Μπαταρίες 20V Max Vs 18V, ποια είναι πιο ισχυρή;

δραπανοκατσάβιδα

Μπαταρία 18v vs 20v – ποια είναι η καλύτερη

 

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να μπερδεύονται όταν σκέφτονται αν θα αγοράσουν τρυπάνι 18V ή 20V. Για τους περισσότερους ανθρώπους η επιλογή καταλήγει σε εκείνη που φαίνεται να είναι πιο ισχυρή. Φυσικά τα 20v Max ακούγονται σαν να έχουν μεγάλη ισχύ, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα 18v είναι εξίσου ισχυρά. Η εξέταση των διαφόρων ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ αυτών των προϊόντων μπορεί να είναι το κλειδί για την κατανόηση του τι παίρνετε όταν αγοράζετε οποιοδήποτε από αυτά.

Η αλήθεια σχετικά με τις μπαταρίες 18v vs 20v:

 

Κατά την αποσυναρμολόγηση οποιασδήποτε από αυτές τις δύο μπαταρίες θα συνειδητοποιήσετε ότι έχουν σχεδιαστεί με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Και οι δύο έχουν μεμονωμένες κυψέλες μπαταρίας που είναι τοποθετημένες σε μια ομάδα 5 συρματόσχοινων σε σειρά. Κάθε ομάδα 5 στοιχείων συνδέεται μέσω ενός καλωδίου σε παράλληλη διάταξη. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η μπαταρία έχει σημαντικά μεγάλο αριθμό ωρών αμπέρ. Γίνεται επίσης για να διασφαλιστεί ότι η μπαταρία έχει καλή χωρητικότητα από την άποψη των watt ωρών.

Μια βαθύτερη ματιά σε αυτές τις κυψέλες αποκαλύπτει ότι κάθε μία έχει δύο διαφορετικές ονομαστικές τιμές τάσης, δηλαδή την ονομαστική και τη μέγιστη. Κάθε μία από τις κυψέλες σε μια μπαταρία 18v ή 20v έχει ονομαστική ονομαστική τάση 3,6 βολτ, η οποία μεταφράζεται σε 18 βολτ ονομαστικής τάσης όταν συναρμολογούνται. Κάθε ένα από τα στοιχεία μιας μπαταρίας 18v ή 20v έχει μέγιστη ονομαστική τάση 4 βολτ, η οποία μεταφράζεται σε μέγιστη τάση 20 βολτ όταν τοποθετούνται μαζί. Στην ουσία οι κατασκευαστές της μπαταρίας 18v χρησιμοποιούν την ονομαστική ονομαστική τιμή, ενώ οι κατασκευαστές της μπαταρίας 20v max χρησιμοποιούν τη μέγιστη τιμή. Αυτή είναι ουσιαστικά η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο προϊόντων.

@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR

Έχοντας σημειώσει τα παραπάνω είναι σαφές ότι και οι δύο αυτές μπαταρίες παράγουν την ίδια ποσότητα ισχύος. Η μόνη διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο διαφημίζονται ή επισημαίνονται όσον αφορά τις ονομαστικές τιμές των μπαταριών.

Είναι εξίσου σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με μπαταρίες 18v, ενώ υπάρχει επίσης μια ομάδα εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με μπαταρίες 20v max. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη επιχείρημα με αρκετούς ανθρώπους που προτιμούν να επιλέξουν το εργαλείο 20v max επειδή ακούγεται πιο ισχυρό.

Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό εργαλείο όσον αφορά τα τρυπάνια.

Τρυπάνι 18v vs 20v – Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε;

 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο τύπων μπαταριών. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά τα τρυπάνια που χρησιμοποιούν κάθε τύπο μπαταρίας. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, σας συμβουλεύουμε να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες λεπτομέρειες.

Το κόστος του τρυπανιού – το χρηματικό ποσό που χρεώνεστε για ένα τρυπάνι που χρησιμοποιεί μπαταρία 18v μπορεί να διαφέρει από το κόστος του τρυπανιού μιας μπαταρίας 20v max. Μην αγοράζετε ένα τρυπάνι απλώς και μόνο επειδή αναγράφει 20v max, αντίθετα συγκρίνετε τις τιμές των διαφόρων τρυπανιών στην αγορά και καταλήξτε σε αυτό που φαίνεται να προσφέρεται σε λογικό κόστος. Ένα φθηνότερο τρυπάνι 18v μπορεί να σας προσφέρει εξαιρετική λειτουργικότητα, ενώ ένα ακριβό τρυπάνι 20v max μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο νομίζετε.

 

@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR

Σκεφτείτε τη ροπή – ανεξάρτητα από το τρυπάνι που θα επιλέξετε, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι η μέγιστη ροπή που λαμβάνετε. Εάν το τρυπάνι 18v παρέχει μεγαλύτερη ροπή, θα πρέπει να το επιλέξετε. Από την άλλη πλευρά, αν το τρυπάνι 20v προσφέρει καλύτερη ροπή θα πρέπει να το προτιμήσετε έναντι του ανταγωνισμού του. Όσο υψηλότερη είναι η ροπή ενός τρυπανιού τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε όταν τρυπάτε σκληρές επιφάνειες.

Μέγεθος και βάρος – το μέγεθος και το βάρος ενός συγκεκριμένου τρυπανιού είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν κάνετε μια αγορά. Ένα τρυπάνι 20v που είναι αρκετά βαρύ μπορεί να προκαλέσει πολλές δυσκολίες στη μέση ενός έργου. Όχι μόνο είναι πιθανό να κουραστείτε να το κρατάτε στη θέση του, αλλά και να κουραστείτε καθώς μετακινείστε από το ένα σημείο στο άλλο. Καλό είναι να επιλέξετε ένα ελαφρύτερο τρυπάνι 18v, καθώς είναι πιθανό να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!