προορίζεται για άτομα που ζουν σε περιοχές όπου η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο είναι χαμηλή, περιορισμένη ή ανύπαρκτη. Εάν χρειάζεστε internet υψηλής ταχύτητας τοτε η Starlink  είναι μια καλή επιλογή.Καθώς δεν απαιτεί καμία επίγεια υποδομή, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν παντού. Αυτό σας δίνει ένα επίπεδο ελευθερίας και ευελιξίας, το οποίο απλά δεν είναι εφικτό με άλλους τύπους υπηρεσιών διαδικτύου

Πόσο γρήγορο είναι το Internet Starlink και τι μπορείτε να κάνετε σε αυτό;

Η Starlink αναφέρει ότι οι πελάτες της μπορούν να αναμένουν ταχύτητες λήψης μεταξύ 100Mbps και 200Mbps και καθυστέρηση περίπου 20 ms στις περισσότερες τοποθεσίες, η οποία είναι αρκετή για ό,τι χρειάζεται ένας κανονικός χρήστης, συμπεριλαμβανομένης της ροής, της αναπαραγωγής online παιχνιδιών, της τηλεδιάσκεψης και της γενικής περιήγησης στο διαδίκτυο.

Για περισσότερα, δείτε τα κάλυτερα  desktop  και  gaming laptop . Ενώ είστε σε αυτήν την αναζήτηση , ρίξτε μια ματιά σε ορισμένα αξεσουάρ για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας,  συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών, των πληκτρολογίων και των mouse 

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!