Τί είναι το χαρακτηριστικό Black eQualizer στις οθόνες gaming ?

Το Black eQualizer είναι ένα χαρακτηριστικό που συναντάται στις οθόνες gaming, ιδίως σε αυτές της BenQ Zowie, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ορατότητα στις σκοτεινές περιοχές της οθόνης χωρίς να υπερκαλύπτει τις φωτεινές περιοχές.

Ακούστε πώς λειτουργεί:

Βελτίωση της ορατότητας σε σκοτεινές σκηνές:

Σε game με σκοτεινά περιβάλλοντα ή σκιερές περιοχές, οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές. Το Black eQualizer ρυθμίζει δυναμικά την καμπύλη γάμμα, φωτίζοντας τις σκοτεινές περιοχές χωρίς να επηρεάζει σημαντικά τα φωτεινότερα σημεία της οθόνης.

Διατήρηση της συνολικής ποιότητας εικόνας:

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ρυθμίσεις φωτεινότητας που μπορεί να χαλάσει ολόκληρη την οθόνη, το Black eQualizer στοχεύει στη διατήρηση της συνολικής ποιότητας της εικόνας, ενώ φωτίζει επιλεκτικά τα σκοτεινά τμήματα.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα:

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα επωφελής σε δημοφιλή games, όπου ο εντοπισμός αντιπάλων που κρύβονται σε σκιές ή σκοτεινές γωνίες μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βοηθά τους παίκτες να βλέπουν περισσότερες λεπτομέρειες σε σκοτεινές σκηνές χωρίς να θυσιάζεται η ακεραιότητα της υπόλοιπης εικόνας.

Προσαρμογή και έλεγχος:

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το επίπεδο του Black eQualizer μέσω των ρυθμίσεων της οθόνης ή της οθόνης, ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις τους ή στις απαιτήσεις διαφορετικών παιχνιδιών.

Περιπτώσεις χρήσης:

Το Black eQualizer μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε παιχνίδια fps , σε παιχνίδια επιβίωσης ή σε οποιοδήποτε παιχνίδι με δυναμικό φωτισμό, όπου η ορατότητα σε σκοτεινές περιοχές επηρεάζει το παιχνίδι.

Εκτιμήσεις:

Ενώ το Black eQualizer βελτιώνει την ορατότητα, ενδέχεται να μην προσφέρει την ίδια ακρίβεια με τις συνθήκες φυσικού φωτισμού. Μερικές φορές, η αύξηση της φωτεινότητας σε σκοτεινές περιοχές μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρώς  άσχημη οπτικά στοιχεία ή μειωμένη αντίθεση σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Συνολικά, η λειτουργία Black eQualizer έχει ως στόχο να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα βελτιώνοντας την ορατότητα σε σκοτεινές σκηνές χωρίς να διακυβεύεται η συνολική ποιότητα της εικόνας, απευθυνόμενη σε παίκτες που δίνουν προτεραιότητα στην ορατότητα σε σκοτεινά περιβάλλοντα.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!