ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟ 2022

Όλες οι κάμερες ασφαλείας δεν είναι ίδιες. Η επιλογή της κατάλληλης  κάμερας ασφαλείας έξωτερικου χώρου  θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις της εγκατάστασης και τις συνθήκες ώστε η απόδοση του καταγραφικού συστήματος να είναι άριστη.  Όπου είναι απαραίτητη η καταγραφή και της παραμικρής λεπτομέρειας, θα πρέπει να γίνει επιλογή κάμερας ασφαλείας έξωτερικου χώρου  με υψηλή ανάλυση.  Αν η τοποθέτηση της κάμερας πρέπει να γίνει σε σημείο που δεν έχει καλό φωτισμό, θα πρέπει να γίνει επιλογή πιό ευαίσθητης κάμερας που να έχει και δυνατότητα BLC (back light compensation).  Σε αντίθετη περίπτωση το σύστημα θα έχει τέλεια εικόνα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά πολύ χαμηλή ποιότητα εικόνας το βράδυ όταν το φώς πέφτει.Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη μιας εξωτερικου χωρου   είναι να γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν δεν είστε πραγματικά εκεί. Δείτε  τι γίνεται στο χώρο σας όταν χτυπάει ο συναγερμός, μια security camera  είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να παρακολουθείτε τα πράγματα από μακριά.Ορισμένες έχουν συναγερμό ή μπορούν να σας στείλουν ειδοποιήσεις όταν εντοπίζουν δραστηριότητα, ενώ κάποιες προσφέρουν  ήχο . Η δικτυακή κάμερα σας συνδέει με όλη σας την ιδιοκτησία (σπίτι, εξοχική κατοικία) και την επιχείρηση, παρέχοντας σας τη σιγουριά της προστασίας. Εκμεταλλευτείτε τα πολλά οφέλη και την αξία που έχει μια καμερα εξωτερικου χωρου .

Πως επιλέγουμε το σωστό σημείο τοποθέτησης της κάμερας;

Η επιλογή των σημείων εγκατάστασης των καμερών θα πρέπει να γίνει από κάποιο έμπειρο συνεργείο εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας . Αφού ο υπεύθυνος της εγκατάστασης ακούσει προσεκτικά τις ανάγκες σας, θα είναι σε θέση να σας υποδείξει τα  κατάλληλα σημεία ώστε ενώ θα επιτηρούν το χώρο, παράλληλα η μια θα βλέπει και την άλλη ώστε να είναι αδύνατη η καταστροφή τους χωρίς να καταγραφεί το άτομο που επιχείρησε να τις καταστρέψει.Τέλος, σημασία έχει και η σωστή εγκατάσταση. Αν γίνει χρήση ενσύρματων καμερών, τα καλώδια να είναι ποιοτικά , σωστά κρυμμένα και μονωμένα.

Ποια κάμερα ασφαλείας έχει την καλύτερη εικόνα;

Δεν υπάρχει λόγος να έχετε μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας αν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε ποιος ή τι βλέπεται στην  κάμερα . Μια κάμερα που καταγράφει βίντεο σε 720p συνήθως προσφέρει μια αρκετά ευκρινή εικόνα, αλλά το βίντεο 1080p προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες και είναι η πιο δημοφιλής ανάλυση για αυτές τις συσκευές  και μπορεί να προβληθεί σε σχεδόν όλα τα τηλέφωνα, τα tablet και τους υπολογιστές.

Οι κάμερες που καταγράφουν βίντεο 4K (Ultra HD) είναι επίσης διαθέσιμες, αλλά θα χρειαστείτε πολύ ισχυρή σύνδεση δικτύου για να προβάλλετε το βίντεο χωρίς να αντιμετωπίζετε δυσκολία ή καθυστέρηση και θα χρειαστείτε πολύ  μεγάλοχώρο για την αποθήκευση του  βίντεο.Ανεξάρτητα από την ανάλυση, δοκιμάστε να επιλέξετε μια κάμερα ασφαλείας  με ένα σχετικά ευρύ οπτικό πεδίο (γωνία προβολής) και βεβαιωθείτε ότι μπορεί να τραβήξει καθαρό βίντεο νυχτερινής όρασης. Οι περισσότερες κάμερες χρησιμοποιούν IR (υπέρυθρες) LED για να παρέχουν ασπρόμαυρο βίντεο νυχτερινής λήψης, αλλά υπάρχουν μερικές  που χρησιμοποιούν  το λευκό φως για να παρέχουν ένα κάλυτερο άποτέλεσμα . Αναζητήστε μια έξωτερικη κάμερα ασφαλειας με δύνατοτητα νυχτερινή λήψη έως 20 μέτρα σε απόλυτο σκοτάδι.

Τι είναι ο δείκτης προστασίας ΙP(Ingress Protection)

Οποιαδήποτε  άπο τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει την έκθεση στις άκραιες καιρικές σύνθηκες και πρέπει να φέρει αξιολόγηση IP (Ingress Protection). Οι αξιολογήσεις IP περιέχουν δύο ψηφία που σας λένε πόσο θα αντέξει η κάμερα κάτω από τις καιρικές συνθήκες. Το πρώτο ψηφίο που ακολουθεί το πρόθεμα IP σας υποδεικνύει πόσο ανθεκτική είναι η κάμερα στην είσοδο στερεών αντικειμένων όπως πχ.  σκόνη και κυμαίνεται από 0 (χωρίς προστασία) έως 6 (πλήρη προστασία από τη σκόνη και  βρωμιά). Ο δεύτερος αριθμός σας δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η κάμερα στην υγρασία και κυμαίνεται από 0 (χωρίς προστασία) έως 9 .Οι περισσότερες εξωτερικές κάμερες ασφαλείας έχουν βαθμολογία IP66, που σημαίνει ότι παρέχουν πλήρη προστασία από την εισροή σκόνης και μπορούν να χειριστούν  νερό από οποιαδήποτε κατεύθυνση, αλλά δεν πρέπει να βυθίζονται στο νερό. Συνήθως είναι ασφαλείς από τη βροχή, το χιόνι, τη θερμότητα και το κρύο.

Αυτόματη αναγνώριση κίνησης και καταγραφή ήχου

 

Σχεδόν όλες οι εξωτερικές κάμερες ασφαλείας είναι εφοδιασμένες με αισθητήρα κίνησης που θα ενεργοποιήσει την κάμερα  όταν εντοπιστεί κίνηση. και θα  στείλει  στο τηλέφωνό σας  ειδοποίηση κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ενώ μερικές θα  σας στείλουν μια ειδοποίηση στο e-mail σας. Για  επιπλέον  ασφάλειας, αναζητήστε  ανίχνευση ήχου που μπορεί να σας ενημερώσει , αν κάποιος είναι εκεί έξω ακόμα κι αν βρίσκετε εκτός του φακού της κάμερας και του αισθητήρα κίνησης. Εάν η κάμερα διαθέτει μικρόφωνο για ανίχνευση ήχου, υπάρχει πιθανότητα να έχει και ηχείο και προσφέρει αμφίδρομη επικοινωνία ήχου που σας επιτρέπει να μιλήσετε (και να ακούσετε) όποιον είναι έξω.

Πολλές κάμερες ασφαλείας υποστηρίζουν το IFTTT, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε μικροεφαρμογές έτσι ώστε η κάμερα ασφάλειας να λειτουργεί σε συνδυασμό με άλλες συμβατές συσκευές. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε έναν έξυπνο λαμπτήρα που ανάβει κάθε φορά που η κάμερα ανιχνεύει κίνηση. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν υποδοχές κάρτας microSD,  για να μπορείτε να  ελέγξετε τα βίντεο σας. Οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας σας στέλνουν απλώς μια ειδοποίηση όταν εντοπίζουν οποιοδήποτε είδος δραστηριότητας. Άλλες μπορούν να προσδιορίσουν ποιος ή τι προκαλεί  αυτήν την αναταραχή. Όπως μπορείτε να δείτε από τις επιλογές μας, πολλές από τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας στην επιλογή μας  είναι περίπου κάτω από 200 ευρώ .Σύνδιάστε τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας με εσωτερικές κάμερες ασφαλείας για να ολοκληρώσετε την ασπίδα προστασίας σας.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

 

1. Foscam FI9900P Αδιάβροχη  IP Κάμερα Full HD 2.0MP

 

FI9900P της Foscam είναι μια bullet αδιάβροχη (IP66) κάμερα εξωτερικού χώρου, ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης με υψηλές προδιαγραφές. Διαθέτει ανάλυση 1080P ενώ με τον νέο επεξεργαστή της Ambarella πετυχαίνει μετάδοση video καλύτερης ποιότητας και ταυτόχρονα Low Bit Rate.Διαθέτει λειτουργία PnP για εύκολη αρχική παραμετροποίηση από την εφαρμογή του smartphone / tablet σας (iOS/Android) καθώς και Magic Zoom 2x μια πρωτότυπη τεχνολογία της Foscam!Με το διακριτικό μέγεθος, το μεγάλο εύρος γωνίας (106°) και τα 20m νυχτερινής λήψης είναι ιδανική λύση για την κάλυψη των εξωτερικών χώρων.

Χαρακτηριστικά

 • Αισθητήρας: 2.0 MegaPixels (1920*1080).
 • Φακός: 1/3″ CMOS
 • Εύρος γωνίας φακού: 84°
 • Εστιακό μήκος φακού: 2.8 mm
 • Επιλογή τριών τύπων ανάλυσης εικόνας: 1920×1080
 • Συμπίεση εικόνας: H.264
 • Ενσύρματη επικοινωνία με καλώδιο Ethernet (10/100 mbps)
 • Ασύρματη επικοινωνία (WiFi) IEEE 802.11b/g/n
 • Νυχτερινή λήψη έως 20 μέτρα σε απόλυτο σκοτάδι
 • Αυτόματη αναγνώριση κίνησης και καταγραφή
 • Προγραμματισμός καταγραφών
 • Είσοδος/Έξοδος ήχου
 • Δυνατότητα παρακολούθησης μέσω web browser (E8 and above version, Firefox, Chrome, Safari)
 • Δωρεάν εφαρμογή για ταυτόχρονη καταγραφή/παρακολούθηση πολλών καμερών από το PC σας
 • Υποστήριξη DynDNS

2. Foscam FI9901EP Αδιάβροχη  IP Κάμερα 4.0MP Ethernet/PoE

 

Αδιάβροχη κάμερα εξωτερικού χώρου με προδιαγραφές :

 • Ανάλυση 4MP
 • zoom 6x
 • Τεχνολογία WDR 2.0
 • Power Over Ethernet

Η FI9901EP διαθέτει την τελευταία γενιά WDR 2.0

Η τεχνολογία Wide Dynamic Range παρέχει καθαρές εικόνες ακόμα και κάτω από φωτισμό, όπου η ένταση του ποικίλλει πολύ, δηλαδή, όταν υπάρχουν πολύ φωτεινές και πολύ σκοτεινές περιοχές ταυτόχρονα στο κάδρο της κάμερας. Το WDR επιτρέπει σε ένα σύστημα απεικόνισης να διορθώνει το έντονο πίσω φως γύρω από το βασικό θέμα και έτσι δίνει τη δυνατότητα να γίνονται ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά όλης της εικόνας.

Στην φαρέτρα των δυνατοτήτων της η FI9901EP διαθέτει νέα έκδοση Push Message Alert (με ενσωματωμένο στιγμιότυπο στο οποίο ανιχνεύθηκε κίνηση), προστασία IP66, νυχτερινή λήψη 20 μέτρων στο απόλυτο σκοτάδι, δυνατότητα PoE (παροχή ρεύματος στην κάμερα μέσω του καλωδίου Ethernet χωρίς να απαιτείται άλλη τροφοδοσία) και αναβάθμιση του υλικολογισμικού της κάμερας μέσω της εφαρμογής. Επιπλέον η δυνατότητα μη-απολεστικής μεγέθυνσης 6Χ (Magic Zoom) σας αποκαλύπτει την κάθε λεπτομέρεια των πλάνων σας.

Χαρακτηριστικά

 • Αισθητήρας: 4.0 MegaPixels (2560×1440).
 • Φακός: High Definition Color CMOS Sensor
 • Εύρος γωνίας φακού: 78°
 • Εστιακό μήκος φακού: 4 mm
 • Επιλογή 6 τύπων ανάλυσης εικόνας: 4.0M, 3.0M, 1080P, 720P,  VGA, QVGA
 • Συμπίεση εικόνας: H.264
 • Ενσύρματη επικοινωνία με καλώδιο Ethernet (10/100 mbps). Υποστήριξη PoE.
 • Νυχτερινή λήψη έως 20 μέτρα σε απόλυτο σκοτάδι (30 IR leds)
 • Αυτόματη αναγνώριση κίνησης και καταγραφή
 • Προγραμματισμός καταγραφών
 • Είσοδος/Έξοδος ήχου
 • Δωρεάν εφαρμογές για iPhone, Android, για να παρακολουθείτε την κάμερα από το κινητό σας
 • Δυνατότητα παρακολούθησης μέσω web browser (E8 and above version, Firefox, Chrome, Safari)
 • Δωρεάν εφαρμογή για ταυτόχρονη καταγραφή/παρακολούθηση πολλών καμερών από το PC σας
 • Υποστήριξη DynDNS
 • Εγγύηση: 2 έτη

3. Foscam FI9828P Ασύρματη Αδιάβροχη  IP κάμερα HD (960p)

 

H αδιάβροχη (ΙP66) ρομποτική κάμερα FI9828P της Foscam διαθέτει υψηλής ποιότητας βίντεο HD (960p), οπτικό zoom  και λειτουργία PnP για γρήγορη ρύθμιση με τη χρήση QR code. Τα IR LED με 20m νυχτερινής λήψης, το σύστημα ανίχνευσης κίνησης και αδιαβροχοποίηση καθιστούν την FI9828P ιδανική για την εποπτεία των εξωτερικών σας χώρων.

 • Αισθητήρας: HD CMOS.
 • Εύρος γωνίας φακού: 2.8-12mm H: 30~70°.
 • Συμπίεση εικόνας: H.264 (Μεταφορά 60% λιγότερων δεδομένων σε σχέση με την κωδικοποίηση MJPEG, συνεπώς απαιτεί μικρότερο χώρο αποθήκευσης στο δίσκο διατηρώντας την ίδια ποιότητα).
 • Επιλογή 4 τύπων ανάλυσης εικόνας: 1280 x 960(1.3 Megapixel), 1280 x 720 (720P), 640 × 480 (VGA) και 320 × 240 (QVGA).

Foscam FI9828P

 • Νυχτερινή όραση έως 20 μέτρα σε απόλυτο σκοτάδι, με τη χρήση των ενσωματωμένων LED υπερύθρων.
 • Ασύρματη/ενσύρματη επικοινωνία μέσω WiFi (IEEE 802.11 b/g/n) ή/και καλωδίου Ethernet (10/100 mbps)
 • Εξωτερικές υποδοχές μικροφώνου και ηχείου.
 • Ελάχιστη Απαιτούμενη Φωτεινότητα: 0 lux.
 • Περιστροφή οριζόντιου άξονα έως 355°.
 • Περιστροφή κάθετου άξονα 78°.
 • Αυτόματη αναγνώριση κίνησης και καταγραφή στον υπολογιστή σας ή σε καταγραφικό. Επιπλέον, δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών της κίνησης μέσω e-mail.
 • Δωρεάν εφαρμογές για iPhone, Android για να παρακολουθείτε την κάμερα από το κινητό σας.
 • Δωρεάν εφαρμογή παρακολούθησης μέσω web browser.
 • Υποστήριξη DynDNS.
 • Αθόρυβη λειτουργία
 • Εγγύηση: 2 έτη.

4. Somfy Κάμερα Εξωτερικού Χώρου  Smart Home

 

Η εξωτερική κάμερα από τη Somfy είναι η πιο προληπτική εξωτερική κάμερα που υπάρχει. Όταν η κάμερα εντοπίζει κάποια κίνηση, ενημερώνεσαι απευθείας από το smartphone σου και θα σου στέλνεται βίντεο που καταγράφει την κίνηση αυτή.

Χαρακτηριστικά

Τύπος Φακού: Σταθερός
Ανάλυση Βίντεο: 1920 x 1080
Φακός: Σταθερός
Μέγιστος αριθμός Frames/Sec: max 30
Απόσταση Εστίασης: 5.01mm
Αισθητήρας Εικόνας: 2 Megapixel

IMOU Looc IPC-C26E Outdoor IP Camera

 

Η LOOC προσφέρει 2MP εικόνα και υποστηρίζει την συμπίεση H.265, η οποία μπορεί να εξοικονομήσει έως και 50% σε bandwidth και αποθήκευση. Με την πιστοποίηση IP65, η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Με ενσωματωμένο προβολέα και σειρήνα ασφαλείας 110dB, η LOOC δεν αφήνει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες να πλησιάσουν στο σπίτι σου.

Χαρακτηριστικά

Ανάλυση Βίντεο: 1920 x 1080
Φακός: Σταθερός
Μέγιστος αριθμός Frames/Sec: max 30
Απόσταση Εστίασης: 2.8mm
Αισθητήρας Εικόνας: 2 Megapixel
Ψηφιακό Zoom: 16x

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!