Τι είναι το PLC, τα πλεονεκτήματα, τα τμήματα του PLC

plc

Με την πάροδο του χρόνου, η μηχανική ελέγχου έχει εξελιχθεί. Παλαιότερα, οι άνθρωποι ήταν το κύριο μέσο ελέγχου ενός συστήματος. Η ηλεκτρική ενέργεια έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα για έλεγχο και ο πρώιμος ηλεκτρικός έλεγχος επικεντρώθηκε στα ρελέ. Αυτά τα ρελέ επιτρέπουν την απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της τροφοδοσίας χωρίς την ανάγκη μηχανικού διακόπτη. Τα ρελέ χρησιμοποιούνται συνήθως για να κάνουν απλές επιλογές λογικού ελέγχου. Η πιο πρόσφατη καινοτομία, ο προγραμματιζόμενος λογικός ελεγκτής, προέκυψε από την εμφάνιση υπολογιστών χαμηλού κόστους (PLC). Το PLC εισήχθη στη δεκαετία του 1970 και έχει γίνει η πιο δημοφιλής επιλογή για εργοστασιακούς ελέγχους.

Πλεονεκτήματα του PLC

 

Τα PLC γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα στο επίπεδο παραγωγής και πιθανότατα θα παραμείνουν έτσι για κάποιο χρονικό διάστημα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού οφείλεται στα οφέλη που παρέχουν. Ο βιομηχανικός αυτοματισμός είναι απλός λόγω των προηγμένων και καινοτόμων PLC.

• Χαμηλό κόστος για τον έλεγχο περίπλοκων συστημάτων.

• Είναι προσαρμόσιμο και μπορεί να εφαρμοστεί ξανά γρήγορα για τη διαχείριση άλλων συστημάτων.

• Οι υπολογιστικές δυνάμεις επιτρέπουν πιο εκλεπτυσμένο έλεγχο.

• Η αντιμετώπιση προβλημάτων βοηθά στην απλοποίηση του προγραμματισμού και στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας.

• Εξαιτίας των αξιόπιστων εξαρτημάτων είναι πιθανό να διαρκέσουν για χρόνια πριν χαλάσουν.

PLC

Αυτά είναι τα 5 κεντρικά τμήματα του PLC.

 

Τμήμα επεξεργαστή (CPU)

Το τμήμα του επεξεργαστή είναι ο εγκέφαλος του PLC που περιλαμβάνει RAM, ROM, solver λογικής και μνήμη πελάτη. Η μονάδα εστιακού χειρισμού είναι η καρδιά του PLC. Το τσιπ υπολογιστή ελέγχει τις οθόνες και διαχειρίζεται όλη τη δραστηριότητα μέσα στο PLC. Η CPU συμβαδίζει με την επιλογή και εκτελεί τις οδηγίες ελέγχου δεδομένης της καθοδήγησης του προγράμματος στη μνήμη.

Μονάδα εισόδου και εξόδου

Μια μονάδα πληροφοριών είναι ένα μεσαίο τμήμα μεταξύ των συσκευών εισόδου και της μονάδας εστιακού χειρισμού (CPU), η οποία χρησιμοποιείται για να μετατραπεί το αναλογικό σήμα σε ένα ηλεκτρονικό σήμα.
Μια λειτουργική μονάδα αποτελέσματος είναι ένα μεσαίο άτομο μεταξύ των gadget απόδοσης και μιας μονάδας εστιακού χειρισμού (CPU), η οποία μετατρέπει το ηλεκτρονικό σήμα σε ένα απλό σήμα.

Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Το τροφοδοτικό παρέχεται ενεργεια στη μονάδα επεξεργαστή, στη μονάδα πληροφοριών και στην μοναδα αποτελεσμάτων. Το τροφοδοτικό μπορεί να είναι μια κύρια ή ανεξάρτητα τοποθετημένη μονάδα. Το πιο σημαντικό μέρος του PLC λειτουργεί σε 0 volt DC και 24 Volt.

Τμήμα μνήμης

Το τμήμα μνήμης είναι η περιοχή της CPU όπου οι πληροφορίες και τα δεδομένα τοποθετούνται και ανακτώνται. Η μνήμη πληροφοριών χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μαθηματικών πληροφοριών που αναμένονται σε υπολογισμούς που σχετίζονται με αριθμούς, πληροφορίες ετικετών σαρωτή, κ.λπ. Η μνήμη πελάτη περιέχει το πρόγραμμα εφαρμογής του πελάτη.

Συσκευή προγραμματισμού

Οι συσκευές προγραμματισμού είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη στοίβαξη του προγράμματος-πελάτη στη μνήμη του προγράμματος ή την αλλαγή του και για τον έλεγχο της εκτέλεσης της ατζέντας του PLC. Χρησιμοποιείται επιπρόσθετα για τη διερεύνηση του stepping stool rationale program. Τα φορητά (HHT) ή τα δεσμευμένα τερματικά ή ο υπολογιστής προσαρμόζουν gadget που χρησιμοποιούνται συνήθως στα περισσότερα PLC.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!