5 σημαντικά πράγματα σχετικά με το cloud computing;

cloud computing

Τι είναι το cloud computing;

cloud-computing

Το υπολογιστικό νέφος είναι η πρόσβαση, μέσω του διαδικτύου, σε υπολογιστικούς πόρους – εφαρμογές, διακομιστές (φυσικοί και εικονικοί διακομιστές), αποθήκευση δεδομένων, εργαλεία ανάπτυξης, δυνατότητες δικτύωσης και άλλα – που φιλοξενούνται σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων, το οποίο διαχειρίζεται ένας πάροχος υπηρεσιών νέφους (ή CSP). Ο CSP διαθέτει αυτούς τους πόρους έναντι μηνιαίας συνδρομής ή χρεώνει ανάλογα με τη χρήση.

To υπολογιστικό νέφος είναι ένα μοντέλο που δίνει τη δυνατότητα της συνεχούς εύκολης και υψηλών απαιτήσεων πρόσβασης σε μια κοινόχρηστη  συλλογή ρυθμιζόμενων  υπολογιστικών πόρων  οι όποιο τροφοδοτούνται και απελευθερώνονται με ελάχιστη προσπάθεια διαχείρισης και αλληλεπίδρασης παροχής υπηρεσιών.

Το υπολογιστικό νέφος συμβάλλει στα εξής:

Χαμηλότερο κόστος : Το υπολογιστικό νέφος σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από μέρος ή το μεγαλύτερο μέρος του κόστους και της προσπάθειας αγοράς, εγκατάστασης, διαμόρφωσης και διαχείρισης της δικής σας υποδομής.

Βελτίωση της ευελιξίας και αμεση αξιοποίηση: Αντί να περιμένετε  για να απαντήσει η εταιρiα hosting σε ένα αίτημα, να αγοράσει και να διαμορφώσει το υποστηρικτικό υλικό και να εγκαταστήσει το λογισμικό, ο CSP σας δινει την δυνατότητα να μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές μέσα σε λίγα λεπτά. Το cloud σας επιτρέπει επίσης να εξουσιοδοτήσετε ορισμένους χρήστες -ιδίως προγραμματιστές και data scientists.

Αξιοποίηση ανάλογα με τις ανάγκες σας: Το νέφος παρέχει ελαστικότητα – αντί να αγοράζετε  GB χωρητικότητα που μένει αχρησιμοποίητη , μπορείτε να αυξάνετε και να μειώνετε τη χωρητικότητα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ SELF SERVICE ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ
ΜΟΝΤΕΛΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝSaaS - PaaS - IaaS
ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΥΒΡΙΔΙΑΚΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΝΝΕΦΟ

 

To visualization επιτρέπει στους παρόχους cloud να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τους πόρους του κέντρου δεδομένων τους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει το μοντέλο παροχής cloud για την επιτόπια υποδομή τους, ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση και εξοικονόμηση κόστους σε σχέση με την παραδοσιακή υποδομή.

Χρησιμοποιώντας απλούς όρους θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί το λογισμικό που χρησιμοποιεί ο χρήστης όμως δεν τρέχει στον υπολογιστή του αλλά τρέχει στο διαδικτυο

Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή ή smartphone στο σπίτι ή στη δουλειά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι χρησιμοποιείτε καθημερινά κάποια μορφή cloud, είτε πρόκειται για μια εφαρμογή νέφους όπως το Google Gmail  είτε για streaming media όπως το Netflix, είτε για αποθήκευση αρχείων στο νέφος όπως το Dropbox. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 92% των οργανισμών χρησιμοποιεί σήμερα το cloud και οι περισσότεροι από αυτούς σχεδιάζουν να το χρησιμοποιήσουν περισσότερο μέσα στον επόμενο χρόνο.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!