Μια εισαγωγή στο Amazon Alexa Voice Service

Τι είναι η Alexa; Πώς λειτουργεί και τι μπορεί να κάνει

 

Η Alexa είναι μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που τροφοδοτείται από την τεράστια υποδομή υπολογιστικού νέφους της Amazon. Παρουσιάστηκε στον κόσμο στα τέλη του 2014, όταν η Amazon παρουσίασε το έξυπνο ηχείο Echo μέσω μιας  προσφοράς μόνο για τους συνδρομητές του Prime, και κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο. Η Alexa και το Echo είναι σήμερα διαθέσιμα σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με τη Βραζιλία να αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στα τέλη του 2018. Από τις αρχές του 2019, η Amazon ανέφερε ότι πάνω από 100 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές με δυνατότητα χρήσης της Alexa χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο – από ηχεία Echo πρώτου κατασκευαστή έως συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

1

Πολλοί εξακολουθούν να μπερδεύονται λίγο σχετικά με τις διαφορές μεταξύ της Alexa και του Echo. Εδώ είναι η σύντομη απάντηση: Η Alexa είναι η υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης, ενώ το Echo είναι η φυσική συσκευή που χρησιμοποιεί κανείς για να αλληλεπιδράσει με την Alexa. Με άλλα λόγια, η Alexa είναι σαν το διαδίκτυο και το Echo είναι σαν το φορητό σας υπολογιστή.

Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις ικανότητες της Alexa δίδοντας φωνητικές εντολές σε “έξυπνες” συσκευές, όπως ένα ηχείο Echo, προκειμένου να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από την Alexa να αναπαράγει μουσική, να παρέχει αποτελέσματα αθλητικών αγώνων, να ελέγχει τον καιρό ή τις ενημερώσεις των ειδήσεων, να χρησιμοποιεί smart devices για  να ασφαλίζει το smart home, και να επικοινωνεί με φίλους και συγγενείς και πολλά, πολλά άλλα.

Είπαμε ήδη ότι η Alexa μπορεί να σας προσφέρει ώρες ψυχαγωγίας, λειτουργικότητας και βελτίωσης της παραγωγικότητας σας. Τώρα θέλουμε να σας δείξουμε πώς μπορείτε πραγματικά να βάλετε την έξυπνη βοηθό να δουλέψει.Η Alexa μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα χωρίς καμία παραμετροποίηση ή προσαρμογή- ωστόσο, αν θέλετε να επεκτείνετε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές της, σκεφτείτε να ενεργοποιήσετε κάποιες δεξιότητες Alexa Skills. Οι δεξιότητες Alexa μπορούν να θεωρηθούν ως η εκδοχή των εφαρμογών της Alexa. Ορισμένες έχουν δημιουργηθεί από την Amazon και τους συνεργάτες της, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία έχει δημιουργηθεί από τρίτους. Ανεξάρτητοι προγραμματιστές αλλά και μεγάλες εταιρείες έχουν δημοσιεύσει δεξιότητες για την Alexa που σας βοηθούν να κάνετε πράγματα όπως να παραγγείλετε πίτσα από την Dominos, να καλέσετε ένα Uber ή να παίξετε παιχνίδια.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ -ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

Η Amazon διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά σύνολα ελέγχων απορρήτου στον κλάδο με το Amazon Privacy Hub. Εδώ, οι χρήστες μπορούν να αναθεωρούν και να διαγράφουν καταγραφές φωνής, να θέτουν όρια και δικαιώματα σχετικά με τα δεδομένα που μπορεί να συλλέξει η Amazon και να κατανοούν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στην εφαρμογή Alexa, στον ιστό και σε επιλεγμένες συσκευές Echo Show. Ορισμένες συσκευές Alexa, όπως το Echo Show, διαθέτουν επίσης καλύμματα που μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση στις κάμερες.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!