ειναι value for money οι κυρτές οθόνες (Curved monitors);

κυρτές οθόνες (Curved monitors)

Αξίζουν οι κυρτές οθόνες;

 

Οι κυρτές οθόνες δεν είναι κυρτές για μια στυλιστική επιλογή. Παρέχουν πολύτιμα πλεονεκτήματα, όπως ευρύτερο οπτικό πεδίο και ευρύτερες αναλύσεις οθόνης. Ωστόσο, δεν θα ωφελήσουν όλους. Ας συζητήσουμε αν οι κυρτές οθόνες είναι κατάλληλες για εσάς.

Καλύτερες από τις επίπεδες οθόνες;

 

Οι κυρτές οθόνες βρίσκονται σε άνοδο και ένας λόγος είναι ότι παρέχουν μια πολύ πιο καθηλωτική εμπειρία σε σύγκριση με τις επίπεδες οθόνες. Αυτό οφείλεται στην καμπύλη προς τα μέσα, καθώς σας παρέχει ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. Η καμπύλη τυλίγεται ελαφρώς γύρω από την περιφερειακή σας όραση, γεγονός που δημιουργεί μια φυσική, ρεαλιστική και συναρπαστική εμπειρία θέασης.

Πώς να αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών

 

Μπορεί επίσης να βρείτε ότι οι κυρτές οθόνες είναι ευκολότερες για τα μάτια σας για τους ίδιους λόγους. Με ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο που καμπυλώνει προς τα μέσα, δεν χρειάζεται να γυρίζετε το κεφάλι ή τα μάτια σας τόσο πολύ για να καταλάβετε ολόκληρη τη σκηνή. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών, ειδικά αν περνάτε πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη. Αν αυτό ήταν ένα γνωστό πρόβλημα για εσάς, θα σας αρέσει πολύ η αναβάθμιση σε μια κυρτή οθόνη!

Αυτές οι οθόνες προσφέρουν επίσης ευρύτερες αναλύσεις οθόνης, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Οι προτιμήσεις σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος της εργασίας ή των δραστηριοτήτων που κάνετε. Για παράδειγμα, οι γραφίστες μπορεί να προτιμούν μια ευρύτερη ανάλυση οθόνης, ώστε να μπορούν να βλέπουν περισσότερα από τα έργα τους ταυτόχρονα.

Οι gamers μπορεί να εκτιμούν ότι βλέπουν περισσότερο από το περιβάλλον τους με μια ευρύτερη αναλογία, αλλά μπορεί επίσης να επιθυμούν μια στενότερη ανάλυση, αν επωφελούνται περισσότερο από μια “μεγεθυμένη” προβολή. Οι παίκτες FPS, για παράδειγμα, μπορεί να έχουν ευκολότερο χρόνο να πετύχουν μικρούς και ζωτικούς στόχους, όπως το κεφάλι ενός αντιπάλου, με μικρότερη ανάλυση. Μπορείτε να αλλάξετε την αναλογία όποτε θέλετε και ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αυτό είναι που κάνει τις κυρτές οθόνες ευέλικτες και πρακτικές.

 

1674508996492 convert.io scaled
@topreviews.gr

Τα μειονεκτήματα των Curved monitors

 

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης μιας κυρτής οθόνης είναι το γεγονός ότι πρέπει να κάθεστε ακριβώς μπροστά της. Το να κάθεστε οπουδήποτε που δεν είναι ακριβώς μπροστά από την οθόνη θα έχει ως αποτέλεσμα μια παραμορφωμένη και κυρτή εικόνα. Αυτό μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς πιθανότατα θα κάθεστε μπροστά από την οθόνη όποτε τη χρησιμοποιείτε. Το άτομο που βρίσκεται δίπλα σας θα διαπιστώσει ότι όλα στην οθόνη είναι ελαφρώς κυρτά, οπότε δεν είναι ιδανική για ομαδικό περιβάλλον .

Ένα άλλο πιθανό  μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να συνηθίσετε . Η καμπύλη στην αρχή μπορεί να σας φανεί λίγο παράξενη, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν την έχετε συνηθίσει. Μετά από λίγες ημέρες, θα αρχίσετε να την εκτιμάτε και θα τη βρίσκετε τόσο φυσική όσο και τη χρήση μιας επίπεδης οθόνης.

Χρειάζεστε τέλικα μια κυρτή οθόνη Curved monitors;

 

Οι κυρτές οθόνες θα αξίζουν τον κόπο για όσους επωφελούνται από αυτές. Όπως συζητήσαμε νωρίτερα, όσοι θέλουν μια πιο καθηλωτική εμπειρία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή της εργασίας θα επωφεληθούν περισσότερο. Αν θέλετε να βλέπετε περισσότερα στην οθόνη σας χωρίς να στρέφετε τόσο πολύ το κεφάλι ή τα μάτια σας, προμηθευτείτε μια κυρτή οθόνη.

Αν σκοπεύετε να κάνετε zoom call ή χρησιμοποιήται τον υπολογιστή για καθημερινή χρήση,  μια κυρτή οθόνη μπορεί να μην αξίζει τον κόπο. Καλύτερα να παραμείνετε σε μια επίπεδη οθόνη, και θα είναι φθηνότερη για εσάς, καθώς οι κυρτές επιλογές είναι πιο ακριβές.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!