Δοκιμή του Samsung Galaxy Book 3 : Iσχυρή δύναμη ή ελαφριά απογοήτευση;

Samsung Galaxy Book 3

Samsung Galaxy Book 3: Έναs φορητός υπολογιστή μεσαίας κατηγορίας με μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

 

Το Samsung Galaxy Book 3 είναι ένας εξαιρετικός φορητός υπολογιστής μεσαίας κατηγορίας που προσφέρει μεγάλη αξία για την τιμή του. Με κομψή και ελαφριά σχεδίαση, είναι ιδανικό για όσους χρειάζονται μια φορητή συσκευή για δουλειά ή παιχνίδι.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο Galaxy Book 3 είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, η οποία διαρκεί έως και 17,5 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διάρκειες ζωής μπαταρίας που διατίθενται για φορητούς υπολογιστές σε αυτή την κατηγορία τιμής, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται μια συσκευή που μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί στην πρίζα.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Galaxy Book 3 διαθέτει επεξεργαστή Intel Core 10ης γενιάς και 8 GB μνήμης RAM, γεγονός που του επιτρέπει να διεκπεραιώνει τις περισσότερες εργασίες με ευκολία. Ωστόσο, μπορεί να δυσκολευτεί με πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως η επεξεργασία βίντεο ή το παιχνίδι. Ο φορητός υπολογιστής διαθέτει επίσης 256 GB αποθηκευτικού χώρου, που είναι μια αξιοπρεπής ποσότητα για τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων.

Η οθόνη Full HD 13,3 ιντσών του Galaxy Book 3 είναι φωτεινή και καθαρή, με ακριβή χρώματα και καλές γωνίες θέασης. Ο φορητός υπολογιστής διαθέτει επίσης θύρα HDMI, η οποία σας επιτρέπει να τον συνδέσετε σε μια εξωτερική οθόνη για ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης.

Σε σύγκριση με άλλους φορητούς υπολογιστές αυτής της κατηγορίας τιμής, το Galaxy Book 3 έχει καλές επιδόσεις. Προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από πολλές άλλες συσκευές, καθώς και κομψή και ελαφριά σχεδίαση. Ωστόσο, ορισμένοι άλλοι φορητοί υπολογιστές σε αυτό το εύρος τιμών μπορεί να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, όπως το Dell XPS 13 ή το Lenovo Yoga C740.

Επεξεργαστής: Το Galaxy Book 3 τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Intel Core i5-10210U 10ης γενιάς. Αυτός ο τετραπύρηνος επεξεργαστής έχει βασική ταχύτητα ρολογιού 1,6 GHz και μπορεί να ενισχύσει την ταχύτητά του στα 4,2 GHz όταν χρειάζεται. Πρόκειται για έναν ικανό επεξεργαστή που μπορεί να χειριστεί με ευκολία τις περισσότερες καθημερινές εργασίες.

Μνήμη: Ο φορητός υπολογιστής διαθέτει 8 GB μνήμης RAM LPDDR3. Αυτή είναι μια αξιοπρεπής ποσότητα μνήμης για έναν φορητό υπολογιστή μεσαίας κατηγορίας και θα πρέπει να είναι επαρκής για τους περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να εκτελείτε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ή να χρησιμοποιείτε προγράμματα με μεγάλη ένταση μνήμης, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης της μνήμης RAM.

Αποθήκευση: Το Galaxy Book 3 συνοδεύεται από έναν SSD 256 GB για αποθήκευση. Πρόκειται για μονάδα δίσκου SSD, που σημαίνει ότι είναι ταχύτερη και πιο αξιόπιστη από έναν παραδοσιακό σκληρό δίσκο. Ωστόσο, τα 256 GB ενδέχεται να μην είναι αρκετός αποθηκευτικός χώρος για ορισμένους χρήστες, ειδικά αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε πολλά μεγάλα αρχεία, όπως φωτογραφίες ή βίντεο.

Οθόνη: Ο φορητός υπολογιστής διαθέτει οθόνη 13,3 ιντσών Full HD (1920 x 1080). Έχει αναλογία διαστάσεων 16:9 και χρησιμοποιεί πάνελ LCD TFT. Η οθόνη είναι φωτεινή και καθαρή, με καλή χρωματική ακρίβεια και ευρείες γωνίες θέασης.

Γραφικά: Ο φορητός υπολογιστής χρησιμοποιεί ενσωματωμένα γραφικά Intel UHD. Δεν πρόκειται για αποκλειστική κάρτα γραφικών, οπότε μπορεί να δυσκολευτεί με πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως παιχνίδια ή επεξεργασία βίντεο. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι επαρκής για τις περισσότερες καθημερινές εργασίες, όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και οι εφαρμογές γραφείου.

Συνδεσιμότητα: Το Galaxy Book 3 διαθέτει μια ποικιλία επιλογών συνδεσιμότητας, όπως Wi-Fi 6 (802.11ax), Bluetooth 5.0, μια θύρα USB Type-C, δύο θύρες USB Type-A, μια θύρα HDMI και μια υποδοχή κάρτας microSD. Διαθέτει επίσης υποδοχή ακουστικών 3,5 mm.

Λειτουργικό σύστημα: Ο φορητός υπολογιστής τρέχει Windows 10 Home  –  Έρχεται με μια ποικιλία προεγκατεστημένου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της σουίτας λογισμικού της Samsung και ορισμένων δοκιμαστικών εκδόσεων προγραμμάτων τρίτων κατασκευαστών.

Συνολικά, το Samsung Galaxy Book 3 διαθέτει σταθερά τεχνικά χαρακτηριστικά για φορητό υπολογιστή μεσαίας κατηγορίας. Θα πρέπει να είναι σε θέση να διεκπεραιώσει τις περισσότερες καθημερινές εργασίες με ευκολία και η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που χρειάζονται μια φορητή συσκευή που μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα.

 

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!