ΕΠΙΣΚΕΨΗ TOY TOPREVIEWS.GR ΣΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ Nürburgring

Nürburgring

Το Nürburgring είναι ένα συγκρότημα μηχανοκίνητου αθλητισμού που βρίσκεται στο χωριό Nürburg, στο κρατίδιο Ρηνανία της Γερμανίας. Είναι πιο διάσημο για το Nordschleife, μια αγωνιστική πίστα μήκους 20,8 χιλιομέτρων (12,9 μίλια), γνωστή ως “Πράσινη Κόλαση”. Η Nordschleife κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 ως πίστα δοκιμών για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και έκτοτε έχει φιλοξενήσει πολυάριθμους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανικού Γκραν Πρι.

Εκτός από το Nordschleife, το συγκρότημα του Nürburgring περιλαμβάνει μια πίστα Grand Prix, μια πίστα καρτ, ένα κέντρο ασφάλειας οδήγησης και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις. Το Nürburgring έχει φιλοξενήσει πολλές μεγάλες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένης της Φόρμουλα Ένα, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι και αγώνων αντοχής.

Το Nürburgring είναι επίσης ανοιχτό στο κοινό για τουριστικές διαδρομές, επιτρέποντας στους ανθρώπους να οδηγήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα ή να νοικιάσουν αυτοκίνητα από τοπικές εταιρείες για να γνωρίσουν την απαιτητική και γραφική Nordschleife. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πίστα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και θα πρέπει να λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας.

Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις στο Nürburgring είναι ο ετήσιος αγώνας αντοχής Nürburgring 24 Hours, όπου οι ομάδες διαγωνίζονται για να ολοκληρώσουν τον εξαντλητικό 24ωρο αγώνα γύρω από το Nordschleife. Αυτός ο αγώνας θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους στον κόσμο, με τις ομάδες να πρέπει να περιηγηθούν στην απαιτητική πίστα και να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Εκτός από τις επαγγελματικές αγωνιστικές εκδηλώσεις, το Nürburgring είναι επίσης ανοιχτό στο κοινό για τουριστικές διαδρομές. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητα ή να φέρουν τα δικά τους και να βιώσουν τη συγκίνηση της οδήγησης στη διάσημη Nordschleife. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πίστα μπορεί να είναι επικίνδυνη και θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας. Το Nürburgring προσφέρει μια σειρά από μαθήματα ασφαλείας και οδηγίες για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες και να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν την απαιτητική πίστα.

Εν κατακλείδι, οι αγώνες στο Nürburgring είναι μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία που κάθε λάτρης των αγώνων πρέπει να εξετάσει. Η απαιτητική χάραξη και η ιστορική σημασία της Nordschleife την καθιστούν ένα πραγματικό στολίδι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είτε είστε επαγγελματίας οδηγός αγώνων είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες του κόσμου, το Nürburgring είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε για κάθε οπαδό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Το Nürburgring είναι πιο διάσημο επειδή είναι η πίστα όπου ο θρύλος των  αγώνων F1  Niki Lauda ενεπλάκη σε ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή κατά τη διάρκεια του γερμανικού Grand Prix το 1976 η σκηνή υπάρχει στην ταινία Rush  .

Σήμερα το Nürburgring φιλοξενεί αρκετούς σημαντικούς αγώνες, όπως ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της Γερμανίας και ο 24ωρος αγώνας ADAC Nürburgring, καθώς και ο ποδηλατικός αγώνας Rad am Ring και το μουσικό φεστιβάλ Rock am Ring.Το Nürburgring προοριζόταν για να είναι ένα σημαντικό κέντρο ανάπτυξης για τις αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να νοικιάζουν την πίστα συνολικά για τρεις έως τέσσερις μήνες το χρόνο για δοκιμές.

@topreviews.gr
@topreviews.gr

Ωστόσο, η πιο διάσημη πτυχή του Nürburgring, που εκτείνεται από την αρχή της ιστορίας του εως σήμερα  είναι ότι η πίστα παραμένει προσβάσιμη στο κοινό. Οποιοσδήποτε με 30 ευρώ (25 ευρώ από Δευτέρα έως Πέμπτη), έγκυρη άδεια οδήγησης και ένα όχημα με άδεια κυκλοφορίας και εξοπλισμό ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει έναν γύρο στην πίστα Nordschleife, υπό την προϋπόθεση ότι έχει αγοράσει ενα εισητήριο και ακόλουθεί τις κανόνες.

Προειδοποιήση όμως ότι  οποιαδήποτε σύγκρουση μπορεί να κοστίσει ακριβά: Οι οδηγοί μπορούν να χρεωθούν για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, επισκευή ακόμα και για κλείσιμο της πίστας. Παρόλο που η πίστα είναι, τεχνικά, δημόσιος δρόμος, η ασφαλιστική κάλυψη είναι αμφίβολη οπότε καλυτερα να προτιμήσετε να νοικιάσετε ενα αυτοκίνητο απο αυτά που παρέχονται απο εταιρίες έξω απο την πίστα.

Πώς να πάτε εκεί

Το Nürburgring βρίσκεται 90 χλμ. νοτιοδυτικά της Κολωνίας . Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ.

Επίσκεψη

Δυστυχώς την μέρα της επίσκεψης μας  υπήρχαν εργασίες για αντικατάσταση της ασφάλτου με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γυρίσουμε την πίστα.

Συνολικά

Ανεξάρτητα από το αν την οδηγείτε με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ή το καθημερινό σας αυτοκίνητο, το Nürburgring παραμένει μια μοναδική εμπειρία, μια χρονική πύλη πίσω στις πρώτες ημέρες της ιστορίας των αγώνων αυτοκινήτου – και ειναι προσιτή και προσεγγίσιμη σε όλους. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι θεωρείται μία από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο και μέκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και διεκδικεί με αξιώσεις να είναι η μεγαλύτερη πιστα όλων των εποχών.

@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR
mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!