ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ Nürburgring

@TOPREVIEWS.GR

 

Το Nürburgring είναι πιο διάσημο επειδή είναι η πίστα όπου ο θρύλος των  αγώνων F1  Niki Lauda ενεπλάκη σε ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή κατά τη διάρκεια του γερμανικού Grand Prix το 1976 η σκηνή υπάρχει στην ταινία Rush  .

Σήμερα το Nürburgring φιλοξενεί αρκετούς σημαντικούς αγώνες, όπως ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της Γερμανίας και ο 24ωρος αγώνας ADAC Nürburgring, καθώς και ο ποδηλατικός αγώνας Rad am Ring και το μουσικό φεστιβάλ Rock am Ring.Το Nürburgring προοριζόταν για να είναι ένα σημαντικό κέντρο ανάπτυξης για τις αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να νοικιάζουν την πίστα συνολικά για τρεις έως τέσσερις μήνες το χρόνο για δοκιμές.

@topreviews.gr
@topreviews.gr

Ωστόσο, η πιο διάσημη πτυχή του Nürburgring, που εκτείνεται από την αρχή της ιστορίας του εως σήμερα  είναι ότι η πίστα παραμένει προσβάσιμη στο κοινό. Οποιοσδήποτε με 30 ευρώ (25 ευρώ από Δευτέρα έως Πέμπτη), έγκυρη άδεια οδήγησης και ένα όχημα με άδεια κυκλοφορίας και εξοπλισμό ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει έναν γύρο στην πίστα Nordschleife, υπό την προϋπόθεση ότι έχει αγοράσει ενα εισητήριο και ακόλουθεί τις κανόνες.

Προειδοποιήση όμως ότι  οποιαδήποτε σύγκρουση μπορεί να κοστίσει ακριβά: Οι οδηγοί μπορούν να χρεωθούν για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, επισκευή ακόμα και για κλείσιμο της πίστας. Παρόλο που η πίστα είναι, τεχνικά, δημόσιος δρόμος, η ασφαλιστική κάλυψη είναι αμφίβολη οπότε καλυτερα να προτιμήσετε να νοικιάσετε ενα αυτοκίνητο απο αυτά που παρέχονται απο εταιρίες έξω απο την πίστα.

Πώς να πάτε εκεί

Το Nürburgring βρίσκεται 90 χλμ. νοτιοδυτικά της Κολωνίας . Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ.

Επίσκεψη

Δυστυχώς την μέρα της επίσκεψης μας  υπήρχαν εργασίες για αντικατάσταση της ασφάλτου με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γυρίσουμε την πίστα.

Συνολικά

Ανεξάρτητα από το αν την οδηγείτε με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ή το καθημερινό σας αυτοκίνητο, το Nürburgring παραμένει μια μοναδική εμπειρία, μια χρονική πύλη πίσω στις πρώτες ημέρες της ιστορίας των αγώνων αυτοκινήτου – και ειναι προσιτή και προσεγγίσιμη σε όλους. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι θεωρείται μία από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο και μέκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και διεκδικεί με αξιώσεις να είναι η μεγαλύτερη πιστα όλων των εποχών.

@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!