ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ (air-condition)

Πως να επιλέξω κλιματιστικό

Για να επιλέξουμε το κατάλληλο κλιματιστικό για το σπίτι μας θα πρέπει πρώτα να μάθουμε ποσά τετραγωνικά μετρά  είναι ο χώρος που θέλουμε να ψύξουμε.Εμείς θα  το έπιλεξουμε για ψύξη και κύρια θέρμανση  και  θα είναι κλιματιστικό τύπου inverter το όποιο μπορεί να έχει απόδοση στην θέρμανση μέχρι και –15 βαθμούς κελσίου εξωτερικής θερμοκρασίας .

Σας προτείνουμε να επιλέξετε  Ενεργειακής κλάσης Α+++  τα οποία είναι πολύ πιο οικονομικά στην κατανάλωση του ρεύματος σε σχέση με τα αλλά.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

Σωστή τοποθέτηση κλιματιστικού….

Εαν θέλουμε να το τοποθετήσουμε στο σαλόνι μας  πρέπει να δούμε πρώτα από όλα τα πιο πιθανά σημεία που μπορεί να μπει το κλιματιστικό συνήθως σε έναν χώρο υπάρχουν 2 σωστά σημεία  τα πιθανά σημεία τα επιλεγούμε :

1)  Να μην χτυπάει ο αέρας του κλιματιστικού μας στα σημεία που καθόμαστε.

2)  Εάν έχουμε ενιαίο χώρο  να μην το τοποθετήσουμε στο σημείο που  μαγειρεύουμε.

Το καλύτερο σημείο είναι εκεί όπου θα μπορούμε να στέλνουμε τον αέρα πιο κοντά  στο κέντρο του χώρου μας , χωρίς να το κατευθύνουμε  προς τα πάνω μας.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ …

1. Επιλέξαμε το σωστό σημείο τοποθέτησης στο σπίτι μας , και τώρα ας αναφέρουμε κάποια σημεία ώστε να γίνει σωστά η  τοποθέτηση. Ένα κλιματιστικό αποτελείται από  την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα αυτά  συνδέονται μεταξύ τους με χαλκοσωλήνες , οι όποιοι πρέπει να μονώνονται με ειδικό μονωτικό υλικό θα πρέπει να προσέξουμε ώστε ο κάθε χαλκοσωλήνας να μονωθεί ξεχωριστά , ΚΑΙ  ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ  να το ζητήσουμε από τον τεχνικό που θα μας κάνει την τοποθέτηση – ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ είναι πολύ  σοβαρός εάν δεν τα μονώσουμε ξεχωριστά θα έχουμε πτώση αποδόσης στην θέρμανση έως και 15%….

2. Επισης κάτι που δεν το κάνουν οι περισσότεροι τεχνικοί … είναι κενό αέρος  πριν ανοίξουν τα υγρά του κλιματιστικού – με αποτέλεσμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να έχουμε πρόβλημα απόδοσης.

Διάβαστε πως θα αναγνωρίσετε τις πιθανές βλάβες στο κλιματιστικό σας ώστε να ενημερώσετε τον τεχνικό σας,

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!