ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER -ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER -ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER -ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

Dual Inverter Air Conditioner: Υπάρχει τουλάχιστον ένας συμπιεστής που λειτουργεί σε μεταβλητές ταχύτητες. Αλλά υπάρχει ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα στο να έχετε ένα “διπλό inverter” στο κλιματιστικό σας. Αυτό έχει δύο θαλάμους συμπίεσης που λειτουργούν εκτός φάσης μεταξύ τους – όταν ο ένας κινητήρας συμπιέζει, ο άλλος αποσυμπιέζεται. Το αποτέλεσμα είναι ένα κλιματιστικό που δονείται λιγότερο και να λειτουργεί πιο αθόρυβα.

Η αποτελεσματικότητα ενός κλιματιστικού: Το κλιματιστικό έχει ενεργειακή απόδοση  που ορίζεται ως η έξοδος του κλιματιστικού BTUs / ώρα διαιρεμένη με την είσοδο σε watt. Έτσι, αν πάρουμε σαν παράδειγμα ένα κλιματιστικό που παράγει 14.000 BTU και απαιτεί 1.240 Watt. Αν κάνουμε τους υπολογισμούς, το EER είναι 14.000 / 1.240 = 11.2. Με τα κλιματιστικά inverter  θα παρατηρήσετε σίγουρα μείωση στην χρήση ηλεκτρικής ενέργειας – οπότε, παρόλο που το κλιματιστικό inverter  ισως σας φανεί ακριβό στην αρχή, οταν ξεκινήσει να λειτουργεί θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε αρκετα ευρώ το μήνα.

Ονομαστική απόδοση του κλιματιστικού και μεγέθους δωματίου: Όσο περισσότερα BTU διαθέτουν  τόσο περισσότερα ειναι τα τετραγωνικά  μέτρα που μπορεί να διαχειριστούν αποτελεσματικά.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER -ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER

 

Στάθμη θορύβου εσωτερικής και εξωτερικης συσκευής:: Τα κλιματιστικά inverter τείνουν επίσης να είναι πιο ήσυχα, καθώς δεν έχετε την ξαφνική εκκίνηση και τερματισμό της μονάδας συμπιεστή, η οποία μπορεί να τείνει να είναι πιο θορυβώδης. Το κλιματιστικό θα λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες  και σε επίπεδα θορύβου ισοδυναμα σε db που θα κάνει ένας υπολογιστής ή ένα ψυγείο – ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα διαταράξει ποτε – κλιματιστικά  inverter διαθέτουν λειτουργία αδράνειας, που μειώνει τον θόρυβο λειτουργίας

Αφυγραντήρας: Ένα δευτερεύον όφελος των κλιματιστικών inverter ειναι η λειτουργία του αφυγραντήρα – Θα παρατηρήσετε ότι κάθε κλιματιστικό  πλεον έχει ισχύς αφύγρανσης και δεν χρειαζόμαστε πλεον να ανησυχούμε για να αδειασουμε το δοχείο αφύγρανσης.

Ενσωματωμένος ιονιστής : Ο  ιονιστής ενεργοποιεί τα αρνητικά ιόντα, κρατώντας καθαρή την ατμόσφαιρα και απομακρύνει βακτήρια που βρίσκονται στον αέρα, τις δυσάρεστες οσμές αλλά και τους ρύπους.

Αυτοκαθαρισμος : Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού βοηθάει στην απομάκρυνση της σκόνης και των οσμών από το εσωτερικό του κλιματιστικού – αυτό  σημαίνει καλύτερη απόδοση θέρμανσης και ψύξης αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας.

Λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης: Πολλά κλιματιστικά  inverter έχουν μια  δυνατότητα που είναι πολύ χρήσιμη – επανέρχονται  και συνεχίζουν να λειτουργούν με τις προηγούμενες ρυθμίσεις θερμοκρασίας που είχαν πριν την διακοπή ρεύματος ή την αποτομη  απενεργοποιήσει της μονάδα.

Wi-Fi και φωνητικός έλεγχος: Τα περισσότερα κλιματιστικά inverter είναι πλέον συμβατά με Wi-Fi. Για παράδειγμα, πολλά από τα κλιματιστικά της χρησιμοποιούν την εφαρμογές  οι οποίες σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή tablet. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως τηλεχειριστήριο, με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε το σπίτι δροσερό, πολύ νωρίτερα προτού επιστρέψετε στο σπίτι. Μπορούν επίσης να ελέγχονται από το Alexa  ή  Google assistant – που σημαίνει ότι μπορείτε ακόμη και να δώσετε φωνητικές εντολές!

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!