Καθαρισμός φίλτρου ηλεκτρικής σκούπας

Κάνετε το εβδομαδιαίο καθάρισμα του σπιτιού και παρατηρείτε ότι η ηλεκτρική σκούπα σας δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε; Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, αλλά ο πιο πιθανός είναι ένα βρώμικο φίλτρο. Πώς μπορείτε λοιπόν να καθαρίσετε το φίλτρο μιας ηλεκτρικής σκούπας; Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα για να διατηρήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα σε άριστη κατάσταση.

Ένα βρώμικο φίλτρο κάνει μια ηλεκτρική σκούπα λιγότερο αποδοτική. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιώνεστε ότι το φίλτρο καθαρίζεται τακτικά. Με τα διάφορα μοντέλα ηλεκτρικής σκούπας να χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα φιλτραρίσματος, είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε πώς να φροντίζετε το καθένα, ώστε να μην χρειάζεται να τα αντικαθιστάτε πολύ συχνά. Συγκροτήσαμε αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε να καθαρίζετε σωστά το φίλτρο της ηλεκτρικής σας σκούπας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της.

Γιατί δεν θέλετε να παραλείψετε τον καθαρισμό του φίλτρου

 

Μια καθαρή ηλεκτρική σκούπα είναι μια αποτελεσματική ηλεκτρική σκούπα. Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να φροντίζετε να καθαρίζετε το φίλτρο τακτικά και όχι μόνο όταν αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με την απόδοση της ηλεκτρικής σκούπας.

Χωρίς σωστή συντήρηση, μια ηλεκτρική σκούπα θα σταματήσει να κάνει σωστά τη δουλειά της και ουσιαστικά θα είναι καλή μόνο για να μετακινεί σκόνη και βρωμιά. Όταν συμβεί κάποιο μπλοκάρισμα στο φίλτρο θα υπερθερμαίνεται γρήγορα και θα αργεί να μαζέψει τη βρωμιά από τα πατώματα και τα χαλιά σας.

ΦΙΛΤΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ
@topreviews.gr

Όταν το φίλτρο φράξει από τη σκόνη, το μηχάνημα θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αποτελεσματικότητάς του.

 

Εάν έχετε μια ηλεκτρική σκούπα που έχετε αγοράσει για να απομακρύνει σωματίδια επειδή έχετε αλλεργίες ή για να απομακρύνει τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείτε τα φίλτρα καθαρά.Εκτός από την απώλεια αποτελεσματικότητας, τα φραγμένα φίλτρα μπορεί τελικά να καταστρέψουν την ηλεκτρική σκούπα σας λόγω υπερθέρμανσης.

Αποφύγετε να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα χώμα και φυτικά υπολείμματα, επειδή η υγρασία μπορεί να φράξει το φίλτρο της ηλεκτρικής σας σκούπας σχεδόν αμέσως. Άλλα πράγματα που δεν πρέπει να αγγίζετε με την ηλεκτρική σκούπα σας περιλαμβάνουν αιχμηρά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα σπασμένο ποτήρι κρασιού, στάχτες, κάθε είδους υγρά και κολλώδη πράγματα, όπως γκλίτερ ή κόλλα.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας

 

Θα πρέπει ιδανικά να καθαρίζετε το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας κάθε τρεις μήνες. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα σας . Εάν η ηλεκτρική σκούπα διαθέτει φίλτρο που δεν πλένεται, θα πρέπει να αντικαθιστάτε περίπου μία φορά το χρόνο.

Τι θα χρειαστείτε

 

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε κάποιες προμήθειες. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καθαρισμός του φίλτρου της ηλεκτρικής σας σκούπας δεν ειανι εύκολη διαδικασία, γι’ αυτό είναι πάντα καλή ιδέα να βγάζετε την ηλεκτρική σκούπα έξω, αν είναι δυνατόν.

Μερικά από τα εργαλεία που χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε περιλαμβάνουν μερικά κατσαβίδια που θα σας βοηθήσουν να αποσυναρμολογήσετε την ηλεκτρική σκούπα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο φίλτρο, μια σακούλα απορριμμάτων, μερικά εργαλεία για να καθαρίσετε όλη την ακαταστασία.

ΦΙΛΤΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ
PHOTO:@TOPREVIEWS.COM

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας HEPA

 

Η γενική άποψη είναι ότι τα φίλτρα HEPA δεν πρέπει να καθαρίζονται αλλά να αντικαθίστανται. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ηλεκτρικών σκουπών το συνιστούν αυτό, αλλά αν πραγματικά πρέπει να καθαρίσετε ένα φίλτρο HEPA, υπάρχουν δύο μέθοδοι για να το κάνετε, ανάλογα με τον τύπο του φίλτρου που έχετε.

Μπορείτε να καθαρίσετε ένα φίλτρο HEPA πλενομενο  ξεπλένοντάς το με κρύο νερό, αλλά είναι σημαντικό να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να μην αφήσετε το υλικό του φίλτρου να έρθει σε επαφή με το νερό. Το φίλτρο θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό πριν το τοποθετήσετε ξανά στην ηλεκτρική σκούπα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να το αφήσετε έξω για να στεγνώσει για έως και 24 ώρες.

@topreviews.gr
@topreviews.gr

Εάν έχετε ένα φίλτρο HEPA μη πλενόμενο, μπορείτε να το καθαρίσετε απαλά με τη βοήθεια μιας άλλης ηλεκτρικής σκούπας. Αυτό θα απορροφήσει τυχόν σκουπίδια και σκόνη από την επιφάνεια του φίλτρου και είναι ζωτικής σημασίας να μην αγγίζει το νερό αυτούς τους τύπους φίλτρων.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!