Διαφορά μεταξύ Bluetooth και Wi-Fi

Τόσο το Bluetooth όσο και το Wi-Fi χρησιμοποιούνται για την παροχή ασύρματης επικοινωνίας μέσω ραδιοσημάτων. Η μεγαλύτερη διάκριση μεταξύ Bluetooth και Wifi είναι ότι, το Bluetooth είναι στην πραγματικότητα συνηθισμένο να συνδέει συσκευές μικρής εμβέλειας για την ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ το Wifi χρησιμοποιείται για την παροχή υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Bluetooth Wifi

 

1. Απαιτεί προσαρμογέα bluetooth σε όλες τις συσκευές για συνδεσιμότητα. Ενώ το wifi απαιτεί ασύρματο προσαρμογέα σε όλες τις συσκευές και rooter για συνδεσιμότητα.

2. Το Bluetooth καταναλώνει χαμηλή ισχύ. ενώ το Wi-Fi καταναλώνει υψηλή ισχύ.

3. Η ασφάλεια του bluetooth είναι μικρότερη σε σύγκριση με το wifi.

4. Το Bluetooth είναι λιγότερο ευέλικτο μέσο επικοινωνία και σε αυτό υποστηρίζονται περιορισμένοι χρήστες. Ενώ το wifi υποστηρίζει μεγάλο αριθμό χρηστών.

5. Η εμβέλεια του σήματος του bluetooth είναι δέκα μέτρα. Ενώ στο wifi η εμβέλεια αυτή είναι εκατοντάδες μέτρα.

6. Το Bluetooth απαιτεί χαμηλό bandwidth. Ενώ Wifi απαιτεί υψηλό bandwidth

Για περισσότερα, δείτε τα κάλυτερα  desktop  και  gaming laptop . Επίσης δείτε  ορισμένα αξεσουάρ για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας,  συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών, των πληκτρολογίων και των mouse   .

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!