ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ SSDs

Ψάχνετε για υψηλές  ταχύτητες εγγραφής / ανάγνωσης  για να αποθηκέυσετε  τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα αρχεία σας;

Αν χρειάζεστε γρήγορο αποθηκευτικό χώρο για αρχεία που έχετε είτε από το τηλέφωνo σας ή την κάμερα σας – ίσως πρέπει να άποκτησετε ένα SSD (Solid State Drive) αντί για ένα HDD

Εδώ είναι τέσσερα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα εξωτερικό SSD…

 • Κόστος ανά gigabyte
 • Διασύνδεση: Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι SSD χρησιμοποιούν  USB 3.0, αν και οι θύρες USB Type-C είναι όλο και συχνότερες – ο  SSD T5 της Samsung χρησιμοποιει τόσο τη θύρα USB-C  όσο και  USB 3.1 Gen 2  με τις ταχύτερες δυνατές ταχύτητες. Μερικοί ακριβότεροι  SSDs έρχονται με διεπαφές Thunderbolt, αλλά  είναι εξειδικευμένα μοντέλα που προορίζονται για χρήση με Mac.
 • Αντοχή: Η πιστοποίηση IP είναι ένα καλό χάρακτηριστικό που δείχνει την αντοχή σε νέρο και σκόνη.
 • Βάρος μεταφοράς: Τα περισσότερα SSD ζυγίζουν ελάχιστα γραμμάρια .οι πέρισσοτεροι SSD είναι μικροί και αρκετά ελαφριοί.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ SSDs

 

1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SSD Samsung T7 Portable 1TB

 

Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής: ★★★★★ (5/5)

Ο Samsung T7 Portable 1TB SSD εντυπωσιάζει από την αρχή με τον κομψό και συμπαγή σχεδιασμό του. Είναι απίστευτα λεπτός και ελαφρύς, καθιστώντας ευκολη την μεταφορά του σε μια τσέπη ή σε μια τσάντα φορητού υπολογιστή παιχνιδάκι. Η ποιότητα κατασκευής μοιάζει στιβαρή και είναι σαφές ότι η Samsung έχει λάβει σοβαρά υπόψη της την ανθεκτικότητα, καθώς έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε χτυπήματα και πτώσεις. Το μινιμαλιστικό φινίρισμα από βουρτσισμένο αλουμίνιο προσθέτει μια πινελιά κομψότητας στην εμφάνισή του.

Επιδόσεις: ★★★★★ (5/5)

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το T7 Portable πραγματικά ξεχωρίζει . Με τη διεπαφή USB 3.2 Gen 2, παρέχει αστραπιαίες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Είτε δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας μεγάλων αρχείων, είτε επεξεργάζεστε φωτογραφίες ή βίντεο υψηλής ανάλυσης, είτε εκτελείτε ακόμη και εφαρμογές απευθείας από τη μονάδα, χειρίζεται τα πάντα με ευκολία. Οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής είναι σταθερά εντυπωσιακές, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες και ισχυρούς χρήστες.

Χωρητικότητα: ★★★★★ (5/5)

Η χωρητικότητα αποθήκευσης 1 TB είναι κάτι παραπάνω από επαρκής για ένα ευρύ φάσμα αναγκών. Παρέχει άφθονο χώρο για την αποθήκευση μιας τεράστιας συλλογής εγγράφων, φωτογραφιών, μουσικής, βίντεο, ακόμη και αντιγράφων ασφαλείας ολόκληρου του συστήματός σας. Για όσους χρειάζονται ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, η Samsung προσφέρει επιλογές μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας: ★★★★★ (5/5)

Η δέσμευση της Samsung για την ασφάλεια των δεδομένων είναι εμφανής στο T7 Portable. Τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας με κωδικό πρόσβασης και της κρυπτογράφησης υλικού με κρυπτογράφηση AES 256-bit, παρέχουν ηρεμία για τη διαφύλαξη ευαίσθητων δεδομένων. Η ρύθμιση και η διαχείριση αυτών των μέτρων ασφαλείας είναι απλή, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στα αρχεία σας.

Συμβατότητα: ★★★★★ (5/5)

Η συμβατότητα της μονάδας δίσκου είναι εκτεταμένη, καθώς λειτουργεί απρόσκοπτα με υπολογιστές Windows, υπολογιστές Mac, smartphones Android και κονσόλες παιχνιδιών. Η ευελιξία της την καθιστά πολύτιμη προσθήκη σε διάφορες συσκευές και πλατφόρμες, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας όπου κι αν βρίσκεστε.

Λογισμικό και υποστήριξη: ★★★★★ (5/5)

Το λογισμικό Portable SSD της Samsung προσφέρει ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον για τη διαχείριση και την ενημέρωση της μονάδας δίσκου. Διατηρεί την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του T7 Portable. Η φήμη της Samsung για την παροχή εξαιρετικής υποστήριξης πελατών συμβάλλει περαιτέρω στη συνολική θετική εμπειρία της κατοχής αυτού του SSD.

Συμπέρασμα:

Ο SSD T7 Portable 1TB της Samsung ξεχωρίζει ως μια εξαιρετική λύση εξωτερικής αποθήκευσης. Ο συνδυασμός ταχύτητας, χωρητικότητας, ανθεκτικότητας και χαρακτηριστικών ασφαλείας τον καθιστά κορυφαία επιλογή τόσο για επαγγελματίες όσο και για καθημερινούς χρήστες. Είτε δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων είτε βελτιώνετε τη ροή εργασίας σας με γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα, ο T7 Portable αποδίδει σε κάθε πτυχή. Ο κομψός σχεδιασμός του και η συμβατότητα με διάφορες συσκευές προσθέτουν περαιτέρω ελκυστικότητα σε ένα ήδη εξαιρετικό προϊόν.

2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Seagate Expansion 4TB

 

Συνολική βαθμολογία: ★★★★☆ (4/5)

Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής: ★★★★☆ (4/5)

Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος Seagate Expansion 4TB διαθέτει έναν απλό και λειτουργικό σχεδιασμό. Το ματ μαύρο φινίρισμα του δίνει μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, αν και μπορεί να εμφανίζει εύκολα δακτυλικά αποτυπώματα. Η ποιότητα κατασκευής είναι αξιοπρεπής, αλλά δεν αισθάνεται τόσο στιβαρή όσο κάποιοι άλλοι εξωτερικοί δίσκοι της αγοράς. Ωστόσο, για τυπική χρήση στο σπίτι ή στο γραφείο, είναι κάτι παραπάνω από επαρκής.

Επιδόσεις: ★★★★☆ (4/5)

Όσον αφορά τις επιδόσεις, ο δίσκος Seagate Expansion 4TB προσφέρει αξιοσέβαστα αποτελέσματα. Παρέχει άφθονο χώρο αποθήκευσης για μεγάλα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων. Παρόλο που μπορεί να μην προσφέρει αστραπιαίες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων σε σύγκριση με τους SSD, έχει καλές επιδόσεις για σκληρό δίσκο. Είναι κατάλληλη για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αποθήκευση πολυμέσων και γενικές εργασίες διαχείρισης αρχείων.

Χωρητικότητα: ★★★★★ (5/5)

Με χωρητικότητα 4 TB, αυτός ο εξωτερικός σκληρός δίσκος παρέχει άφθονο χώρο αποθήκευσης για τεράστιο όγκο δεδομένων. Είναι ιδανικός για χρήστες που χρειάζονται σημαντικό αποθηκευτικό χώρο για τις βιβλιοθήκες πολυμέσων, τα αρχεία έργων και τα αντίγραφα ασφαλείας τους. Η μεγάλη χωρητικότητα εξασφαλίζει ότι δεν θα ξεμείνετε από χώρο σύντομα.

Συμβατότητα: ★★★★☆ (4/5)

Η Seagate Expansion 4TB Black είναι συμβατή τόσο με λειτουργικά συστήματα Windows όσο και με Mac. Ωστόσο, για τους χρήστες Mac, ενδέχεται να χρειαστεί επαναδιαμόρφωση για να λειτουργήσει απρόσκοπτα με το macOS, κάτι που μπορεί να αποτελέσει μια μικρή ενόχληση.

3. εξωτερικός σκληρός δίσκος Seagate One Touch 4TB

 

Συνολική βαθμολογία: ★★★★☆ (4/5)

Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής: ★★★★☆ (4/5)

Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος Seagate One Touch 4TB Silver διαθέτει κομψό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό με ασημί φινίρισμα. Είναι συμπαγής και φορητός, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται εύκολα σε μια τσάντα ή ένα σακίδιο πλάτης. Η ποιότητα κατασκευής είναι στιβαρή και ανθεκτική, κάτι που είναι απαραίτητο για μια συσκευή που προορίζεται για αποθήκευση δεδομένων εν κινήσει.

Επιδόσεις: ★★★★☆ (4/5)

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Seagate One Touch 4TB προσφέρει άφθονη χωρητικότητα αποθήκευσης για αντίγραφα ασφαλείας, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα δεδομένα. Αν και δεν είναι τόσο γρήγορος όσο οι δίσκοι στερεάς κατάστασης (SSD), η απόδοσή του είναι αξιόπιστη για έναν παραδοσιακό σκληρό δίσκο (HDD). Είναι κατάλληλος για εργασίες όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, η αποθήκευση πολυμέσων και η μεταφορά αρχείων.

Χωρητικότητα: ★★★★★ (5/5)

Με χωρητικότητα 4 TB, αυτός ο εξωτερικός σκληρός δίσκος παρέχει άφθονο χώρο αποθήκευσης για ένα ευρύ φάσμα δεδομένων. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα εκτεταμένες βιβλιοθήκες πολυμέσων, σημαντικά έγγραφα και αντίγραφα ασφαλείας πλήρους συστήματος. Η μεγάλη χωρητικότητα διασφαλίζει ότι έχετε άφθονο χώρο για μελλοντικές ανάγκες δεδομένων.

Συμβατότητα: ★★★★☆ (4/5)

Η Seagate One Touch 4TB είναι συμβατή τόσο με λειτουργικά συστήματα Windows όσο και με Mac. Είναι διαμορφωμένη στο σύστημα αρχείων exFAT, το οποίο επιτρέπει τη χρήση σε πολλαπλές πλατφόρμες. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών συσκευών χωρίς να ανησυχούν για τη συμβατότητα της μορφής αρχείου.

3. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Western Digital My Passport Wireless 250GB

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕ WIFI Read speed 390MB/s

Mac operating systems supported
Mobile operating systems supported Android 4.4,Android 5.0,Android 5.1,Android 6.0,Android 7.1,iOS 9.0,iOS 9.1,iOS 9.2,iOS 9.3

Πλεονεκτήματα:

 • Ανθεκτικό.
 • Ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών SD και θύρα USB.
 • Υποστήριξη Plex

Μειονεκτήματα:

 • Ακριβό
 • Δεν υποστήριζει Thunderbolt.

Ports & interfaces
Top Wi-Fi standard Wi-Fi 5 (802.11ac)
USB connector USB Type-A
USB version 2.0
Wi-Fi standards Wi-Fi 5 (802.11ac),Wi-Fi 4 (802.11n)

4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SANDISK EXTREME 900  SSD

Ταχύτητα ανάγνωσης: Εώς 850 MB/s.

Ταχύτητα εγγραφής: Εώς 850 MB/s.

Η σειρά φορητών ssd SanDisk Extreme 900 προσφέρει έως και 9 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες – για να μετακινείτε τα αρχεία σας μέσα σε δευτερόλεπτα- Με την τεχνολογία των ssd, δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη στον δίσκο έτσι ώστε να σπάσουν ή να υπερθερμανθούν. Επιπλέον το λογισμικό κρυπτογράφησης SanDisk SecureAccess κρατά τα αρχεία σας ασφαλή και προστατευμένα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Βάρος: 210  γραμμάρια.
 • Εγγύηση: 3 χρόνια

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ 

 • Τύπος σύνδεσης: USB 3.1.

Πλεονεκτήματα: Αντοχή σε κρούση – Έρχεται με καλώδιο USB-C. Το λογισμικό επιτρέπει την κρυπτογράφηση AES 128 bit. Λογική τιμή.

Μειονεκτήματα: Ογκώδης για ένα SSD.

Το SanDisk Extreme 900 φορητό SSD είναι ανθεκτικός , γρήγορος σε λογική τιμή

5. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SAMSUNG MU-PA1T0G SSD T5 

 

Ταχύτητα δεδομένων: Up to 540 MB/Sec.

 

Ο SSD T5 της Samsung αυξάνει τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στο επόμενο επίπεδο και απελευθερώνει μια νέα εμπειρία στους εξωτερικούς χώρους αποθήκευσης. , το T5 είναι πραγματικά εύκολο στη μεταφορά και την αποθήκευση δεδομένων με ασφάλεια.

Με τη μνήμη flash V-NAND της Samsung και σύνδεση USB 3.1 Gen 2, η T5 παρέχει ταχύτητες μεταφοράς up και 540 MB / sec, που είναι μέχρι 4,9 φορές ταχύτερες από τις εξωτερικές μονάδες σκληρού δίσκου. Οι μεταφορές και τα αντίγραφα μεγάλου μεγέθους , συμπεριλαμβανομένων των βίντεο 4K και των φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, θα είναι πολύ ταχύτερα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος: 1 TB.
 • Κρυπτογράφιση: AES 256-bit hardware encryption.
 • Ασφάλεια: Samsumg Portable SSD Software requires Windows 7, Mac OS X 10.9 (Mavericks), Android 4.4 (KitKat), or higher.
 • Certification: CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB, EAC.
 • Βάρος: 51 γραμμάρια

Πλεονεκτήματα: Εξαιρετική απόδοση – Περιλαμβάνει καλώδια USB 3.0 και USB-C. Συμπαγής. Συμβατός με Android, Mac και Windows

Μειονεκτήματα: ακριβός

Συμπαγές και ανθεκτικός σχεδιασμό με Shock Resistant – σύνδεση USB 3.1 Gen 2 , μεγάλος αποθηκευτικός χώρο που συνδυάζεται με μίκρες διαστάσεις.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!