ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ : οδηγός αγοράς για Δισκοπρίονα

Το δισκοπρίονο είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ηλεκτρικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα. Με τη σωστή λεπίδα, μπορεί να κόψει ξύλο, χάλυβα, τοιχοποιία και κεραμικά πλακίδια. Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο δισκοπρίονο και την καλύτερη λάμα για τα έργα σας και θα σας δώσει συμβουλές για να βρείτε τη σωστή λάμα δισκοπρίονου

Τα δισκοπρίονα κάνουν γρήγορες, ευθείες κοπές κατά μήκος μιας σανίδας (εγκάρσιες κοπές) ή κατά μήκος της σανίδας . Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ένα δισκοπρίονο να κάνει λοξές κοπές.

Δισκοπρίονα
@topreviews.gr

Τα τυπικά εξαρτήματα ενός δισκοπρίονου περιλαμβάνουν:

  • Ένα blade guard (προστατευτικό λάμας) που καλύπτει τη λάμα όταν το πριόνι δεν χρησιμοποιείται και ανασύρεται για να αποκαλύψει τη λάμα κατά τη χρήση
  • foot plate or shoe που σταθεροποιεί το πριόνι στην εργασίας
  • Ρύθμιση βάθους για την επεξεργασία διαφορετικού πάχους κοπής
  • Ρύθμιση λοξότητας που επιτρέπει την κλίση του foot place σε σχέση με τη λεπίδα για την πραγματοποίηση λοξών κοπών

Τα μεγέθη των δισκοπρίονων ταξινομούνται συνήθως με βάση τη διάμετρο των λεπίδων τους. Τα μεγέθη από 5-1/2 έως 7-1/4 ίντσες είναι τα πιο συνηθισμένα. Υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες επιλογές στα δισκοπρίονα. Επιλέξτε το καλύτερο δισκοπρίονο για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Τα δισκοπρίονα μπαταρίας είναι βολικά όταν εργάζεστε σε περιοχές όπου η χρήση καλωδίων είναι δύσκολη. Δεδομένου ότι είναι μικρότερα από τα περισσότερα πριόνια με καλώδιο, λειτουργούν καλά σε περιορισμένους χώρους –  είναι καταλληλότερα για την κοπή ξύλου και προϊόντων ξύλου λόγω των περιορισμών της μπαταρίας τους. Ενώ μπορούν να κόψουν σκληρά υλικά, η επιπλέον ισχύς που απαιτείται για αυτές τις εφαρμογές αδειάζει γρήγορα τις μπαταρίες. Τα πριόνια χωρίς καλώδιο κυμαίνονται συνήθως σε μέγεθος από 5-3/8 έως 6-1/2 ίντσες.

Τα δισκοπρίονα με καλώδιο δεν εξαρτώνται από τις μπαταρίες για την παροχή ενέργειας και είναι καταλληλότερα για σκληρές εργασίες κοπής, όπως η τοιχοποιία, ο χάλυβας και η συνεχής κοπή ξύλου. Τα πριόνια με καλώδιο διατίθενται σε πολλά μεγέθη- το πιο συνηθισμένο είναι 7-1/4 ίντσες. Ένα δισκοπρίονο με καλώδιο απαιτεί κατάλληλο καλώδιο προέκτασης. Ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή της συσκευής για συμβατά καλώδια προέκτασης.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!