VALUE FOR MONEY 3 USB Ηubs για Καθημερινή χρήση

USB Ηubs

USB Ηubs

 

Σας λείπουν οι θύρες για να κανετε τις απαραιτητες συνδέσεις στο φορητό υπολογιστή, το tablet ή το PC σας; Αγοράστε έναν διανομέα USB-C και απολαύστε όλη τη συνδεσιμότητα που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε την δουλειά σας.

Οι σημερινοί φορητοί υπολογιστές λεπτού μεγέθους δεν έχουν πολλές θύρες και υποδοχές. Εκεί που παλαιότερα μπορούσατε να βασιστείτε στην ύπαρξη άφθονων συνδέσεων για να συνδέσετε οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο και κάποιο είδος αποθήκευσης, τώρα είστε τυχεροί αν έχετε περισσότερες από δύο θύρες USB-C, μία από τις οποίες μπορεί να είναι και η υποδοχή τροφοδοσίας.

Εδώ είναι που οι διανομείς USB-C μπορούν να φανούν τόσο χρήσιμοι. Στο πιο βασικό επίπεδο, μπορούν να μετατρέψουν μια θύρα USB-C σε πολλαπλές θύρες USB-C ή ακόμη και USB-A, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε ένα σωρό μονάδες δίσκων, στικάκια μνήμης USB και περιφερειακά ταυτόχρονα. Πέρα από αυτό, μπορεί να έχετε εισόδους τροφοδοσίας και εξόδους οθόνης, επιτρέποντας στον διανομέα να λειτουργεί ως dock.

Το μόνο σας πρόβλημα;

 

Υπάρχουν δεκάδες διανομείς USB-C για να διαλέξετε, με τιμές που κυμαίνονται από 10 έως πάνω από 100 ευρώ. Επιπλέον, όλα αυτά τα hubs είναι διαφορετικά, προσφέροντας διάφορους συνδυασμούς συνδέσεων, με διαφορετικές δυνατότητες και υποστηρίζοντας διαφορετικές ταχύτητες. Το να πάτε φθηνά μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση, αλλά δεν θέλετε επίσης να ξοδέψετε πάρα πολλά.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε προς τον καλύτερο διανομέα USB-C για τις ανάγκες και κυρίως για προϋπολογισμό σας.

 

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο διανομέα USB-C για εσάς

 

Το πρώτο σας βήμα είναι να υπολογίσετε τι χρειάζεστε. Δεν έχει νόημα να ξοδέψετε  πολλα χρήματα για έναν πλήρως εξοπλισμένο διανομέα με έξοδο HDMI με δυνατότητα 4K, αν ψάχνετε απλώς έναν τρόπο να συνδέσετε έναν σκληρό δίσκο USB, ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο και χρειάζεστε κάπου να συνδέσετε ένα στικάκι μνήμης USB από καιρό σε καιρό.

Μπορείτε να αγοράσετε έναν φθηνότερο διανομέα και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα. Αντίθετα, αν θέλετε κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως μόνιμη βάση σύνδεσης για να συνδέσετε το φορητό σας υπολογιστή με μια πλήρη εγκατάσταση γραφείου, τότε έχει νόημα να πληρώσετε περισσότερα και να αποκτήσετε όλα όσα χρειάζεστε.

Εν ολίγοις, αναζητήστε έναν διανομέα που διαθέτει όλες τις συνδέσεις που χρειάζεστε τώρα και όσες πιστεύετε ότι είναι πιθανό να χρειαστείτε στο εγγύς μέλλον. Αφού το κάνετε αυτό, ελέγξτε τις προδιαγραφές των θυρών. Οι θύρες USB-C μπορούν να καλύψουν ένα εύρος προτύπων, από βασικές θύρες με μέγιστη ταχύτητα 5Mbits/sec έως θύρες USB 3.2 Gen 2×2 που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 20Mbits/sec.

Οι φθηνότεροι διανομείς δεν θα υποστηρίζουν τις ταχύτερες επιλογές. Ομοίως, οι έξοδοι HDMI ή DisplayPort ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εκτελούν υψηλότερες αναλύσεις ή ρυθμούς ανανέωσης. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μην υποστηρίζουν μια οθόνη ή έναν βιντεοπροβολέα 4K ή να την υποστηρίζουν μόνο σε ρυθμό ανανέωσης μισής ταχύτητας 30Hz.

Υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να προσέξετε;

 

Ορισμένοι κόμβοι, ειδικά αυτοί που έχουν σχεδιαστεί για υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και iPad της Apple, υποστηρίζουν τις συνδέσεις Thunderbolt της Intel καθώς και USB-C, κάτι που είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα αν θέλετε συνδεσιμότητα για αποθήκευση υψηλής απόδοσης ή συμβατές οθόνες 4K.

Κατά τα άλλα, το μεγάλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι μια είσοδος USB-PD. Αυτά σας επιτρέπουν να συνδέσετε το φορτιστή USB-PD στον κόμβο, στη συνέχεια να φορτίσετε το φορητό υπολογιστή ή το tablet σας από τον κόμβο, δίνοντάς σας έναν αποτελεσματικό τρόπο για να συνδέσετε τη συσκευή σας σε μια επιτραπέζια εγκατάσταση με μία μόνο γρήγορη σύνδεση.

Eλέγξτε την εγγύηση.

Ορισμένοι διανομείς USB έχουν την κακή συνήθεια να υπερθερμαίνονται, οδηγώντας σε μόνιμη βλάβη. Εάν η μάρκα έχει αρκετή εμπιστοσύνη στο προϊόν της ώστε να του παρέχει εγγύηση δύο ή τριών ετών, μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη σιγουριά ότι ο διανομέας σας είναι κατασκευασμένος για να αντέξει.

Written by 

error: Content is protected !!