Τι είναι το μαύρο επίπεδο στις oled τηλεοράσεις

oled τηλεοράσεις

Εξηγήσαμε σε ένα άλλο άρθρο γιατί τα επίπεδα μαύρου είναι τόσο σημαντικά, και είναι ένας ζωτικός τομέας για κάθε οθόνη όσον αφορά την προβολή μιας εικόνας.

Τα μαύρα επίπεδα μπορούν να κάνουν ή να καταστρέψουν την εμπειρία θέασης σε οποιαδήποτε οθόνη, οπότε αν θέλετε να μάθετε τι είναι, εδώ είναι μια εξήγηση για το τι είναι τα μαύρα επίπεδα και γιατι έιναι τόσο σημαντικά.

Τι είναι το μαύρο επίπεδο;

Το μαύρο επίπεδο αναφέρεται συχνά ως φωτεινότητα, κάτι που ακούγεται αντιφατικό, αλλά αν πάτε στις ρυθμίσεις μιας οθόνης, η μέθοδος ελέγχου του μαύρου επιπέδου επισημαίνεται ως ρύθμιση “Φωτεινότητα”. Αυτή η ρύθμιση δεν έχει να κάνει με το να κάνει την οθόνη πιο φωτεινή, αλλά με το να ρυθμίζει τα επίπεδα του μαύρου στην οθόνη.

Το βαθύ, συμπαγές μαύρο είναι καλό κυρίως επειδή θα κάνει τα φωτεινά αντικείμενα και τα χρώματα δίπλα τους να φαίνονται πιο έντονα. Τα έντονα μαύρα χρώματα, ελλείψει καλύτερης λέξης, κάνουν τις εικόνες να “πετάγονται”, βοηθώντας στη δημιουργία μιας πιο τρισδιάστατης εικόνας, ειδικά με περιεχόμενο υψηλότερης ανάλυσης.

@topreviews.gr

Διαφορετικές τεχνολογίες οθόνης παράγουν διαφορετικα επίπεδα μαύρου με διαφορετικούς τρόπους, και ορισμένες είναι καλύτερες από άλλες. Οι τηλεοράσεις LCD LED χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό για να βοηθήσουν στον έλεγχο του φωτός και, επομένως, των μαύρων περιοχών που εμφανίζονται στην τηλεόραση. Ο οπίσθιος φωτισμός χρησιμοποιεί ζώνες για να ελέγξει πόσο φως εκπέμπεται, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό και ορισμένοι είναι πιο επιτυχημένοι (και πιο ακριβοί) από άλλους. Συνήθως, όσο πιο ακριβή είναι η τηλεόραση, τόσο πιο έντονο μπορεί να είναι το μαύρο της, ανάλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται.

Τι είναι το μαύρο επίπεδο oled  τηλεοράσεις;

Η OLED είναι ένας άλλος τύπος οθόνης και προσφέρει το καλύτερο επίπεδο μαύρου που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή. Είναι σε θέση να το κάνει αυτό επειδή είναι μια self-emissive screen, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε pixel μπορεί να δημιουργήσει το δικό του φως. Καθώς κάθε εικονοστοιχείο μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί, η να ειναι τελείως μαύρο, και ετσι έχετε τέλεια επίπεδα μαύρου με την απόκτηση μια οθόνη OLED.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!