Παπούτσια μπάσκετ – Οδηγός αγοράς για τα καλύτερα Ανδρικά Μπασκετικά Παπούτσια

Παπούτσια μπάσκετ – Οδηγός αγοράς για να αποφύγεις την λάθος επιλογή. Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα παπούτσια

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της σεζόν του ΝΒΑ, όλες οι μεγάλες μάρκες αθλητικών παπουτσιών κυκλοφόρησαν νέα (ή ανανεωμένα) μοντέλα για να ανταγωνιστούν για τα φώτα της δημοσιότητας στη μεγαλύτερη σκηνή του μπάσκετ.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα δέκα καλύτερα νέα παπούτσια μπάσκετ του 2023 (μέχρι στιγμής) που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά.

1. Nike KD16 “Boardroom” Ανδρικά Μπασκετικά Παπούτσια

4.5/5 αστέρια

 

Ανδρικά Μπασκετικά Παπούτσια

Άνεση (★★★★★): Το επίπεδο άνεσης του Nike KD 16 είναι κορυφαίο. Ο συνδυασμός Flyknit και Quad Axial Flywire παρέχει εξαιρετική στήριξη χωρίς να θυσιάζει την ευελιξία. Το παπούτσι είναι άνετο, αλλά επιτρέπει τη φυσική κίνηση, καθιστώντας το άνετο για πολλές ώρες στο γήπεδο.

Απόδοση (★★★★★): Από την πρόσφυση μέχρι την αντικραδασμική προστασία, το KD 16 υπερέχει σε επιδόσεις. Η τεχνολογία Zoom Air προσφέρει απίστευτη απόκριση, βοηθώντας στις γρήγορες κινήσεις και τα άλματα. Το μοτίβο πρόσφυσης προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες του γηπέδου, ενισχύοντας τη σταθερότητα και τον έλεγχο.

Ανθεκτικότητα (★★★★☆): Συνολικά, η ανθεκτικότητα του Nike KD 16 είναι εντυπωσιακή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής ποιότητας και μπορούν να αντέξουν τη φθορά του τακτικού παιχνιδιού στο μπάσκετ. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει μικροπροβλήματα, όπως φθορά στην εξωτερική σόλα μετά από παρατεταμένη χρήση, η οποία επηρεάζει ελαφρώς τη μακροζωία του παπουτσιού.

Στυλ (★★★★☆): Όσον αφορά το σχεδιασμό, το KD 16 σημειώνει καλή βαθμολογία. Η κομψή και μοντέρνα εμφάνισή του, σε συνδυασμό με διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς, απευθύνεται σε πολλούς παίκτες μπάσκετ. Η αισθητική του παπουτσιού είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών που βασίζονται στην απόδοση και μοντέρνων στοιχείων.

Εφαρμογή (★★★★★): Η εφαρμογή του Nike KD 16 είναι πιστή στο μέγεθος για τους περισσότερους χρήστες. Το πάνω μέρος του Flyknit προσαρμόζεται άνετα στο πόδι, παρέχοντας ασφαλή και προσαρμοστική εφαρμογή. Το κλείδωμα από το σύστημα κορδονιών εξασφαλίζει σταθερότητα χωρίς δυσφορία.

Συνολική βαθμολογία: 4.5/5 αστέρια

Το Nike KD 16 είναι ένα εξαιρετικό παπούτσι μπάσκετ που προσφέρει εξαιρετική άνεση, απόδοση και στυλ. Ενώ είναι ανθεκτικό, μπορεί να υπάρχουν μικρές ανησυχίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη φθορά. Ωστόσο, η συνολική ποιότητά του, ιδίως όσον αφορά την άνεση και την απόδοση στο γήπεδο, το καθιστά κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις του μπάσκετ, κερδίζοντας την ψήφο μας.

2. Jordan Luka 2 “Caves” Ανδρικά Παπούτσια για Μπάσκετ

4,5/5 αστέρια

 

Ανδρικά Μπασκετικά Παπούτσια

Το Jordan Luka 2 “Caves” είναι μια ειδική έκδοση παπουτσιών μπάσκετ που σφραγίζει την συνεργασία μεταξύ της Jordan Brand και του Σλοβένου μπασκετμπολίστα Luka Dončić. Αυτό το παπούτσι κυκλοφόρησε το 2021 και αποτελεί φόρο τιμής στη γενέτειρα του Dončić, τη Λιουμπλιάνα, η οποία είναι γνωστή για τις σπηλιές της.

Σχεδιασμός (★★★★★): Ο σχεδιασμός του Luka 2 “Caves” είναι εντυπωσιακός και μοναδικός. Διαθέτει ένα μείγμα γήινων αποχρώσεων που θυμίζουν σπηλιές, με επικαλύψεις και λεπτομέρειες που αντικατοπτρίζουν το βραχώδες έδαφος. Το παπούτσι έχει μια στιβαρή αλλά κομψή εμφάνιση, που το κάνει να ξεχωρίζει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Άνεση (★★★★☆): Όσον αφορά την άνεση, το Luka 2 αποδίδει γενικά καλά. Το παπούτσι παρέχει επαρκή απορρόφηση και υποστήριξη για το παιχνίδι μπάσκετ, με άνετη εφαρμογή για τους περισσότερους τύπους ποδιών. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες μπορεί να βρουν την αντικραδασμική προστασία ελαφρώς πιο σταθερή σε σύγκριση με άλλα μοντέλα.

Απόδοση (★★★★☆): Από πλευράς επιδόσεων, το Luka 2 “Caves” αντέχει αξιοθαύμαστα στο γήπεδο. Το μοτίβο πρόσφυσης προσφέρει καλή πρόσφυση, επιτρέποντας γρήγορα κοψίματα και κινήσεις. Η σταθερότητα και το κλείδωμα του παπουτσιού συμβάλλουν σε μια σίγουρη εμπειρία παιχνιδιού, αν και μπορεί να μην ανταποκρίνεται στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού του καθενός.

Ανθεκτικότητα (★★★★☆): Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή είναι ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν την τακτική δραστηριότητα στο μπάσκετ. Ωστόσο, όπως πολλά παπούτσια μπάσκετ, η εξωτερική σόλα μπορεί να παρουσιάσει σημάδια φθοράς μετά από εκτεταμένη χρήση σε τραχιές επιφάνειες.

Εφαρμογή (★★★★★): Η εφαρμογή του Luka 2 είναι γενικά πιστή στο μέγεθος, παρέχοντας μια ασφαλή και άνετη αίσθηση. Ο σχεδιασμός του παπουτσιού εξασφαλίζει μια άνετη εφαρμογή χωρίς να θυσιάζει την κινητικότητα, επιτρέποντας τη φυσική κίνηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Συνολική βαθμολογία: 4,5/5 αστέρια

Το Jordan Luka 2 “Caves” είναι ένα οπτικά ελκυστικό και προσανατολισμένο στις επιδόσεις παπούτσι μπάσκετ. Ο μοναδικός σχεδιασμός του, σε συνδυασμό με την άνεση και την απόδοση στο γήπεδο, το καθιστά επιθυμητή επιλογή για τους οπαδούς του Luka Dončić ή για όσους αναζητούν ένα μείγμα στυλ και λειτουργικότητας στα υποδήματα μπάσκετ.

3. Jordan Why Not .6 Ανδρικά Μπασκετικά Μποτάκια

4.5/5 αστέρια

 

Ανδρικά Μπασκετικά Παπούτσια

Σχεδιασμός (★★★★★): Το Why Not Zer0.6 διαθέτει έναν τολμηρό και δυναμικό σχεδιασμό, που αντικατοπτρίζει το ενεργητικό στυλ παιχνιδιού του Russell Westbrook. Διαθέτει μοναδικούς χρωματισμούς και μοτίβα, ενσωματώνοντας συχνά προσωπικές πινελιές που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα του Westbrook.

Άνεση (★★★★☆): Το παπούτσι προσφέρει συνολικά καλή άνεση. Ο συνδυασμός τεχνολογιών απορρόφησης, όπως οι μονάδες Zoom Air και ο ενδιάμεσος σόλος από αφρό, παρέχει αντικραδασμική απορρόφηση και προστασία από τις κρούσεις. Τα υλικά του επάνω μέρους προσφέρουν συνήθως μια ισορροπία μεταξύ στήριξης και ευελιξίας.

Απόδοση (★★★★☆): Από πλευράς επιδόσεων, το Why Not Zer0.6 λάμπει στο γήπεδο. Το μοτίβο πρόσφυσης του παρέχει σταθερή πρόσφυση, επιτρέποντας γρήγορα κοψίματα και κινήσεις. Η σταθερότητα και το κλείδωμα του παπουτσιού είναι γενικά αξιόπιστα, εξυπηρετώντας καλά το εκρηκτικό στυλ παιχνιδιού του Westbrook.

Ανθεκτικότητα (★★★★☆): Η ανθεκτικότητα του Why Not Zer0.6 είναι αξιοπρεπής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά ανθεκτικά για να αντέξουν τις κακουχίες του παιχνιδιού μπάσκετ, αλλά η έντονη χρήση σε εξωτερικά γήπεδα μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη φθορά.

Εφαρμογή (★★★★★): Το παπούτσι παρέχει συνήθως ασφαλή και πιστή στο μέγεθος εφαρμογή. Το σύστημα κλειδώματος και το σύστημα κορδονιών εξασφαλίζουν μια άνετη αίσθηση, προσφέροντας σταθερότητα χωρίς να θυσιάζεται η κινητικότητα.

Συνολική βαθμολογία: 4.5/5 αστέρια

Το Jordan Why Not Zer0.6 ξεχωρίζει για τον μοναδικό σχεδιασμό του, τα χαρακτηριστικά απόδοσης και την άνεση. Είναι ένα παπούτσι προσαρμοσμένο για παίκτες που αναζητούν στυλ και λειτουργικότητα εμπνευσμένο από το στυλ παιχνιδιού του Russell Westbrook. Ενώ διαπρέπει στο γήπεδο, ίσως να μην είναι η πιο ανθεκτική επιλογή για βαριά χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

4. Jordan Air 37 Low Ανδρικά Μπασκετικά Παπούτσια

4,5/5 αστέρια

 

Σχεδιασμός (★★★★☆): Το Air Jordan 37 Low κληρονομεί τα σχεδιαστικά στοιχεία του αντίστοιχου high-top μοντέλου του. Διαθέτει μια μοντέρνα και κομψή εμφάνιση, διαθέτοντας συχνά κομψούς χρωματισμούς και λεπτομέρειες που ευθυγραμμίζονται με την αισθητική της μάρκας Jordan.

Άνεση (★★★★★): Η άνεση είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Air Jordan 37 Low. Το παπούτσι ενσωματώνει μονάδες Zoom Air στο μπροστινό μέρος του πέλματος και στη φτέρνα, προσφέροντας αντικραδασμική απορρόφηση και προστασία από τις κρούσεις. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο επάνω μέρος είναι συνήθως διαπνέοντα και παρέχουν άνετη εφαρμογή.

Απόδοση (★★★★★): Από πλευράς επιδόσεων, το Air Jordan 37 Low υπερέχει στο γήπεδο. Το μοτίβο πρόσφυσης εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση, επιτρέποντας γρήγορα κοψίματα και κινήσεις. Η σταθερότητα και το κλείδωμα του παπουτσιού είναι αξιόπιστα, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη για μπασκετικούς ελιγμούς.

Ανθεκτικότητα (★★★★☆): Η ανθεκτικότητα του Air Jordan 37 Low είναι γενικά καλή. Ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά ανθεκτικά για κανονικό παιχνίδι μπάσκετ, η έντονη χρήση σε εξωτερικά γήπεδα μπορεί να προκαλέσει κάποια φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Εφαρμογή (★★★★★): Το παπούτσι προσφέρει συνήθως ασφαλή και πιστή στο μέγεθος εφαρμογή. Ο σχεδιασμός χαμηλού ύψους δεν συμβιβάζεται με το κλείδωμα, παρέχοντας σταθερότητα, ενώ επιτρέπει αυξημένη κινητικότητα στον αστράγαλο.

Συνολική βαθμολογία: 4,5/5 αστέρια

Το Jordan Air Zoom 37 Low είναι μια σταθερή επιλογή για τους παίκτες του μπάσκετ που αναζητούν μια επιλογή χαμηλού ύψους χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση. Συνδυάζει στυλ, άνεση και εξαιρετικά χαρακτηριστικά στο γήπεδο, καθιστώντας το μια  επιλογή για όσους αναζητούν ευελιξία και ευκινησία στο γήπεδο του μπάσκετ.

5. adidas Harden Volume 7

4.5/5 αστέρια

 

Σχεδιασμός (★★★★☆): Το Harden Vol. 7 διαθέτει μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό, και τα στοιχεία του προσωπικού branding του Harden. Η αισθητική του παπουτσιού ενσωματώνει τόσο στοιχεία απόδοσης όσο και μόδας, καθιστώντας το κατάλληλο για παιχνίδι στο γήπεδο και στυλ εκτός γηπέδου.

Άνεση (★★★★☆): Η άνεση είναι το δυνατό χαρτί του Harden Vol. 7. Το παπούτσι χρησιμοποιεί την τεχνολογία αντικραδασμικής αντικραδασμικής προστασίας Lightstrike, παρέχοντας μια καλή ισορροπία μεταξύ της απόκρισης και της προστασίας από τις κρούσεις. Τα υλικά του επάνω μέρους είναι συνήθως διαπνέοντα και προσφέρουν άνετη εφαρμογή.

Απόδοση (★★★★★): Από πλευράς επιδόσεων, το Harden Vol. 7 λάμπει. Το μοτίβο πρόσφυσης προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση στο γήπεδο, επιτρέποντας ακριβείς κινήσεις και κοψίματα. Η σταθερότητα και η υποστήριξη του παπουτσιού ανταποκρίνονται καλά στο στυλ παιχνιδιού του Harden, παρέχοντας την απαραίτητη απόκριση και το κλείδωμα.

Ανθεκτικότητα (★★★★☆): Η ανθεκτικότητα του Harden Vol. 7 είναι γενικά καλή για κανονικό παιχνίδι μπάσκετ. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή είναι ανθεκτικά, αν και η έντονη χρήση σε εξωτερικά γήπεδα μπορεί να προκαλέσει κάποια φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Εφαρμογή (★★★★★): Το παπούτσι προσφέρει συνήθως ασφαλή και πιστή στο μέγεθος εφαρμογή. Το σύστημα κλειδώματος και κορδονιών εξασφαλίζει σταθερότητα χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση.

Συνολική βαθμολογία: 4.5/5 αστέρια

Το adidas Harden Vol. 7 είναι ένα αξιόπιστο και υψηλής απόδοσης παπούτσι μπάσκετ. Συνδυάζει στυλ, άνεση και εξαιρετική απόδοση στο γήπεδο, καθιστώντας το κορυφαία επιλογή για παίκτες που αναζητούν ισορροπία μεταξύ ευελιξίας, υποστήριξης και στυλ εμπνευσμένο από το παιχνίδι του James Harden.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!