Διαστασιολόγηση μιας ηλιακής γεννήτριας (solar generator)

Όπως με κάθε γεννήτρια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ηλιακή γεννήτρια που αγοράζετε θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε. Υπάρχουν διάφορες μετρήσεις που θα σας βοηθήσουν. Η έρευνα μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή γεννήτρια για τις ανάγκες σας.

Βατ λειτουργίας (Wh)

Τα βατ λειτουργίας υποδεικνύουν την ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να παράγει η γεννήτρια συνεχώς.

watt-ώρες (Wh)

Οι watt-ώρες (Wh) – ή η χωρητικότητα – της γεννήτριας βοηθούν να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να τροφοδοτεί συσκευές για το χρονικό διάστημα που χρειάζεστε. Η μέτρηση σας λέει πόση συνεχή ισχύ μπορεί να παρέχει η γεννήτρια για 60 λεπτά με πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Σας βοηθά επίσης να εκτιμήσετε πόση ισχύ μπορεί να παρέχει η γεννήτρια πριν χρειαστεί να επαναφορτιστεί.

Ισχύς αιχμής

Η ισχύς αιχμής μιας γεννήτριας υποδεικνύει την ισχύ που μπορεί να παρέχει για λίγο η γεννήτρια πριν φτάσει στην ισχύ λειτουργίας.Εάν πρόκειται να τροφοδοτήσετε μια συσκευή που διαθέτει μοτέρ, προσδιορίστε την ισχύ εκκίνησης και βεβαιωθείτε ότι η μέγιστη ισχύς εξόδου της γεννήτριας μπορεί να τη φορτίσει.

@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR

Χρόνος επαναφόρτισης

Ο χρόνος επαναφόρτισης σας δίνει μια ιδέα για το πόσος χρόνος χρειάζεται για να επανέλθει μια εξαντλημένη μπαταρία ηλιακής γεννήτριας σε πλήρη φόρτιση. Ο συννεφιασμένος καιρός θα επηρεάσει τη φόρτιση και θα χρειαστείτε άμεσο ηλιακό φως για καλύτερα αποτελέσματα, οπότε μια γεννήτρια που φορτίζει δέκα ώρες με ένα ηλιακό πάνελ 200 Watt μπορεί να χρειαστεί μερικές ημέρες για να φορτίσει πλήρως. Συνυπολογίστε το αυτό με τη χωρητικότητα και τις ανάγκες ισχύος. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να βασιστείτε στην ηλιακή γεννήτρια για την παροχή ρεύματος για φώτα, μια φορητή τηλεόραση και κινητές συσκευές για αρκετές ημέρες, βεβαιωθείτε ότι η χωρητικότητα και ο ρυθμός φόρτισης θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Καλό είναι να γνωρίζετε…

Θερμοκρασίες κάτω από 0 βαθμούς κέλσιου ενδέχεται να μειώσουν τη χωρητικότητα της μπαταρίας και ενδέχεται να μην μπορείτε να φορτίσετε τη μπαταρία σε αυτές τις συνθήκες. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης της γεννήτριας για συμβουλές σχετικά με τη χρήση της γεννήτριας σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.

Εκτός από τη σωστή διαστασιολόγηση της γεννήτριας σας, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Τύπος inverter

Οι ηλιακές γεννήτριες χρησιμοποιούν συσκευές που είναι γνωστές ως inverters για τη μετατροπή της ισχύος συνεχούς ρεύματος (DC) που παρέχεται από τους ηλιακούς συλλέκτες σε ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), ώστε να μπορείτε να τροφοδοτήσετε ή να φορτίσετε τις συσκευές σας. .

Τύπος μπαταρίας

Οι ηλιακές γεννήτριες χρησιμοποιούν είτε μπαταρίες μολύβδου-οξέος είτε μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion) για την αποθήκευση ενέργειας. Οι γεννήτριες με μπαταρίες μολύβδου θα είναι συνήθως φθηνότερες από εκείνες με μπαταρίες ιόντων λιθίου, αλλά οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ελαφρύτερες, κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν η φορητότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση στην απόκτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!