LAPTOP ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι φορητοί υπολογιστές προσφέρουν μεγάλη ποικιλία επεξεργαστών για όλους τους προϋπολογισμούς και τις περιπτώσεις χρήσης – μπορείτε να επιλέξετε ένα που μεγιστοποιεί την απόδοση και την ισχύ  ή έναν χαμηλής ισχύος που διαχειρίζεται καλυτέρα την ενεργεία της μπαταριάς  ή  μπορείτε να επιλέξετε αυτό που συνδυάζει και τα δύο πλεονεκτήματα: Οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές της Intel ( 8ης γενιάς ) προσφέρουν πλεονεκτήματα τόσο της ισχύς όσο και της αποδοτικότητας και διάρκεια ζωής της μπαταριάς .

Βέβαια εάν  η απόδοση και η ισχύ είναι σημαντική για εσάς τότε ένα laptop με επεξεργαστή Intel Core i5 ή Core i7 θα σάς δώσει όλα αυτά που χρειάζεσαι σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στους επεξεργαστές  της Ιntel  η ένδειξη “H” ή  “HQ”  σημαίνει ότι  οι επεξεργαστές είναι υψηλότερης απόδοσης , ενώ το “U” σημαίνει ότι είναι ποιο αποδοτικές  CPU με χαμηλότερης  ισχύος. Περισσότερη ισχύ  σημαίνει περισσότερη θερμότητα, άρα ο φορητός υπολογιστής πρέπει να είναι κατασκευασμένος ώστε να ψύχεται καλυτέρα και να κρατάει χαμηλή θερμοκρασία στην CPU.

Αν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια στον ελευθερο χρονο σας, ίσως να θέλετε να απολαύσετε ένα πιο ακριβό laptop –  Οι περισσότερoi φορητοί υπολογιστές , ειδικά σε τιμές κάτω απο 700 εύρω, δεν έχουν  κάρτα γραφικών που είναι απαραίτητη για απαιτητικό gaming. Αλλά αν σκοπεύετε να το ψάξετε λίγο, μπορείτε να βρείτε  gaming – laptop  που αρχίζουν από περίπου  από 700 ευρώ με μια Nvidia GeForce GTX ή  AMD Radeon RX  για παιχνίδια σε 1080p και με καλύτερες ρυθμίσεις –  επίσης μια ισχυρή κάρτα γράφικών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει σε  εφαρμογές που χρειάζονται GPU (MATLAB-AUTOCAD)

Εάν περνάτε όλο το χρόνο σας ψάχνοντας για πληροφορίες η διαβάζοντας pdf, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα Chromebook. Αυτά συνήθως τρέχουν με επεξεργαστές χαμηλής ισχύος (Intel Celeron και Pentium chipsς) –  οι επεξεργαστές αυτοί επαρκούν για τα όλα τα είδη των καθημερινών εργασιών στην σχολή σας.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΟΡΗΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 

 CPUΜνήμη RAM
Apple MacBook Air 13"1.1 GHz dual-core 10th generation Intel Core i3 processor
8 GB 3733 MHz LPDDR4X memory
Lenovo Yoga 730i5-8265U
12 GB
HP Envy 13Intel Core i5 8265U 1,6 GHz
8 GB DDR4
HP Envy 13-AQ0044i7-8565U
16 GB
Acer Predator Helios 300i7-8750H 16 GB
APPLE MACBOOK AIR 13.3'' MREE2 Intel Core i5 1,8 GHz 8 GB

1. ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ  Apple MacBook Air 13″ (2020)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
 • Βελτιωμένη  αίσθηση πληκτρολογίου.
 • Κομψή, ελαφριά σχεδίαση.
 • 1.1 GHz dual-core 10th generation Intel Core i3 processor
 • Επιλογές χρωμάτων.
 • Διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 • Τιμή  για Mac.
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
 • Δεν υπάρχει οθόνη αφής.
 • Περιορισμένη επιλογή θυρών
 • Δεν υπάρχει υποστήριξη για WiFi-6

Εάν είστε fan της Αpple και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ένα φορητό υπολογιστή για να γράψετε και να περιηγηθείτε στον ιστό, το επανασχεδιασμένο πληκτρολόγιο του Apple MacBook Air 2020 και η χαμηλότερη τιμή  το καθιστούν την καλύτερη επιλογή. Χάρη σχεδόν αποκλειστικά στο επανασχεδιασμένο πληκτρολόγιο, το MacBook Air 2020 είναι αναμφισβήτητα καλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Η άνεση του πληκτρολογίου είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα φορητό υπολογιστή για πολλούς ανθρώπους και η Apple έχει συνειδητοποιήσει σαφώς τα λάθη της πολυετούς επιμονής της .

 

2 . ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ APPLE MACBOOK AIR 13.3” MREE2

 

Πλεονεκτήματα: Λεπτό, κομψό και ελαφρύ. Εξαιρετική σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής. Μεγάλο και ακριβές touchpad. Πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μηχανή αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος.

Μειονεκτήματα: χαμηλη αποδοση στο  benchmark tests – συνδεσιμότητα. Δεν υπάρχει οθόνη αφής.

Η έκδοση του MacBook Air της Apple  είναι φθηνότερη και έχει ένα ελαφρώς πλουσιότερο σύνολο χαρακτηριστικών από τον προκατόχο της -καθιστώντας το ένα εξαιρετικο laptop για τους αγοραστές που δεν θα εκτελέσουν δύσκολες εργασίες που απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

3. ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Predator Helios 300

 

Βυθίσου στον κόσμο του gaming με το laptop Acer Predator Helios 300, που σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να φτάσεις στην κορυφή. Με ισχυρό επεξεργαστή Intel Core i7 8ης γενιάς και κάρτα γραφικών nVidia GeForce GTX 1060 με αποκλειστική μνήμη 6GB, μπορείς να αντιμετωπίζεις κάθε πρόκληση.

Πλεονεκτήματα: Εξαιρετικης απόδοσης gaming laptop – σύνδεσιμοτητα (USB 3.0, Wi-Fi, Bluetooth, 2xUSB 2.0, USB 3.1, 3.5mm Jack, Ethernet) – κάρτα γραφικών nVidia GeForce GTX 1060

Μειονεκτήματα:  SSD 256GB – διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Acer’s  Predator Helios 300 – Είναι κορυφαία επιλογή ανάμεσα στους gaming laptop θα καλύψει πλήρως φοιτητές πολυτεχνικών σχολών και πληροοφορικής.

4. ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ HP Envy 13

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Χαμηλή τιμή.
 • Κομψό μεταλλικό στυλ.
 • Ωραία οθόνη αφής 4Κ.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Δεν υπάρχει θύρα HDMI ή Thunderbolt 3.
 • Δεν είναι κατάλληλο για παιχνίδια.

Εάν μπορείτε να ζήσετε χωρίς θύρα Thunderbolt 3, θα βρείτε το Envy 13 της HP μια κομψή εναλλακτική λύση στην κατηγορία των ultraportable.

5. ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Lenovo Yoga 730

 

Το Lenovo Yoga 730 2in1 15.6″ συνδυάζει μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά στην κατηγορία των 2-in-1 laptops. Είναι ελαφρυ, με βάρος μόλις 1.9kg και με μοναδικο design.

Πλεονεκτήματα: Λεπτό και ελαφρύ. Άνετο πληκτρολόγιο και touchpad. Δύο θύρες Thunderbolt. Γρήγορη φόρτιση. υπολογιστική απόδοση.

Μειονεκτήματα:  Oθόνη . Δεν υπάρχει υποδοχή κάρτας SD.

Ο 2in1 φορητός υπολογιστής Lenovo Yoga 730 είναι μια  αξιόλογη συνέχεια στον ήδη εξαιρετικό προκάτοχό του, με καλύτερες επιδόσεις .

6. ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ HP Envy 13-AQ0044

 

Πλεονεκτήματα:  οθόνη 4Κ (3840×2160)

Μειονεκτήματα: Δεν υπάρχει θύρα HDMI –  Δεν είναι κατάλληλο για παιχνίδια παρά την κάρτα γραφικών.

Εάν μπορείτε να ζήσετε χωρίς θύρα HDMI , θα βρείτε στο Envy 13 της HP μια κομψή εναλλακτική λύση

Δείτε επίσης τις επιλογές μας για τα καλύτερα gaming laptop –  τα καλύτερα desktop, καθώς και τον οδηγό μας για τα καλυτερα laptop μεχρι 500 ευρώ.

Related posts