6 τρόποι για να βελτιώσετε το σήμα wifi

Wi-Fi

βελτιώστε το σήμα wifi

 

Η επιβράδυνση της περιήγησης, η αδυναμία ροής δεδομένων – οι νεκρές ζώνες ασύρματης σύνδεσης – κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα είναι εξοργιστικό σε έναν κόσμο όπου η σύνδεση στο διαδίκτυο έχει γίνει, για κάποιους, τόσο απαραίτητη

Αν αισθάνεστε ότι το Wi-Fi σας έχει γίνει υποτονικό, υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Υπάρχουν επίσης μερικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του δικτύου σας –  αυτές οι απλές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε το δίκτυό σας.

1. Ελέγξτε την ενσύρματη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο

 

Πριν κατηγορήσετε το Wi-Fi, βεβαιωθείτε ότι το διαδίκτυο που έρχεται στο σπίτι σας αποδίδει όπως πρέπει. Βρείτε ένα καλώδιο Ethernet και συνδέστε τον υπολογιστή σας απευθείας στο μόντεμ σας – μπορεί να χρειαστείτε έναν προσαρμογέα USB σε Ethernet αν ο φορητός σας υπολογιστής δεν διαθέτει θύρα Ethernet.

Εκτελέστε ένα τεστ ταχύτητας για να δείτε την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Αν δεν ταιριάζει με την ταχύτητα που αναγράφεται στο λογαριασμό σας στο διαδίκτυο, ίσως χρειαστεί να καλέσετε τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου ή να αντικαταστήσετε το μόντεμ σας. Αν η δοκιμή ταχύτητας ταιριάζει με το λογαριασμό σας στο διαδίκτυο, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται αργή, ίσως ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα καλύτερο πρόγραμμα απο τον παροχο σας.

Αν το μόντεμ φαίνεται εντάξει, δοκιμάστε να εκτελέσετε ξανά τη δοκιμή ασύρματα, στεκόμενοι ακριβώς δίπλα στο δρομολογητή. Αν έχετε εξίσου καλές ταχύτητες δίπλα στο δρομολογητή, αλλά όχι σε άλλα σημεία του σπιτιού, τότε μπορεί να φταίει η κάλυψη του Wi-Fi σας. Εάν το διαδίκτυο εξακολουθεί να είναι αργό, αν στέκεστε ακριβώς δίπλα στο δρομολογητή, ίσως έχετε κάποιο ξεπερασμένο εξοπλισμό που χρειάζεται αναβάθμιση.

2. Ενημερώστε το λογισμικό του router σας

 

ενημερώσετε το firmware router σας. Οι κατασκευαστές δρομολογητών βελτιώνουν πάντα το λογισμικό τους – Το πόσο εύκολο -ή πόσο δύσκολο- είναι να αναβαθμίσετε το υλικο ή λογισμικό σας εξαρτάται αποκλειστικά από τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής σας.

Οι περισσότεροι σημερινοί δρομολογητές έχουν τη διαδικασία ενημέρωσης ενσωματωμένη ακριβώς στο περιβάλλον διαχείρισης, οπότε είναι απλώς θέμα πατήματος ενός κουμπιού αναβάθμισης λογισμικού – θα πρέπει να φροντίζετε να ενημερώνετε το λογισμικό σας σε τακτική βάση για βελτιώσεις επιδόσεων, καλύτερες λειτουργίες και ενημερώσεις ασφαλείας.

3. Επίτευξη βέλτιστης τοποθέτησης του router

 

Το γεγονός είναι ότι το πού θα τοποθετήσετε το δρομολογητή μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την κάλυψη.  ο δρομολογητής θα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού σας, αν είναι δυνατόν, ώστε το σήμα του να φτάνει με ευκολία σε κάθε γωνία.

Επιπλέον, οι δρομολογητές χρειάζονται ανοιχτούς χώρους, μακριά από τοίχους και εμπόδια. Εάν ο δρομολογητής σας διαθέτει εξωτερικές κεραίες, προσανατολίστε τις κάθετα για να αυξήσετε την κάλυψη. Αν μπορείτε, βοηθάει ακόμη και το να ανεβάσετε το δρομολογητή – τοποθετήστε τον ψηλά στον τοίχο ή στο πάνω ράφι για να έχετε καλύτερο σήμα.

4. Ποια είναι η συχνότητά σας;

 

Αν έχετε δρομολογητή διπλής ζώνης, πιθανότατα θα έχετε καλύτερη απόδοση, αν μεταβείτε στη ζώνη των 5GHz αντί να χρησιμοποιήσετε την πιο κοινή ζώνη των 2,4GHz.

Τα 5GHz όχι μόνο προσφέρουν ταχύτερες ταχύτητες, αλλά πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε λιγότερες παρεμβολές από άλλα ασύρματα δίκτυα και συσκευές, επειδή η συχνότητα των 5GHz δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι δρομολογητές διπλής ζώνης θα πρέπει να σας προσφέρουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα δικτύου ή SSID και στις δύο ζώνες. Ελέγξτε τη διεπαφή διαχείρισης του δρομολογητή σας, αναζητήστε την επιλογή δικτύου 5GHz και δώστε του το ίδιο SSID και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης με το δίκτυό σας 2,4GHz. Με αυτόν τον τρόπο, οι συσκευές σας θα επιλέγουν αυτόματα το καλύτερο σήμα όποτε μπορούν.

 

5. Αλλάξτε αυτό το κανάλι

 

Οι παρεμβολές είναι ένα μεγάλο ζήτημα, ειδικά για όσους ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Σήματα από άλλα ασύρματα δίκτυα μπορούν να επηρεάσουν τις ταχύτητες, για να μην αναφέρουμε ορισμένα συστήματα ασύρματης τηλεφωνίας, φούρνους μικροκυμάτων και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι περισσότεροι δρομολογητές θα επιλέξουν το κανάλι για εσάς, αλλά αν γειτονικά ασύρματα δίκτυα χρησιμοποιούν επίσης το ίδιο κανάλι, θα αντιμετωπίσετε συμφόρηση σήματος. Ένας καλός δρομολογητής που έχει ρυθμιστεί σε Αυτόματο θα προσπαθήσει να επιλέξει το κανάλι με τη λιγότερη συμφόρηση, αλλά οι παλαιότεροι ή φθηνότεροι δρομολογητές μπορεί απλώς να επιλέξουν ένα προκαθορισμένο κανάλι, ακόμη και αν δεν είναι το καλύτερο. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

 

6. βρειτε τους εισβολείς στο Wi-Fi

 

Αν το δίκτυό σας είναι ανοιχτό ή έχει αδύναμο κωδικό πρόσβασης, μπορεί να έχετε ανεπιθύμητους επισκέπτες που χρησιμοποιούν το δίκτυό σας – εντοπίσετε τους απρόσκλητους γείτονες. Μόλις βρείτε τον εισβολέα και διορθώσετε το πρόβλημα, ασφαλίστε το δίκτυό σας με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης – κατά προτίμηση WPA2, καθώς το WEP είναι γνωστό ότι είναι εύκολο να σπάσει .

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!