Tί είναι τα NFTs ? – Εξερευνώντας τον κόσμο των NFTs

Αν και η τεχνολογία υπάρχει εδώ και καιρό, τα NFTs απογειώθηκαν και εγιναν must have μετα το 2020 και έκτοτε αυξάνουν τη δημοτικότητά τους παγκοσμια, ιδίως στον κόσμο της ψηφιακής τέχνης. Τα NFTs έχουν προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά ταυτόχρονα έχουν επικριθεί για το γεγονός ότι είναι ευμετάβλητα απο εξωγενης παραγοντες και άκρως κερδοσκοπικά και ευάλωτα σε απάτες. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε τι πρέπει να γνωρίζετε για τα NFTs

Σημασία και ορισμός των NFT

NFT σημαίνει “non-fungible token”. Το non-fungible σημαίνει ότι κάτι είναι μοναδικό και δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Αντίθετα, τα φυσικά χρήματα και τα κρυπτονομίσματα είναι ανταλλάξιμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ανταλλάσσονται ή να ανταλλάσσονται μεταξύ τους. Κάθε NFT περιέχει μια ψηφιακή υπογραφή που καθιστά το καθένα μοναδικό. Τα NFT είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και μπορεί να είναι φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία ήχου ή άλλη ψηφιακή μορφή. Παραδείγματα NFT περιλαμβάνουν έργα τέχνης, κόμικς, αθλητικά συλλεκτικά αντικείμενα, κάρτες συναλλαγών, παιχνίδια και πολλά άλλα.

Πώς λειτουργούν τα NFTs;

Τα non-fungible tokens ή NTFs είναι κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε μια αλυσίδα μπλοκ (blockchain) – δηλαδή σε ένα ψηφιακό ή φυσικό αρχείο καταγραφής που καταγράφει τις συναλλαγές που σχετίζονται με ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κάθε NFT περιέχει μοναδικούς κωδικούς αναγνώρισης που τα διακρίνουν μεταξύ τους. Τα δεδομένα αυτά καθιστούν εύκολη τη μεταβίβαση των token μεταξύ των ιδιοκτητών και την επαλήθευση της ιδιοκτησίας.

Τα NFTs κατέχουν μια αξία η οποία καθορίζεται από την αγορά – δηλαδή την προσφορά και τη ζήτηση – και μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία. Τα NFTs είναι ψηφιακές αναπαραστάσεις περιουσιακών στοιχείων – και μπορούν επίσης να αντιπροσωπεύουν αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, όπως έργα τέχνης και ακίνητα. Η αποτύπωση με κουπόνια πραγματικών υλικών περιουσιακών στοιχείων με αυτόν τον τρόπο θεωρείται από ορισμένους χρήστες ότι καθιστά την αγορά, την πώληση και τη διαπραγμάτευσή τους πιο αποτελεσματική, καθώς και ότι ενδεχομένως μειώνει την πιθανότητα απάτης.

Πώς αγοράζετε NFTs;

Η αγορά NFT θεωρείται επενδυση ψηλού κινδύνου και τα ασταθή υψηλά και χαμηλά της επίπεδα μπορούν να αποτρέψουν ακόμη και έμπειρους επενδυτές. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε NFTs, είναι σημαντικό να έχετε σαφή κατανόηση της διαδικασίας.

Ας δούμε τα βήματα που απαιτούνται:

1. Άνοιγμα crypto exchange account

Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξετε έναν λογαριασμό σε μια πλατφόρμα που ασχολειται με το αντικείμενο ή ένα ανταλλακτήριο . Ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε διάφορα είδη κρυπτονομισμάτων. Για να αγοράσετε NFTs, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα που έχετε επιλέξει. Οι διάφορες πλατφόρμες προσφέρουν διαφορετικές υπηρεσίες, οπότε αξίζει να τις ερευνήσετε για να βρείτε ποια σας ταιριάζει καλύτερα από άποψη χαρακτηριστικών, τελών και συνεχούς υποστήριξης.

2. Ανοίξτε ένα crypto wallet

Ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης αποθηκεύει τα κλειδιά που παρέχουν πρόσβαση στα ψηφιακά σας περιουσιακά στοιχεία. Στους χρήστες δίνεται μια μοναδική φράση  – που ονομάζεται επίσης φράση ανάκτησης – για να έχουν πρόσβαση στο πορτοφόλι τους. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τη φράση σπόρου σας ασφαλή – χωρίς αυτήν, χάνετε την πρόσβαση στο πορτοφόλι σας – Εάν το ψηφιακό πορτοφόλι σας φιλοξενείται σε ένα ανταλλακτήριο, το ανταλλακτήριο ενεργεί ως μεσάζων για τη μεταφορά κρυπτογράφησης. Η εταιρεία κατέχει τα ιδιωτικά σας κλειδιά και είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη των περιουσιακών σας στοιχείων.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα NFTs

 

Τι σημαίνει NFT;

NFT σημαίνει non-fungible token. Το non-fungible είναι ένας οικονομικός όρος που αναφέρεται σε πράγματα που δεν είναι ανταλλάξιμα με άλλα αντικείμενα επειδή έχουν μοναδικές ιδιότητες.

Ποιο είναι ένα παράδειγμα NFT;

Τα NFTs ξεκίνησαν από τον κόσμο της ψηφιακής τέχνης, αλλά τώρα μπορείτε να αγοράσετε πολλά διαφορετικά είδη NFTs, όπως μουσική, αθλητικά στιγμιότυπα, βιντεοπαιχνίδια, μόδα, κάρτες συναλλαγών, εισιτήρια εκδηλώσεων.

Είναι τα NFT κρυπτονόμισμα;

Τα NFTs και τα κρυπτονομίσματα μοιράζονται κάποιες ομοιότητες αλλά έχουν και σημαντικές διαφορές. Η κύρια διαφορά είναι ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ανταλλάξιμα, ενώ τα NFTs – όπως υποδηλώνει και το όνομά τους – είναι μη ανταλλάξιμα. Αυτό σημαίνει ότι ένα Bitcoin (για παράδειγμα) ισούται με ένα άλλο Bitcoin, αλλά ένα NFT δεν ισούται με ένα άλλο NFT. Κάθε περιουσιακό στοιχείο NFT είναι μοναδικό και η αξία του καθορίζεται από τις δυνάμεις της αγοράς.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα NFTs;

Τα NFTs είναι μάρκες που χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν την ιδιοκτησία μοναδικών αντικειμένων. Τα NFTs επιτρέπουν στους δημιουργούς τους να συμβολαιοποιήσουν πράγματα όπως τέχνη, συλλεκτικά αντικείμενα ή ακόμη και ακίνητα.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!