Τι σημαίνει η ένδειξη mAh στις μπαταρίες εργαλείων;

ένδειξη mAh

ένδειξη mAh στις μπαταρίες τι ακριβώς σημαίνει ?

 

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε τι είναι μονάδα μέτρησης mAh, πώς υπολογίζεται και γιατί είναι σημαντικό για κάθε χρήστης να τη γνωρίζει όταν αγοράζει ένα τηλέφωνο, ρολόι, tablet ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή που τροφοδοτείται από μπαταρία.

Τι είναι η mAh;

 

Ο όρος “mAh” σημαίνει απλώς χιλιοστοαμπέρ. Είναι το μέτρο του πόση ενέργεια είναι αποθηκευμένη σε μια μπαταρία. Όσο μεγαλύτερη είναι η ένδειξη mAh, τόσο περισσότερο χρόνο μπορεί να τροφοδοτήσει μια μπαταρία τη συσκευή σας. Το mAh της μπαταρίας σας θα επηρεάσει σε κάποιο βαθμό το χρόνο λειτουργίας και τη χωρητικότητα της συσκευής σας.

ένδειξη mAh
@TOPREVIEWS.GR

Πώς υπολογίζεται η mAh;

 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ένδειξη mAh μιας μπαταρίας. Η τιμή mAh μιας μπαταρίας εξαρτάται από τη χωρητικότητά της – τη θερμοκρασία της μπαταρίας και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πώς επηρεάζει η mAh τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

 

Οι μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας έχουν μεγαλύτερες τιμές mAh. Ωστόσο, δεν μπορείτε απλώς να προσθέσετε περισσότερα mAh σε μια μπαταρία για να αυξήσετε τον χρόνο λειτουργίας της. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τη χωρητικότητα της συσκευής σας. Για παράδειγμα, η μπαταρία ενός smartphone μπορεί να έχει χωρητικότητα 4000 mAh, αλλά επειδή τροφοδοτεί ένα μικρό τηλέφωνο, η ενέργεια θα καταναλώνεται με βραδύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αν τροφοδοτούσε έναν φορητό βιντεοπροβολέα ή άλλη μεγαλύτερη συσκευή.

Η καλύτερη επιλογή σας είναι να επιλέξετε μια μπαταρία με υψηλή τιμή mAh και χωρητικότητα μεγαλύτερη από αυτή που απαιτεί το τηλέφωνό σας. Αυτό θα βοηθήσει τη συσκευή σας να παραμείνει σε λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έχετε όμως κατά νου ότι η θερμοκρασία της μπαταρίας επηρεάζει επίσης τη διάρκεια ζωής της. Μια ¨υπερφορτωμένη¨ μπαταρία θα αδειάσει πιο γρήγορα και θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για να φορτίσει.

Όταν ζεσταθεί πολύ, η χωρητικότητα της μπαταρίας θα μειωθεί σημαντικά. Μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία της μπαταρίας κρατώντας το τηλέφωνό σας σε μια τσέπη ή τσάντα, τοποθετώντας το σε μια σκληρή επιφάνεια ή χρησιμοποιώντας καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου.

Πώς διαφέρει η mAh από τις wh;

 

Η ένδειξη mAh και οι watt ώρες (Wh) είναι δύο διαφορετικές μετρήσεις της χωρητικότητας και του χρόνου φόρτισης μιας μπαταρίας. Η ένδειξη mAh μιας μπαταρίας σας δίνει μια ιδέα της συνολικής ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος που μπορεί να μεταφερθεί μέσω αυτής.

Οι βατ-ώρες, από την άλλη πλευρά, δείχνουν πόσο καιρό μια μπαταρία μπορεί να τροφοδοτήσει τη συσκευή σας. Οι ώρες είναι το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η χωρητικότητα της μπαταρίας.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!