Eπιλογές για τηλεοράσεις 4k uhd

καλύτερες τηλεοράσεις 4k uhd

 

H τεχνολογική εξέλιξη έχει μετατρέψει την τηλεόραση σε ένα πολυμηχάνημα  με το όποιο εκτός από το να απολαμβάνουμε  την αγαπημένη μας ταινία,  μπορούμε και  ταυτόχρονα να  συνδεθούμε στο ιντερνέτ και να κατεβάσουμε τις αγαπημένες μας εφαρμογές είτε να δούμε βίντεο στο YouTube. Υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές στην αγορά και είναι δύσκολο  να τις  εντοπίσεις , έχοντας  κάνει εκτενή ερευνά και ανάλυση έχουμε εντοπίσει  τις  καλύτερες τηλεοράσεις  4Κ UHD με δυνατότητα smart, με βάση τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και την ποιότητα κατασκεύη τους.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ 4K UHD

Διάσταση :

Ανάλογα με την διάσταση της οθόνης πρέπει να επιλέγεται και η κατάλληλη απόσταση από την οθόνη ώστε ο θεατής να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης που έχει επιλέξει σαν παράδειγμα στις 50 inches θεωρείται ως ελάχιστη απόσταση θέασης τα 1.9 μετρά και ως μεγίστη τα 3.1 μετρά.

 

4Κ UHD :

Προσφέρει ανάλυση 4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το 1080p, δηλαδή περιέχονται 2160 ιχνοστοιχεία κατά μήκος της μικρότερης πλευράς.Η επιλογής της επόμενης τηλεόρασής σου πρέπει να γίνει σε συνάρτηση με το χώρο και την απόσταση που παρακολουθείς. Για παράδειγμα μία τηλεόραση 32 ιντσών είναι σωστό να τοποθετηθεί σε μέγιστη απόσταση 1 έως 2 μέτρα από εσένα. Αντίθετα μία τηλεόραση 4K και μέγεθος 55’’ πρέπει να τοποθετηθεί περίπου στην ίδια απόσταση από τον καναπέ, ώστε να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες αναπαραγωγής της ανάλυσης 4K.

Με τις μεγαλύτερες τηλεοράσεις απολαμβάνεις καλύτερα την εικόνα αλλά όχι δεν απαιτείται τεράστιο σαλόνι για να μπορέσεις να απολαύσεις μίας τελευταίας τεχνολογίας τηλεόραση με εικόνα που θα σε συναρπάσει. Με τον όρο 1080p αναφέρεται  και λόγος διαστάσεων 16:9, από τον οποίο προκύπτει ανάλυση 1920×1080  η οποία στο εμπόριο αναφέρεται συχνά ως Full HD,  η όποια είναι αρκετά ικανοποιητική  ανάλυση και υποστηρίζεται σχεδόν από όλες τις καινούργιες τηλεοράσεις.

Smart TV :

Ενσωματώνουν λειτουργιές πλοήγησης διαδικτύου και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών (YouTube κτλ.) επιπλέον έχουν δημιουργηθεί κατάλληλοι δικτυακοί χώροι, από τους οποίους παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης νέων εφαρμογών στις  Smart TV. (διαβάστε επίσης το άρθρο μας κάλυτερα HOME CINEMA).

Ρυθμός Ανανέωσης Εικόνας (Refresh Rate) :

 

O ρυθμός ανανέωσης της εικόνας μιας τηλεόρασης αναφέρεται στον αριθμό των καρέ που μπορεί να προβάλλει κάθε δευτερόλεπτο και μετριέται σε Hertz (Hz).

@topreviews.gr
@topreviews.gr

Wi-Fi:

Όλο ένα και περισσότερες τηλεοράσεις υποστηρίζουν την σύνδεση με το διαδίκτυο στις επιλογές μας οι τηλεοράσεις δεν χρειάζονται προσθετό εξοπλισμό για την ασύρματη σύνδεσή τους  και είναι Wi-Fi Εnabled.

Δορυφορικός Δέκτης (DVB-S):

Ο DVB-S δέκτης χρειάζεται για την παρακολούθηση δορυφορικών καναλιών, τα οποία είναι ψηφιακά κανάλια που εκπέμπονται μέσω δορυφόρου

@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR

Ψηφιακός δέκτης DVB-T2:

Με την αλλαγή στο τηλεοπτικό σήμα DVB-T2  θα ύπαρχει μετάδοση περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας.Κατά τη μετάβαση στο DVB-T2,  κάποια μοντέλα τηλεοράσεων δεν υποστηρίζουν το πρότυπο, θα απαιτηθεί η αγορά ενός ψηφιακού δέκτη, γιαυτο ειναι απαραίτητη η  ύπαρξη ενσωματωμένου δέκτη .

Συνδεσιμότητα :

Το HDMI παρέχει υψηλή ταχύτητα μετάδοσης της υψηλής ευκρίνειας ψηφιακών δεδομένων από πολλαπλές συσκευές κατ ‘ευθείαν στην τηλεόραση σας, ετσι στις επιλογές μας κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη θυρών HDMI και USB και υποδοχές αφαιρούμενων καρτών μνήμης SD (SD Card Slots).

High Dynamic Range (HDR) :

 

Η τηλεόραση με τεχνολογία HDR  αποδίδει  μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και πιο πλούσια χρώματα. Φυσικά υπάρχει μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις σκοτεινές και φωτεινές περιοχές, ταυτόχρονα με πραγματική  απόδοση των χρωμάτων.

SmartThings

Όλες οι smart συσκευές σου παραμένουν συνδεδεμένες κάθε στιγμή. Η λειτουργία επιτρέπει στην τηλεόραση να συνδεθεί στις διάφορες smart συσκευές σου, όπως το έξυπνο ψυγείο ή το smartphone, για να έχεις άμεση διασύνδεση με όλα στο σπίτι.

Δες περισσότερες λεπτομέρειες με HDR εικόνα

Παρακολούθησε περιεχόμενο HDR με μεγαλύτερη ευκρίνεια και λεπτομερή έκφραση χρώματος. Η  Ultra HD τηλεόραση σου προσφέρει πιο ακριβείς λεπτομέρειες σε φωτεινές και σκοτεινές σκηνές.

Μην συμβιβαστείς με οποιαδήποτε 4K τηλεόραση. Η τηλεόραση πρέπει να έχει πιστοποίηση Ultra HD κάτι που σου εξασφαλίζει τα απόλυτα χρώματα, ευκρίνεια σε κάθε pixel και φωτεινότητα ικανή να σε καθηλώσει.

Δεν θα χάσεις ούτε μία ειδοποίηση

Η τηλεόραση με τις έξυπνες ειδοποιήσεις, μπορεί να σε ενημερώνει για τα πάντα μέσα στο σπίτι. Δες μηνύματα ειδοποιήσεων από τις smart συσκευές σου, το ημερολόγιό σου αλλά και ειδοποιήσεις όταν οι αγαπημένες σου εκπομπές παίζουν live. Κι αν το επιλέξεις, μπορείς τις ίδιες ενημερώσεις να τις λαμβάνεις και στο smartphone.

Steam Link

Απόλαυσε τα παιχνίδια που έχεις στον υπολογιστή απευθείας στην τηλεόραση,  παίξε τα αγαπημένα σου PC Games χωρίς να περιορίζεσαι σε μία μικρή οθόνη και φυσικά χωρίς να μεταφέρεις τον υπολογιστή στο σαλόνι.

Συνοψίζοντας επιλέξαμε μερικούς λογούς για να αγοράσετε μια απο τις  κάλυτερες τηλεοράσεις 4Κ UHD:

  • Διαθέτουν απίστευτες λεπτομέρειες και μεγαλύτερο βάθος εικόνας.
  • Διαχειρίζονται καλυτέρα τα χρώματα αγγίζοντας το ρεαλισμό και προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία θέασης.
  • Μεγαλύτερες γωνίες θεάσεις που πολλές φορές σε κάνουν να απολαμβάνεις κινηματογραφική αίσθηση.
  • Υποστηριζουν smart tv  και μπορείς άνετα να σερφάρεις στο δίκτυο.
  • Υποστηρίζουν την σύνδεση με υπολογιστή και με την κονσόλα παιχνιδιών.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ UHD 4K MEΧΡΙ 600 ΕΥΡΩ

 

1. ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Samsung QE50Q60A QLED

 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ UHD 4K MEΧΡΙ 600 ΕΥΡΩ

Η τεχνολογία Quantum Dot προσφέρει την καλύτερη εικόνα μας. Με όγκο χρώματος 100%, το Quantum Dot μετατρέπει το φως σε εκπληκτικό χρώμα που παραμένει αναλλοίωτο σε οποιοδήποτε επίπεδο φωτεινότητας.

Το Quantum HDR αναδεικνύει τη λεπτομέρεια και την αντίθεση, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε εντυπωσιακή εμπειρία θέασης. Το Dynamic Tone Mapping του HDR10+ δημιουργεί βαθύ μαύρο, ζωντανές εικόνες και λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν.

Ο Επεξεργαστής Quantum Lite 4K αναβαθμίζει έξυπνα την εικόνα και τον ήχο για να έχετε μια πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία θέασης.

Με ενσωματωμένα ηχεία μπορείτε να βιώσετε ζωντανά ρεαλιστικό ήχο 3D που σας τοποθετεί στη μέση της δράσης.

Η Crystal UHD διαθέτει ένα εξαιρετικά λεπτό προφίλ που επιτρέπει στην τηλεόρασή σας αβίαστα να γίνει ένα με τον εσωτερικό σας χώρο για μια μινιμαλιστική εμφάνιση.

Η QLED αναλύει και ρυθμίζει αυτόματα την απόδοση ανάλογα με την πηγή περιεχομένου προσφέροντας υψηλής ποιότητας εικόνα.

Ο κατοπτρισμός ταινιών ή μουσικής από το κινητό σας στην τηλεόραση είναι τόσο απλός όσο ένα άγγιγμα. Όταν φέρνετε σε επαφή το smartphone με την TV σας, η TV προβαίνει σε κατοπτρισμό αυτόματα. Έτσι, είναι γρήγορο και εύκολο να μεταβείτε στην TV και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο.

2. Samsung QE43Q60T QLED

 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ UHD 4K MEΧΡΙ 600 ΕΥΡΩ

Samsung 2020 QLED Smart 4K TV Q60T. Γνώρισε την απόλυτη ποιότητα εικόνας με 100% όγκο χρώματος με την τεχνολογία Quantum Dot. Αφέσου σε έναν κόσμο ενός δισεκατομμυρίου χρωματικών αποχρώσεων με τη νέα Samsung QLED Q60T 2020. Εξοπλισμένη με QLED τεχνολογία πάνελ που αποδίδει σε ανάλυση Ultra HD 4K, σου προσφέρει ζωηρά χρώματα, άψογη αντίθεση για καθαρή εικόνα είτε σε απόλυτο σκοτάδι, είτε σε πολύ φωτεινό χώρο, υψηλής ποιότητας HDR. Με Samsung TV Apps για εφαρμογές TV και Social TV, αναπαραγωγή ταινιών/φωτογραφιών/μουσικής κτλ, Smart τεχνολογίες για σύνδεση στο internet, αλλά και θύρες HDMI και USB για να συνδέεις τις συσκευές σου, έχεις την ελευθερία να απολαύσεις το περιεχόμενο που θες, με τον τρόπο που θες, σε κορυφαίας κλάσης ποιότητα..

 

3. Hisense 55E76GQ QLED

 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ UHD 4K MEΧΡΙ 600 ΕΥΡΩ

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ποιότητα εικόναςUHD 4K
Τύπος οθόνηςFlat
Λειτουργικό σύστημαVIDAA
Διαγώνιος οθόνης (inch)55
ΕπεξεργαστήςQuad Core NT72671D
Εξοπλισμός
TELETEXTΝαι
Συχνότητα Σάρωσης εικόνας60 Hz
Τεχνολογία ΟθόνηςLED
Ανάλυση4K Ultra-HD (3840 x 2160 pixels)
Ειδικά χαρακτηριστικάPeak Brightness 400 nits, HDR10 +, Dolby Vision
Αναλογία αντίθεσης1900-06-14 16:01:00
High Dynamic Range (HDR)Ναι
Λήψη
Τύπος υποδοχώνDVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2
Ήχος
Ισχύς ηχείων2 x 10
Συνδέσεις & θύρες
Συνδέσεις3 x HDMI, 2 x USB 2.0, Ethernet (LAN), WiFi, RF In, S/PDIF (optical) Output
Αριθμός υποδοχών HDMI3
Αριθμός υποδοχών USB2
BluetoothΝαι
WiFiΝαι

4. Samsung UE55TU7092

 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ UHD 4K MEΧΡΙ 600 ΕΥΡΩ

 

Ζωντανά πλούσια χρώματα και απίστευτη εικόνα με την τηλεόραση Samsung UE55TU7092 55″ και ανάλυσης 4K UHD (3840 x 2160 pixels). Η τηλεόραση της Samsung εξασφαλίζει βελτιωμένα χρώματα, ώστε να μπορείς να δεις κάθε λεπτομέρεια.

Η ποιότητα εικόνας που εντυπωσιάζει παράγεται από τον επεξεργαστή Crystal 4K, ο οποίος βελτιστοποιεί τον λόγο αντίθεσης και ενισχύει τα δυναμικά φωτεινότητας (HDR). Η τηλεόραση της Samsung οθόνη Crystal Display και τεχνολογία εικόνας HDR που επιτυγχάνουν υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας για να απολαμβάνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια. Με τη λειτουργία Game Enhancer, θα μπεις στο παιχνίδι πιο γρήγορα, και το οποίο βελτιστοποιεί την οθόνη σου, ώστε να έχεις περισσότερο έλεγχο με ελάχιστo input lag. Με το Smart Hub της Samsung θα έχεις άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενό σου, ενώ παράλληλα είναι συμβατή με έξυπνες λειτουργίες όπως Amazon Alexa, Google Assistant και AirPlay 2. Παράλληλα με το Remote Access θα μπορείς να εμφανίσεις την οθόνη του υπολογιστή σου στην τηλεόρασή σου.

Τέλος ο λεπτός και κομψός σχεδιασμός και το όμορφο μινιμαλιστικό στυλ της, ταιριάζει φυσικά με το περιβάλλον του σπιτιού σου. Η τηλεόραση της Samsung σου παρέχει την δυνατότητα να κρύψεις τα καλώδια στην βάση και να απολαύσεις τον όμορφο σχεδιασμό της.

5. LG Τηλεόραση 55″ Smart Led 4k Uhd 55up75006

 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ UHD 4K MEΧΡΙ 600 ΕΥΡΩ

 

Εξοπλισμός
Συχνότητα Σάρωσης εικόνας60 Hz
Τεχνολογία ΟθόνηςLED
Ανάλυση4K Ultra-HD (3840 x 2160 pixels)
Λειτουργία ξενοδοχείου1360 mm / 835 mm / 175 mm
Σύστημα βελτίωση εικόνας300 x 300
Κτενοειδές φίλτρο 3DQuad Core Processor 4K, 4K Upscaling, Image Enhancing,AI Brightness Control, Active HDR,HDR10 Pro, HLG,FILMMAKER MODE™, HDR Dynamic Tone Mapping,LG Local Contrast, 4K Upscaler,HEVC 4K@60P 10bit, VP9 (Video Decoder) 4K@60p 10bit,AV1 (Video Decoder) 4K@60p 10bit, HGIG Mode,Instant Game Response
Ειδικά χαρακτηριστικάQuad Core Processor 4K, 4K Upscaling, Image Enhancing,AI Brightness Control, Active HDR,HDR10 Pro, HLG,FILMMAKER MODE™, HDR Dynamic Tone Mapping,LG Local Contrast, 4K Upscaler,HEVC 4K@60P 10bit, VP9 (Video Decoder) 4K@60p 10bit,AV1 (Video Decoder) 4K@60p 10bit, HGIG Mode,Instant Game Response

6. Hisense 65U8HQ

272958 l

Η Hisense 75U8HQTUK είναι μια μεγάλη τηλεόραση 75 ιντσών 4K HDR που προσφέρει μια εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών σε ανταγωνιστική τιμή. Η τεχνολογία οθόνης QLED εξασφαλίζει ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακή αντίθεση, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στην 75U8HQTUK είναι η εντυπωσιακή μέγιστη φωτεινότητα, η οποία της επιτρέπει να προβάλλει περιεχόμενο HDR με εντυπωσιακό βάθος και λεπτομέρεια. Αυτό την καθιστά εξαιρετική επιλογή για αθλητικά και ταινίες δράσης, όπου οι εικόνες που κινούνται γρήγορα απαιτούν μια τηλεόραση που μπορεί να συμβαδίσει.

Η 75U8HQTUK διαθέτει επίσης μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες, όπως ενσωματωμένη υποστήριξη Alexa και Google Assistant, καθώς και μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές ροής, όπως Netflix, Amazon Prime Video και Disney+. Έτσι, μπορείτε εύκολα να βρείτε και να παρακολουθήσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεστε εξωτερική συσκευή ροής.

Ο σχεδιασμός της τηλεόρασης είναι κομψός και μοντέρνος, με λεπτά πλαίσια και μια βάση που είναι τόσο στιβαρή όσο και διακριτική. Είναι επίσης εύκολο να τη ρυθμίσετε και να τη συνδέσετε στο οικιακό σας δίκτυο, χάρη στο διαισθητικό περιβάλλον εργασίας και το ενσωματωμένο Wi-Fi.

Συνολικά, η Hisense 75U8HQTUK είναι μια εξαιρετική επιλογή 4K. Η εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και το εύρος των έξυπνων λειτουργιών της την καθιστούν εξαιρετική αξία για την τιμή της.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!