ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ AIRCONDITIONS (Κλιματισμός)

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ AIRCONDITIONS

OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ AIRCONDITIONS

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε όταν αποφασίζετε να αγοράσετε ενα κλιματιστικό.

 

Μην εστιάζετε στην αρχική τιμή – μια φθηνότερη μονάδα τώρα μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο σε επισκευές ή λογαριασμούς στην ΔΕΗ μακροπρόθεσμα.

Λάβετε υπόψη σας αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες – πριν αποφασίσετε.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ AIRCONDITIONS (Κλιματισμός)

Μέγεθος σπιτιού

 

Οι κατασκευαστές φτιάχνουν κεντρικές μονάδες κλιματισμού ανάλογα με το μέγεθος των χώρων που θα ψύξουν. Ο όρος “μέγεθος” δεν αφορά τις διαστάσεις μιας μονάδας, αλλά την ικανότητά της να παράγει ψυχόμενο αέρα. Ο εγκατάστασης θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο μέγεθος είναι το καλύτερο για εσάς.

Ενεργειακή απόδοση

 

Η βαθμονομία ενεργειακής απόδοσης μιας μονάδας θα προβλέψει πόσο θα κοστίζει η λειτουργία του κλιματιστικού σας. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο πιο αποδοτικό είναι το σύστημά σας και τόσο περισσότερο θα εξοικονομήσετε από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Ορισμένοι συνήθεις όροι που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι εξής:

EER και SEER Αναζητήστε το αυτοκόλλητο ή την ετικέτα Energy Guide. Ο δείκτης EER (Energy Efficiency Ratio) δείχνει πόση ηλεκτρική ενέργεια χρειάζεται το σύστημα για να λειτουργήσει στους  35°C  εξωτερικά και να διατηρήσει τους  26.6°C με 50% υγρασία στο εσωτερικό. Ο SEER δείχνει την απόδοση μιας μονάδας καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή σας αλλάζει κάθε εποχή. Όσο πιο αποδοτικό είναι το σύστημα κλιματισμού, τόσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, με ελάχιστη τιμή 13.

HSPF – Heating Seasonal Performance Factor (Συντελεστής εποχιακής απόδοσης θέρμανσης) – Μετρά την απόδοση θερμότητας μιας μονάδας, ή την κατανάλωση ενέργειας, κατά τη διάρκεια μιας τυπικής περιόδου θέρμανσης. Και πάλι, ένας υψηλότερος αριθμός σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση.

Κόστος

 

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που υπεισέρχονται στο κόστος ενός κλιματιστικού, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους, της εργασίας, της μάρκας και της εγκατάστασης. Κατά μέσο όρο, το κόστος του κλιματιστικού κυμαίνεται από 500 έως 1500 ευρώ.

 

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ AIRCONDITIONS (Κλιματισμός)

Εγγύηση

Μια καλή εγγύηση θα σας γλιτώσει από χιλιάδες επισκευές κατά τη διάρκεια ζωής της μονάδας σάς. Διαφορετικά εξαρτήματα μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη κάλυψη, οπότε διαβάστε τα ψιλά γράμματα. Αναζητήστε μια εγγύηση με διάρκεια τουλάχιστον 10 ετών ή μεγαλύτερη.

Προηγμένα χαρακτηριστικά

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά μπορούν να αυξήσουν την άνεση σας . Ορισμένα χαρακτηριστικά που αξίζει να εξετάσετε περιλαμβάνουν:

  • Έξυπνος προγραμματιζόμενος θερμοστάτης.
  • Ένα σύστημα με ζώνες που μπορούν να ελέγχονται μεμονωμένα για να ρυθμίζεται η θερμοκρασία σε διαφορετικά δωμάτια.
  • Φίλτρα HEPA για να κρατάτε μακριά τα σωματίδια που προκαλούν αλλεργίες.
  • Έναν αφυγραντήρα για να διατηρείτε την υγρασία (και τη μούχλα) υπό έλεγχο.
  • Ιονιστής
  • Ποιοτική μόνωση για πιο αθόρυβη λειτουργία.

Κριτικές πελατών

Αυτές είναι καλές πηγές για να δείτε πώς ένας κατασκευαστής κλιματιστικού χειρίζεται τα παράπονα και τα ζητήματα των πελατών – και μπορείτε να καταλάβαιτε πως θα χειριστεί και ένα δικό σας θέμα οταν προκύψει.

Εγκατάσταση

 

Η εγκατάσταση είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξετάσετε. Μια ακατάλληλη εγκατάσταση μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση του κατασκευαστή ή να προκαλέσει ζημιά στη μονάδα. Αναζητήστε έναν εγκαταστάτη που είναι πιστοποιημένος από την εταιρεία και προσφέρει εγγύηση για την εγκατάσταση.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!