5 συμβουλές για να επιλέξεις τα καλύτερα gaming laptop

Gaming laptop || o απόλυτος οδηγός

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο gaming laptop για εσάς

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε έναν από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές gaming. Παρακάτω, θα βρείτε μια λίστα ελέγχου με τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε, μαζί με μια εξήγηση γιατί είναι τόσο σημαντικά.

GPU:

Η μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα ενός φορητού υπολογιστή για παιχνίδια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι GPU χειρίζονται τον χειρισμό των γραφικών και την επεξεργασία εικόνας. Η Nvidia είναι το μεγάλο όνομα που πρέπει να αναζητήσετε στην κατασκευή GPU, ενώ η AMD παράγει επίσης μερικά πολύ ισχυρά τσιπ γραφικών. Κατά γενικό κανόνα, όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός μοντέλου σε μια σειρά προϊόντων, τόσο καλύτερες επιδόσεις μπορείτε να περιμένετε.

Επεξεργαστής:

Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας ή CPU ενός φορητού υπολογιστή είναι ένα άλλο βασικό συστατικό. Η ισχύς της CPU μετριέται σε GHz και υπαγορεύει πόσο γρήγορα ένας φορητός υπολογιστής ανακτά πληροφορίες και εκτελεί εντολές. Οι νεότεροι επεξεργαστές με μεγαλύτερο αριθμό πυρήνων και υψηλότερη ταχύτητα ρολογιού είναι πιο αποτελεσματικοί στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών διεργασιών. Σχεδόν κάθε αξιοπρεπής φορητός υπολογιστής παιχνιδιών στεγάζει μια CPU που κατασκευάζεται είτε από την Intel είτε από την AMD.

 

gaming laptop
@TOPREVIEWS.GR

RAM:

Για φορητούς υπολογιστές gaming, θα θέλετε 8GB RAM το ελάχιστο, αν και συνιστούμε 16GB, αν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει ως ιδανική λύση.

Αποθήκευση:

Όσο περισσότερο αποθηκευτικό χώρο διαθέτει ο φορητός υπολογιστής σας για παιχνίδια, τόσο το καλύτερο. Ένας δίσκος (SSD) 512GB ή παραπάνω είναι αρκετός για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο μιας συσκευής με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, αν δεν θέλετε να χρειάζεται να διαγράφετε παιχνίδια για να κάνετε χώρο για νέες εγκαταστασεις.

Οθόνη:

Θα θέλετε μια οθόνη με ανάλυση τουλάχιστον Full HD (1.920 x 1.080p), ενώ οι οθόνες 4K (3.840 x 2.160p) αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες, αλλά είναι σημαντικά ακριβότερες επιλογές. Λάβετε υπόψη σας ότι η GPU σας πρέπει να είναι πολύ ισχυρή, αν πρόκειται να αποδώσει γραφικά σε ανάλυση 4K.

Δώστε προσοχή στον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, καθώς αυτός υπαγορεύει πόσα καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) μπορεί να εμφανίσει. Οι ρυθμοί ανανέωσης μετριούνται σε Hz, με ένα υψηλότερο νούμερο να έχει ως αποτέλεσμα πιο ομαλή δράση στην οθόνη και ιδανικό πλέον να καταλήξετε σε μια επιλογή στα 144hz.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε το μέγεθος της οθόνης. Οι 15,6 ιντσών είναι συνήθως το ιδανικό σημείο για gaming laptop, αν και υπάρχουν πολλά μοντέλα 17 ιντσών. Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη τόσο βαρύτερη γίνεται η συσκευή. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε το gaming laptop σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, θα πρέπει να αποφύγετε  αυτες τις επιλογές.

gaming laptop
@TOPREVIEWS.GR

Συνδεσιμότητα:

Βεβαιωθείτε ότι ο φορητός υπολογιστής που αγοράζετε διαθέτει τις αντίστοιχες θύρες για την υποστήριξη περιφερειακών και ότι υποστηρίζει επίσης Bluetooth συσκευές. Οι θύρες USB-A είναι πάντα χρήσιμες, ενώ τα νεότερα πρότυπα σύνδεσης όπως USB-C και Thunderbolt σίγουρα πρέπει να είναι στις επιλογές σας.

Πληκτρολόγιο:

Αν δεν χρησιμοποιείτε εξωτερικό χειριστήριο, το πληκτρολόγιο ενός φορητού υπολογιστή για παιχνίδια γίνεται εξαιρετικά σημαντικό . Οι περισσότεροι παίκτες προτιμούν τα μηχανικά πληκτρολόγια από τα αντίστοιχα με μεμβράνη.Στα πληκτρολόγια πολλοί κατασκευαστές φορητών υπολογιστών για gaming επιθυμούν επίσης να ενσωματώσουν κάποια μορφή φωτισμού RGB.

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας:

Η ισχύς που απαιτείται για την εκτέλεση απαιτητικών παιχνιδιών σημαίνει ότι δεν θα αντέξουν πολύ όταν δεν είναι συνδεδεμένοι στην πρίζα. Αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό αν πρόκειται να περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας για παιχνίδια στο γραφείο σας, αλλά αξίζει να το έχετε υπόψη σας αν ψάχνετε για μια συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορητά.

Πόσα πρέπει να ξοδέψω για έναν φορητό υπολογιστή gaming;

Οι φορητοί υπολογιστές δεν είναι φθηνοί ακόμη και οι οικονομικές επιλογές θα σας κοστίσουν περίπου 700 ευρώ. Δεν συνιστούμε να πέσετε πολύ κάτω από αυτό το ποσό, αν θέλετε μια ικανοποιητική εμπειρία gaming.

Οι αξιοπρεπείς επιλογές μεσαίας κατηγορίας τείνουν να κοστίζουν στην περιοχή των 1.000 έως 1.500 ευρώ, ενώ οι συσκευές υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί για παίκτες που θέλουν κορυφαίες επιδόσεις θα πληρώσουν πάνω από 2.000 ευρώ.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!