ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 400 ΕΥΡΩ

Τα πλυντήρια πιάτων  είναι  συσκευές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον  σε κάθε σπίτι  για να καθαρίζουν τα πιάτα και τις οικοσκευές μετά από κάθε γεύμα. Ένα πλυντήριο πιάτων αποτελεί πλέον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις μοντέρνες κουζίνες.

Δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες νερού αλλά και να κουράζεσαι με το πλύσιμο των πιάτων στο νεροχύτη της κουζίνας.  Επειδή δεν θέλεις να έχεις βρώμικα πιάτα παντού γύρω σου, το πλυντήριο πιάτων θα τα κάνει και πάλι να λάμπουν σε λιγότερο χρόνο και σημαντικότερο, με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση νερού.

Με προγράμματα αυτόματης ανίχνευσης φορτίου, ξεβγάλματος αλλά και ανίχνευσης του βαθμού ρύπανσης, τα καθαρά πιάτα θα σου γίνουν πλέον συνήθεια. Τα καλυτέρα πλυντήρια πιάτων μεχρι 400 ευρώ  πρέπει να είναι ενεργειακής κλάσης Α++  και να ενσωματώνουν όλες τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των οικιακών συσκευών. Επιλέξαμε μετά από προσεκτική ερευνά και σας προτείνουμε τα καλυτέρα πλυντήρια πιάτων της αγοράς μεχρι 400 ευρώ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ

 

Το πλυντήριο πιάτων είναι ηλεκτρική συσκευή για τον καθαρισμό πιάτων, ποτηριών, σκευών μαγειρέματος και μαχαιροπήρουνων ,  το πλυντήριο πιάτων καθαρίζει με ψεκασμό θερμού νερού, τυπικά μεταξύ 55 και 75 ° C, στα πιάτα, με χαμηλότερες θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται για ευαίσθητα είδη. Ένα μείγμα από νερό και απορρυπαντικό κυκλοφορεί με μια αντλία. Το νερό αντλείται με έναν ή περισσότερους βραχίονες ψεκασμού. Μόλις η πλύση τελειώσει, το νερό αποστραγγίζεται, με περισσότερο ζεστό νερό το οποίο αντλείται μέσα και ένας κύκλος ξεβγάλματος ξεκινά. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος ξεπλύματος και το νερό αποστραγγίστεί, τα τρυβλία ξηραίνονται χρησιμοποιώντας μία από διάφορες μεθόδους ξήρανσης (π.χ. ένα θερμαντικό στοιχείο στο κάτω μέρος της μπανιέρας, ανεμιστήρες, ζεόλιθους ξήρανση βάση, κ.λπ.). Συνήθως ένα γυαλιστικό, συνήθως κέρωμα, χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των σημείων νερού.

Αγοράζοντας πλυντήριο πιάτων: Τι να προσέξετε…

Ενεργειακή κλάση

Στην ενεργειακή ταμπέλα  που εισήχθηκε το 2010, η ενεργειακή τους κλάση κυμαίνεται από την Α+++ έως και τη D. Σε αυτή τη φάση υπολογίζεται η συνολική ενεργειακή κατανάλωση της συσκευής κατά τη διάρκεια ενός έτους. Συνυπολογίζεται δηλαδή, η ενέργεια που απαιτείται για 220 πλύσεις καθώς και αυτή που απαιτείται όταν η συσκευή δε χρησιμοποιείται και όταν είναι σε κατάσταση αναμονής. Επομένως σε σχέση με μία παλιά συσκευή ενεργειακής κλάσης D, το συγκεκριμένο πλυντήριο εξοικονομεί έως και 79%  ενέργεια ΑΡΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 400 ΕΥΡΩ

 

1. Αθόρυβη λειτουργία

Ο  κινητήρας προσφέρει υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ωστόσο είναι ιδιαίτερα αθόρυβος .

2. Εξοικονόμηση νερού και ενέργειας

Η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας γίνεται μέσω στοχευμένης διανομής νερού, μιας βελτιστοποιημένης τεχνολογίας φιλτραρίσματος, καθώς και με ταχύτερη θέρμανση της αντλίας, για αυξημένη κυκλοφορία του νερού.

3. Αισθητήρας φορτίου

Το βάρος του φορτίου ανιχνεύεται από έναν περιστροφικό αισθητήρα ταχύτητας, ο οποίος αναγνωρίζει τη στάθμη του νερού. Ο αισθητήρας φορτίου εξασφαλίζει βέλτιστη χρήση του νερού ακόμα και όταν γεμίζεις το μισό πλυντήριο. Έτσι εξοικονομεί επιπλέον νερό και ενέργεια.

4. Προγραμματισμός πλύσης

Με τη λειτουργία χρονοκαθυστέρησης, μπορείς να προεπιλέξεις το πρόγραμμα που επιθυμείς σε συγκεκριμένη ώρα έναρξης. Μετά την έναρξη του προγράμματος, ο ακριβής υπολειπόμενος χρόνος εμφανίζεται στην οθόνη.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 400 ΕΥΡΩ

 

1. ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ BOSCH SMS25AW05E  Α++

 

 • Απαλό – ακόμα και στα αυτιά σας. Το αθόρυβο πλυντήριo πιάτων μας SilencePlus.
 • Silence Plus: ευχάριστα αθόρυβο, στα 48 dB.
 • AquaStop: 100% εφ’ όρου ζωής εγγύηση προστασίας της οικοσκευής σας από βλάβες λόγω διαρροής νερού.
 • GlassProtect: για απαλή φροντίδα των γυαλικών και των πιο ευαίσθητων σκευών.\
 • EcoSilence Drive: ενεργειακά αποδοτικός και αθόρυβος στη χρήση κινητήρας inverter, με ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Εγγύηση ποιότητας: 10 χρόνια εγγύηση κατά της σκουριάς του κάδου.

Προγράμματα και ειδικές λειτουργίες.

– Εντατικό 70 °C, Κανονικό 65 °C, Οικονομικό 50 °C, 1 ώρα 65 °C, Πρόπλυση.
– 2 ειδικές λειτουργίες: VarioSpeed Plus – μείωση χρόνου πλύσης, HalfLoad – πλύση μισού φορτίου.

Κατανάλωση και επιδόσεις.

Ενεργειακή κλάση: A++.
– Καταναλώσεις – διάρκεια στο πρόγραμμα Οικονομικό 50: ενέργεια 0.9 kWh / νερό 9.5 lt / χρόνος 210 min, ετήσια κατανάλωση (280 πλύσεις) 258 kWh / 2660 lt.
– Ικανότητα στεγνώματος: A.
– Χωρητικότητα: 12 σερβίτσια.
– Επίπεδα θορύβου: 48 dB(A)

 

 

2. ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ WHIRLPOOL WFC3C26X Α++

 

Αποτελεί την κατάλληλη πρόταση για τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, με επαρκή χωρητικότητα, σύγχρονες τεχνολογίες, χαμηλή κατανάλωση νερού, χαμηλή κατανάλωση απορρυπαντικού αλλά και ενέργειας.Πλυντήριο πιάτων με  8 προγράμματα και χωρητικότητα 14 σερβίτσια το οποίο θα χαρίσει στα πιάτα, τα ποτήρια και τα σκεύη σου τη μέγιστη φροντίδα . Εξαιρετικά αθόρυβο πλύσιμο  46 dB – ιδανικό για κουζίνες ανοιχτού χώρου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μέγ. θερμοκρασία εισόδου νερού: 60 °C
Ετήσια κατανάλωση νερού: 2520 lt
Κατανάλωση νερού: 9  lt
Εγγύηση κατασκευαστή: 2 Έτη
Εξοπλισμός

Προγράμματα:
Αθόρυβο 50°C, Γρήγορο 30’ 50°C, Κρύσταλλα 45°C, Ειδικό πρόγραμμα ρύθμισης ταμπλέτας
Ειδικά χαρακτηριστικά:
 Πρόγραμμα Sani Rinse, Flexi Space

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ :

 • Ενεργειακή Κλάση : A++
 • Ετήσια κατανάλωση ενέργειας: 265 kWh
 • Χωρητικότητα 14 Σερβίτσια
 • Κατηγορια πλύσης: A
 • Απόδοση στεγνώματος: A
 • Τεχνολογία 6ης αίσθησης
 • Λειτουργία MultiZone wash 2
 • 8 Προγράμματα / 6 Λειτουργίες

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

MEDIAMARKT,   PLUS4U 

 

3. ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ INDESIT DSFO 3T224 C  Α++

 

Το πλυντήριο πιάτων της  INDESIT θα σου επιτρέψει να απολαύσεις την καθημερινότητά σου, γλιτώνοντας σου χρόνο, ενέργεια και χρήματα! Πρόκειται για ένα ελεύθερο πλυντήριο πιάτων με  9 προγράμματα και χωρητικότητα 10 σερβίτσια το οποίο θα χαρίσει στα πιάτα, τα ποτήρια και τα σκεύη σου τη μέγιστη φροντίδα .Εξαιρετικά αθόρυβο πλύσιμο 44 dB – ιδανικό για κουζίνες ανοιχτού χώρου. Με το πάτημα ενός πλήκτρου, το Αυτόματο πρόγραμμα αναλαμβάνει τον έλεγχο της διαδικασίας πλύσης, για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εξοπλισμός
Προγράμματα:
Οικονομικό 50°, Αυτοματο -Εντονο 65°, -Κανονικο 55° , Ευαίσθητα 45°, Γρήγορο 30’ 50, Φροντιδα του μωρου 70°, Extra 65°, Μούλιασμα, Push & Go
Ειδικά χαρακτηριστικά:

 • Ρυθμιζόμενο Άνω καλάθι
 • Ράφι για φλιτζάνια στο άνω καλάθι
 • Κινούμενη θήκη για μαχαιροπίρουνα στο κάτω καλάθι
Οθόνη/έλεγχος

Ένδειξη εναπομείναντος χρόνου, Οθόνη
Δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας

Ετήσια κατανάλωση νερού: 2520 lt
Κατηγορια πλύσης: A
Απόδοση στεγνώματος: Α

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ :

 • Ενεργειακή Κλάση : A++
 • Ετήσια κατανάλωση ενέργειας:212 kWh
 • Χωρητικότητα 10 Σερβίτσια
 • 9 Προγράμματα / 6 Λειτουργίες
 • Εγγύηση κατασκευαστή: 2 Έτη

4. ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ CANDY CDP 2D 947 X Α++

Αποτελεί την κατάλληλη πρόταση για τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, με επαρκή χωρητικότητα, σύγχρονες τεχνολογίες, χαμηλή κατανάλωση νερού, χαμηλή κατανάλωση απορρυπαντικού αλλά και ενέργειας. Πλυντήριο πιάτων με  7 προγράμματα και χωρητικότητα 9 σερβίτσια το οποίο θα χαρίσει στα πιάτα, τα ποτήρια και τα σκεύη σου τη μέγιστη φροντίδα . Εξαιρετικά αθόρυβο πλύσιμο  47 dB – ιδανικό για κουζίνες ανοιχτού χώρου.

Οθόνη/έλεγχος

Δείκτης λήξης προγράμματος,ξεβγάλματος,έλλειψης άλατος
Ένδειξη εναπομείναντος χρόνου

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ :

 • Ενεργειακή Κλάση : A++
 • Ετήσια κατανάλωση ενέργειας:193 kWh
 • Χωρητικότητα 9 Σερβίτσια / 7 Προγράμματα
 • Εγγύηση κατασκευαστή: 2 Έτη
Δείτε επίσης …

Διαβάστε επίσης το άρθρο μας για τα καλύτερα πλυντήρια ρούχων και τούς καλύτερους ψυγειοκαταψύκτες.

Related posts