Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι του Android

ΑPPLE iPHONE 14

Το λειτουργικό σύστημα Android υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπους. Φυσικά, έχουν δημιουργηθεί αρκετοί μύθοι με την πάροδο των ετών. Είναι κάποιος από αυτούς τους κοινούς μύθους πραγματικά αληθινός;

Τι κάνει έναν μύθο μύθο; Ένας μύθος είναι συνήθως μια ιστορία ή μια πεποίθηση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά μέχρι οι άνθρωποι να υποθέσουν ότι είναι αλήθεια. Πολλοί μύθοι ακολούθησαν την έκρηξη της δημοτικότητας του Android. Ας καταρρίψουμε μερικούς από αυτούς.

1. Τα τηλέφωνα Android είναι ¨φθηνά¨ ?

 

Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους για το Android είναι ότι είναι φτηνό σε κατασκευή οσο και σαν τιμή. Αυτό λέγεται συχνά ως προσβολή για τους χρήστες Android, ειδικά από εκείνους που χρησιμοποιούν iPhone. Δεν πρόκειται μόνο για την τιμή- είναι επίσης μια βολή στην ποιότητα των συσκευών η οποια με την πάροδο του χρόνου εχει σαφέστατα καταριφθεί.

Η αλήθεια είναι ότι ορισμένα τηλέφωνα Android είναι πραγματικά φθηνά σε τιμη , αλλά πολλά από αυτά δεν είναι. Το Android είναι ένα γιγαντιαίο οικοσύστημα συσκευών από πολλές διαφορετικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια συσκευή Android σχεδόν σε κάθε σημείο τιμής και σε κάθε επίπεδο ποιότητας.

Δεν μπορείτε να κάνετε μια γενική δήλωση όπως “τα τηλέφωνα Android είναι φθηνά”. Αν συγκρίνετε ένα iPhone και μια συσκευή Android με συγκρίσιμα χαρακτηριστικά, η τιμολόγηση είναι πολύ παρόμοια. Ορισμένα τηλέφωνα Android είναι φθηνά- ορισμένα είναι πολύ premium και ακριβά. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών…

2. Το Android είναι γεμάτο ιούς

 

Ένας άλλος μύθος είναι ότι οι συσκευές Android μαστίζονται από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Στην πραγματικότητα, το Android μοιάζει πολύ με τα Windows σε αυτή την κατάσταση.

Υπάρχουν περισσότεροι ιοί και κακόβουλο λογισμικό για τα Windows σε σύγκριση με το macOS, λόγω του πόσοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν. Με τον ίδιο τρόπο, περισσότεροι ιοί και κακόβουλο λογισμικό στοχεύουν στο Android λόγω του πόσο δημοφιλές είναι.

Ωστόσο, όπως και με τα Windows, δεν αποτελεί πραγματικά μεγάλη ανησυχία αν χρησιμοποιείτε το Android με έξυπνο τρόπο. Η εγκατάσταση εφαρμογών μόνο από το Google Play Store και η προσοχή στις προειδοποιήσεις του προγράμματος περιήγησης όταν συναντάτε έναν μη ασφαλή ιστότοπο θα σας προστατεύσει. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας από ιούς στο Android, αν και μπορείτε αν θέλετε φυσικά πράγμα που εμείς προτείνουμε.

3. Πρέπει να κλείνετε τις εφαρμογές

 

Όταν το Android ήταν ένα εκκολαπτόμενο νέο λειτουργικό σύστημα, υπήρχε μια κατηγορία εφαρμογών που έγινε πολύ δημοφιλής: οι task killers. Αυτές οι εφαρμογές έκλειναν όλες τις εφαρμογές που εκτελούνταν στο παρασκήνιο. Ο κόσμος πίστευε ότι έτσι βελτιωνόταν η απόδοση και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτός ο μύθος εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι το Android έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χειρίζεται εφαρμογές στο παρασκήνιο. Το Android διαχειρίζεται αυτόματα τις εργασίες παρασκηνίου και κλείνει τα πράγματα όταν χρειάζονται περισσότεροι πόροι. Απλώς δεν χρειάζεται να το διαχειρίζεστε εσείς.

Στην πραγματικότητα, το συνεχές κλείσιμο εφαρμογών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο τηλέφωνό σας. Αντί η εφαρμογή να κάθεται στο παρασκήνιο και να σας περιμένει, πρέπει να ξεκινήσει ξανά εντελώς.

Android
@topreviews.gr

4. Το Android είναι πιο περίπλοκο από το iOS

 

Υπάρχει μια γενική αίσθηση μεταξύ των περισσότερων ανθρώπων ότι τα iPhone είναι εύκολα στη χρήση και οι συσκευές Android είναι για ανθρώπους με περισσότερες τεχνολογικές γνώσεις. Θεωρείται ένα πιο πολύπλοκο λειτουργικό σύστημα.

Το iOS στο iPhone ξεκίνησε σίγουρα ως ένα πολύ απλό λειτουργικό σύστημα, αλλά αυτές οι μέρες έχουν περάσει προ πολλού. Το iOS έχει αποκτήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά που παλαιότερα υπήρχαν μόνο στο Android. Αυτό έχει προκαλέσει το iOS να γίνει πολύ πιο πολύπλοκο από ό,τι ήταν παλαιότερα.

Όπως αναφέρθηκε και σε άλλους μύθους, δεν είναι επίσης δίκαιο να συγκρίνουμε το σύνολο του Android με μία μόνο συσκευή, το iPhone. Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy μπορεί να είναι πιο περίπλοκα από τα iPhone, αλλά δεν θα έλεγα ότι οι συσκευές Google Pixel είναι. Όλα τα smartphones μπορούν να κάνουν πολλά στις μέρες μας.

5. Το Android είναι ¨άσχημο¨?

 

Οι άνθρωποι γενικά θεωρούν ότι τα iPhone είναι πολύ πιο αισθητικά ευχάριστα, τόσο στο τομεα του λογισμικόυ όσο και σαν hardware. Εν τω μεταξύ, το Android αντιμετωπίζεται υποτιμητικά ως άσχημο. Ακριβώς όπως και ο παραπάνω μύθος, δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει πια.

Σίγουρα συμφωνώ ότι τα iPhones είναι καλά σχεδιασμένα φυσικά, αλλά το iOS έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό το ίδιο από τότε που ξεκίνησε το 2007.Εν τω μεταξύ, πολλες εκδόσεις Android έχουν προσαρμοστεί στις τρέχουσες σχεδιαστικές τάσεις.

Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι αυτός ο μύθος καταλήγει στις επιλογές εξατομίκευσης. Είναι εύκολο να κάνετε το Android να φαίνεται “άσχημο” με όλες τις επιλογές εξατομίκευσης που έχετε στα χέρια σας. Το Android φαίνεται όπως εσείς θέλετε να φαίνεται, ενώ το iOS φαίνεται κυρίως όπως θέλει να φαίνεται η Apple.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!