Τι είναι το Bluetooth 5.3;

Bluetooth

Bluetooth 5.3 – Μπορεί να έχετε δει ότι αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα για εσάς;

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με το τι μπορεί να κάνει το Bluetooth, όπως η χρήση των πραγματικών ασύρματων ακουστικών μας.

Ωστόσο, τι σημαίνει αν ένα προϊόν διαθέτει Bluetooth 5.3; Αποτελεί αυτό μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των συσκευών με Bluetooth 5.2 ή χαμηλότερη έκδοση; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Τι είναι το Bluetooth;

 

Το Bluetooth είναι μια τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας που επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων σε μικρές αποστάσεις. Χρησιμοποιεί ραδιοκύματα υπερυψηλής συχνότητας (στο φάσμα 2,402 GHz έως 2,48 GHz) και γενικά έχει εμβέλεια περίπου 10 μέτρων.

Αυτή η τεχνολογία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για συσκευές όπως ασύρματα ακουστικά, ασύρματα χειριστήρια παιχνιδιών, ασύρματα πληκτρολόγια και άλλα.

Η τεχνολογία πήρε το όνομά της από την ιστορική προσωπικότητα Harald Bluetooth, ο οποίος ένωσε τις δανικές φυλές σε ένα ενιαίο βασίλειο- η ομώνυμη τεχνολογία του έχει παρόμοιο σκοπό να φέρει σε επαφή διαφορετικές τεχνολογικές συσκευές.

Τι είναι το Bluetooth 5;

 

Το Bluetooth 5 είναι η τελευταία σημαντική έκδοση αυτού του προτύπου ασύρματης επικοινωνίας και διαθέτει ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τους προκατόχους του, προσφέροντας προφανώς “2 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα, 4 φορές μεγαλύτερη εμβέλεια και 8 φορές μεγαλύτερο όγκο μεταβιβάσιμων δεδομένων” σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε προηγουμένως. Επιπλέον, λόγω του εύρους ζώνης των 2Mbps, μπορεί να υποστηρίξει δύο σύνολα ασύρματων συσκευών ταυτόχρονα.

Τι είναι το Bluetooth 5.3;

 

Το Bluetooth 5.3 είναι μια μικρή αναβάθμιση του προτύπου Bluetooth 5, με τις ακόλουθες αλλαγές:

Advertising Enhancement Συνήθως, οι συσκευές εκπομπής Bluetooth στέλνουν τις ίδιες πληροφορίες πολλές φορές για να διασφαλίσουν ότι θα ληφθούν, αλλά αυτή η βελτίωση σημαίνει ότι τα λαμβανόμενα δεδομένα πρέπει να σαρωθούν μόνο μία φορά και τα αντίγραφα θα απορρίπτονται αμέσως. Αυτή η αποδοτικότητα μπορεί να προσφέρει ακόμη και όφελος εξοικονόμησης ενέργειας στις συσκευές λήψης.

Βελτιώσεις ελέγχου μεγέθους κλειδιού κρυπτογράφησης. Οι συσκευές Bluetooth χρησιμοποιούν συχνά κρυπτογράφηση για την προστασία των μεταδιδόμενων δεδομένων και η ασφάλεια αυτής της κρυπτογράφησης καθορίζεται εν μέρει από το μήκος του κλειδιού της. Αυτή η βελτίωση μειώνει την επικοινωνία μεταξύ πομπού και δέκτη για το θέμα αυτό, επιτρέποντας στον κεντρικό υπολογιστή να καθορίσει ένα ελάχιστο μέγεθος κλειδιού.

Connection Subrating Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την ταχεία εναλλαγή μεταξύ χαμηλού και υψηλού κύκλου λειτουργίας, η οποία αποσκοπεί στην παροχή καλύτερης εμπειρίας για τον χρήστη.

Βελτίωση της ταξινόμησης καναλιών. Αυτή η αναβάθμιση επιτρέπει στις περιφερειακές συσκευές Bluetooth να εκτελούν ταξινόμηση καναλιών, όταν πακέτα δεδομένων μεταδίδονται σε διαφορετικές συχνότητες. Προηγουμένως αυτό ήταν δυνατό μόνο μέσω της κεντρικής συσκευής, αλλά αυτή η νέα μέθοδος θα κάνει τις συγκρούσεις πακέτων λιγότερο πιθανές και επομένως θα βελτιώσει την απόδοση.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!