5 Λόγοι για τους οποίους πρέπει να οδηγείτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

ηλεκτρικό αυτοκίνητο

ηλεκτρικό αυτοκίνητο || η οδήγηση

 

Ακολουθούν μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αξίζει τον κόπο . Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν αργά αλλά σταθερά τη θέση που τους αξίζει στον κόσμο των σύγχρονων μεταφορών. Τα τελευταία χρόνια, πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν παρουσιάσει τις δικές τους εκδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.Η ηλεκτρική ενέργεια είναι μια πολύ πιο βιώσιμη επιλογή για το μέλλον σε σχέση με τη βενζίνη, το ντίζελ και το φυσικό αέριο.

Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μια  συζήτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γίνονται σταθερά όλο και πιο mainstream. Ίσως, έχετε αναρωτηθεί αν ένα τέτοιο όχημα είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Καθώς οι τεχνολογίες εξελίσσονται, ορισμένοι γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν εκφράσει ακόμη και την πρόθεσή τους να μετατρέψουν όλη την παραγωγή  τους αποκλειστικά στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

1. Χαμηλότερη τιμή από τα οχήματα φυσικού αερίου

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζετε. Ενώ η τιμή τους ήταν στα ύψη πριν από μια δεκαετία, τώρα είναι πιο προσιτά από ποτέ. Επιπλέον, κοστίζουν ακόμη και λιγότερο σε σύγκριση με τα τυπικά οχήματα φυσικού αερίου. Δεδομένου ότι όλο και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να προσφέρουν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα, το κόστος αυτών των αυτοκινήτων μειώνεται κάθε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε ήδη να αγοράσετε μερικά οικονομικά μοντέλα στην ελληνική αγορα. Περιττό να πούμε ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα σας εξοικονομήσει τόνους χρημάτων. Εκτός αυτού, θα απολαμβάνετε την οδήγηση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επισκευές για χρόνια.

 

photo by topreviews.gr

2. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διατηρούν το περιβάλλον καθαρό

Όπως ίσως γνωρίζετε, το πιο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα είναι η λειτουργία τους χωρίς εκπομπές ρύπων. Στη σύγχρονη εποχή, αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύτιμο για τη διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρού. Κατά συνέπεια, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε λιγότερη ρύπανση, λιγότερες ασθένειες και λιγότερη καταπόνηση των συστημάτων δημόσιας υγείας.

3. Τέρμα το γέμισμα στο βενζινάδικο

Πιθανότατα δεν σας αρέσει να πρέπει να γεμίζετε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας κάθε εβδομάδα. Ευτυχώς, η κατοχή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα σας κάνει να ξεχάσετε τα βενζινάδικα. Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνετε για βενζίνη. Επιπλέον, μπορείτε να ανεφοδιάζετε με ασφάλεια την μπαταρία του αυτοκινήτου σας στο σπίτι, στη δουλειά ή ενώ βρίσκεστε στο δρόμο καθώς έχει προχωρήσει η τοποθέτηση ταχυφορτιστών σε ολους σχεδόν τους μεγάλους δρόμους.

4. Έχετε τον ίδιο έλεγχο ασφαλείας με τα συμβατικά οχήματα

Ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, κάθε αυτοκίνητο περνάει την ιδια σειρά ελέγχων ασφαλείας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα περισσότερα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν υψηλότερες βαθμολογίες  σε δοκιμές πρόσκρουσης από τα συμβατικά μοντέλα.

5. Χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα σας απαλλάξουν από την ανάγκη να ασχοληθείτε με κινούμενα μέρη, αλλαγές λαδιών κ.λπ. και έτσι δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που μπορεί να χαλάσει. Ως εκ τούτου, η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι πολύ φθηνότερη μακροπρόθεσμα.Επίσης, δεν θα χρειάζεται να ασχολείστε με ατελείωτες δυσλειτουργίες του κιβωτίου ταχυτήτων και αλλαγές λαδιών.Φυσικά, θα πρέπει ακόμα να συντηρείτε τα φρένα, αλλά σίγουρα θα διαρκούν πολύ περισσότερο. Ίσως, το μεγαλύτερο πρόβλημά σας να είναι η αλλαγή της μπαταρίας, αλλά μια εγγύηση 8 ετών μπορεί να είναι αρκετή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι μπαταρίες τους διαρκούν έως και 15 χρόνια σε ήπιο κλίμα.

6. Μειωμένη ηχορύπανση

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η χαμηλή εκπομπή θορύβου. Μόλις βάλετε μπρος το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, θα παρατηρήσετε ότι δεν παράγει σχεδόν καθόλου θόρυβο. Πιθανώς η μόνη στιγμή που θα ακούσετε το όχημά σας είναι όταν πατάτε το γκάζι.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!