Πώς να βρείτε έναν σταθμό φόρτισης EV για το αυτοκίνητο σας

ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μια εύλογη ανησυχία για όσους επιθυμούν να αλλάξουν τα αυτοκίνητα τους. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι και εφαρμογές που καθιστούν πολύ εύκολη την εύρεση ενός σταθμού φόρτισης κοντά σας που θα σας ενημέρωσουν καθώς και τι θα πληρώσετε.

Οι καλύτεροι τρόποι για να βρείτε έναν σταθμό φόρτισης EV κοντά σας

Πριν αναζητήσετε σταθμό φόρτισης, πρέπει να γνωρίζετε ποιος τύπος θα φορτίσει το όχημά σας. Ευτυχώς, αυτό είναι αρκετά εύκολο πλεον. Κάθε ηλεκτρικό όχημα (EV) που κατασκευάζεται και πωλείται στη Ευρωπη θα μπορεί να χρησιμοποιήσει σταθμό φόρτισης επιπέδου 1 ή επιπέδου 2, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί  από αυτούς τριγύρω στους δρόμους και ιδιαίτερα έχουν τοποθετηθεί και αρκετοί ταχυ-φορτιστές στις κεντρικές οδούς.

Εάν το όχημά σας είναι συμβατό με τη γρήγορη φόρτιση επιπέδου 3 (DCFC), θα βρείτε συχνά αυτούς τους σταθμούς στην ίδια περιοχή με το επίπεδο 2.

Μπορεί οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε φορτιστή EV;

Η Tesla διαθέτει το δικό της δίκτυο φορτιστών που έχουν κατασκευαστεί για να λειτουργούν με τα οχήματά της και παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανοιχτοί μόνο για τους οδηγούς της Tesla, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει στο εγγύς μέλλον. Όλα αυτά σημαίνουν ότι, ανεξάρτητα από τον τύπο του EV που οδηγείτε, οι πιθανότητες είναι ότι θα μπορείτε να βρείτε έναν σταθμό φόρτισης κοντά σας.

Εφαρμογές και ιστότοποι τρίτων

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που προορίζονται για τους ιδιοκτήτες EV που θέλουν να βλέπουν τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης από οποιοδήποτε από τα δίκτυα φόρτισης . Αυτές οι εφαρμογές διατηρούνται αρκετά ενημερωμένες και μπορούν να εμφανίζουν τα πάντα, από τα επίπεδα φόρτισης που είναι διαθέσιμα σε έναν συγκεκριμένο σταθμό μέχρι την τιμή ανά κιλοβατώρα, αν πρέπει να πληρώσετε.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές:

Αυτές οι εφαρμογές  είναι διαθέσιμες για iOS/Android διαθέτουν επίσης ιστότοπους στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση από υπολογιστή – Κάντε κλικ σε έναν και μπορείτε να βρείτε σε ποιο δίκτυο φόρτισης ανήκει ο σταθμός, ποια είναι η τιμή ανά κιλοβατώρα, πόσες πρίζες είναι διαθέσιμες και, στις περισσότερες περιπτώσεις, αν ο σταθμός είναι κατειλημμένος.

Πώς να βρείτε σταθμούς φόρτισης EV στους χάρτες Google

οι Χάρτες Google θα σας ενημερώσουν για τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης με ικανοποιητικό βαθμό ακρίβειας. Αλλα δεν θα σας πουν ποιο είναι το επίπεδο του σταθμού φόρτισης – Εξακολουθεί να είναι αρκετά εύκολο να καταλάβετε το επίπεδο από την ηλεκτρική έξοδο, αλλά αν είστε νέοι στη φόρτιση των EV, μάλλον θα θελήσετε να επιμείνετε σε εφαρμογές όπως το ChargeHub που τα διευκρινίζουν όλα.

Εφαρμογές κατασκευαστών EV

Οι κατασκευαστές EV, όπως η Tesla και η Nissan, συχνά συνοδεύουν τα αυτοκίνητά τους με μια εφαρμογή που μπορεί να πει στους οδηγούς πού να βρουν έναν σταθμό φόρτισης, τον ρυθμό φόρτισης ενός EV όταν συνδεθεί και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η Tesla είναι ίσως η πιο γνωστή γι’ αυτό, αλλά και άλλοι κατασκευαστές EV, όπως η Ford  έχουν επίσης τις δικές τους εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε έναν σταθμό φόρτισης που θα λειτουργεί με το όχημά σας.

Τι θα πληρώσετε σε ένα σταθμό φόρτισης EV και πώς

Η τιμή που θα πληρώσετε για να φορτίσετε εξαρτάται από παράγοντες όπως το δίκτυο που χρησιμοποιείτε, αν έχετε συνδρομή σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, ποια είναι η τιμή της κιλοβατώρας, ποια είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας του EV σας και πόσο γεμάτη ήταν η μπαταρία όταν συνδεθήκατε για φόρτιση. Εάν χρησιμοποιείτε σταθμό DCFC, η φόρτιση θα είναι πιθανότατα υψηλότερη – αλλά συνήθως παραμένει και χαμηλότερα με ένα ντεπόζιτο βενζίνης.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!