ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ -5 tips για τις οθόνες υπολογιστών desktop

οθόνες υπολογιστών desktop || συμβουλές για να σας βοηθήσουν στην επιλογή

Ποια κύρια χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσω σε μια οθόνη;

Εάν πρέπει να μοιραστείτε μια οθόνη με συνάδελφο ή μέλη της οικογένειας σας, σκεφτείτε ένα μοντέλο με εργονομική βάση που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την οθόνη στην πιο άνετη γωνία θέασης. Μια πλήρως ρυθμιζόμενη βάση προσφέρει ρυθμίσεις κλίσης, περιστροφής και ύψους και μπορείτε να περιστρέψετε το πλαίσιο για προβολή σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Εάν έχετε την τάση να συνδέετε και να αποσυνδέετε συχνά συσκευές USB, αναζητήστε μια οθόνη με ενσωματωμένες θύρες USB. Στην ιδανική περίπτωση, τουλάχιστον δύο από αυτές τις θύρες θα τοποθετηθούν στο πλάι της οθόνης, καθιστώντας εύκολη τη σύνδεση εξωτερικών μονάδων σκληρού δίσκου και άλλων περιφερειακών USB.

ΟΘΟΝΕΣ ΓΙΑ GAMING
@topreviews.gr

1. Οθόνες γενικής χρήσης / πολυμέσων

Οι οθόνες πολυμέσων προσφέρουν συνήθως μια ωραία επιλογή λειτουργιών για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε και να δείτε έργα οικιακών φωτογραφιών και βίντεο. Ένα καλό πάνελ αυτού του είδους θα παρέχει συνήθως μια ποικιλία επιλογών συνδεσιμότητας ( HDMI, DisplayPort και DVI) . Τα ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας περιλαμβάνουν επίσης συνδέσεις ήχου. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο θύρες USB, κατά προτίμηση τοποθετημένες στο πλάι της οθόνης για εύκολη πρόσβαση. μια θύρα USB Type-C θα σας επιτρέπει να φορτίζετε, για παράδειγμα, έναν φορητό υπολογιστή από την οθόνη σας, ενώ επιτρέπεται η αμφίδρομη μεταφορά δεδομένων που είναι ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα.Η οθόνες μπορεί επίσης να διαθέτουν ενσωματωμένα ηχείααναζητήστε οθόνες με ηχεία με ονομαστική τιμή 2 watt ή καλύτερης απόδοσης – καλό είναι περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών, η οποία θα  διευκολύνει την προβολή φωτογραφιών και βίντεο απευθείας από την κάμερά σας ή απο μια ενσωματωμένη  web κάμερα.

2. Οθόνες για gaming

Οι οθόνες για gaming  απαιτούν γρήγορους χρόνους απόκρισης για την εμφάνιση κινούμενων εικόνων χωρίς την παραγωγή σφαλμάτων κίνησης ή artifacts. Τα πάνελ με πιο αργούς χρόνους απόκρισης μπορεί να προκαλέσουν θόλωση των κινούμενων εικόνων το οποιο μπορεί να αποσπά την προσοχή σου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στις μικρότερες οθόνες, το σφαλμα αυτο μπορεί να μην είναι τόσο αισθητό, αλλά όταν παίζετε σε μια οθόνη που είναι 27 ίντσες ή μεγαλύτερη, θα θέλετε να ελλατωσετε to blurring στο ελάχιστο. Αναζητήστε μια οθόνη με χρόνο απόκρισης 5ms (ασπρόμαυρο) ή 2ms (γκρι-γκρι-γκρι) ή λιγότερο.

3. Οθόνες αφής(touchscreen)

Οι οθόνες  αφής (touchscreen) έχουν κερδίσει μεγάλο μερίδιο στην αγορά  θα πληρώσετε λίγο περισσότερο για την (touchscreen) , αλλά αξίζει τον κόπο αν σας εξυπερετεί στην επαγγελματική σας ενασχόληση .

4. Οθόνες για επαγγελματιές

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία τύπων οθόνης, από μικρές οθόνες  με ενεργειακή απόδοση εώς και οθόνες για καθημερινή χρήση γραφείου και οθόνες επαγγελματικής ποιότητας υψηλών προδιαγραφών που χρησιμοποιούν indium gallium Οξείδιο του ψευδαργύρου (IGZO) ή προηγμένη τεχνολογία πάνελ μεταγωγής υψηλής απόδοσης (AH-IPS) που εξυπηρετούν επαγγελματίες γραφικών που χρειάζονται υψηλό βαθμό ακρίβειας χρώματος και κλίμακας του γκρι.

@topreviews.gr
@topreviews.gr

Οι επαγγελματικές οθόνες προσφέρουν συνήθως εργονομικές βάσεις που μπορούν να ρυθμιστούν για μέγιστη άνεση. Πολύ συχνά, προσφέρουν δυνατότητα ρύθμισης και περιστροφής του πάνελ , που θα σας  επιτρέψει να περιστρέψετε την οθόνη κατά 90 μοίρες για προβολή σε κατακόρυφη λειτουργία. Αναζητήστε μια οθόνη με δυνατότητα αυτόματης περιστροφής που αναστρέφει την εικόνα για εσάς όταν αλλάζετε τον προσανατολισμό ενώ σίγουρα πρέπει να εχουν ενσωματωμένες θύρες USB.Ένα  πάνελ υψηλών προδιαγραφών θα κοστίσει πολύ, αλλά για φωτογράφους και άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με τα γραφικά ειναι μια εξαιρετική επένδυση για το μέλλον.

Πρέπει να αποκτήσω μια οθόνη 4K;

Οι οθόνες 4K δεν είναι μόνο για gamers. Στην πραγματικότητα, πολλοί κάτοχοι οθονών 4K είναι επαγγελματίες που κάθονται πολλές ώρες μπροστά απο τον υπολογιστή τους,

Οι παίκτες, από την άλλη πλευρά, θα θελήσουν να αναζητήσουν μια οθόνη 4K  συμβατή με γρήγορους χρόνους απόκρισης που υποστηρίζουν το FreeSync ή το G-Sync – το gaming στο 4K απαιτεί μια πολύ ισχυρή κάρτα γραφικών επομενως μαλλον εαν εχετε ενα low budget συστημα μαλλον δεν θα την χρειαστείτε .

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!