φωτογραφικές μηχανές || MIRRORLESS & DLSR

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ DLSR KAI MIRRORLESS e1592887635600

φωτογραφικές-μηχανές || ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

Η ποιότητα και η ευελιξία είναι οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους αυτοί οι τύποι φωτογραφικών μηχανών χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες και απο αρχάριους στον χώρο της φωτογραφίας. Υπάρχουν πολλές  DSLR και  mirrorless που θα ταιριάξουν σχεδόν σε κάθε τύπο φωτογράφου.

Οι δύο τύποι  κάμερας είναι κατά προσέγγιση ίσοι μεταξύ τους  τα τελευταία χρόνια, οι mirrorless  έχουν βελτιώσει τα αδύναμα χαρακτηριστικά τους , και  οι αλλαγές που τα μοντέλα  mirrorless  έφεραν στην αγορά  αναγκάσαν τους κατασκευαστές DSLR να ανεβάσουν τα χαρακτηριστικά και αυτοί τα μοντέλα τους.

High Zoom Cameras
@TOPRREVIEWS.GR

Χαρακτηριστικά DSLR and Mirrorless

 

Οι  DSLR και οι mirrorless κάμερες  έχουν πολλά χαρακτηριστικά που τις διαφοροποιούν μεταξύ τους ,  αλλά μοιράζονται και  ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό που τις ξεχωρίζει από όλους τους άλλους τύπους φωτογραφικών μηχανών:  Μπορείτε να αλλάξετε τον φακό τους. Επομένως, εάν πρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφια landscape, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακό ευρύγωνιο ή εάν θέλετε να πλησιάσετε στην δράση, μπορείτε να αγοράσετε έναν τηλεφακό . Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες   φακών, σε τιμές που κυμαίνονται από  100 εύρω έως και  αρκετές χιλιάδες ευρω .

Οι DSLR είναι  απόγονοι των επαγγελματικών αναλογικών φωτογραφικών μηχανών, έχουν  δυνατότητες που μας αφήνουν να δημιουργούμε και να παίζουμε με την εστίαση. Το κύριο χαρακτηριστικό που τις κάνει να ξεχωρίζουν σε σχέση με τις άλλες είναι το σκόπευτρο (viewfinder) μέσα από το οποίο ο φωτογράφος μπορεί να δει το θέμα που φωτογραφίζει.

Φυσικά όλες οι σύγχρονες DSLR έχουν και μεγάλη LCD οθόνη ενώ μπορούν να δεχτούν διαφορετικούς φακούς  και περιλαμβάνουν ποικιλία ρυθμίσεων και δεκάδες αξεσουάρ τα οποία επιλέγουμε ανάλογα με τις δημιουργικές μας απαιτήσεις. Τα δύο βασικά μειονεκτήματα: το υψηλό κόστος, αν και στις μέρες μας υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις και ο μεγάλος όγκος και βάρος τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ DSLR

 

Αυτό που ξεχωρίζει τις κάμερες   mirrorless    από τις DSLR είναι η απουσία καθρέφτη που σήμαινει οτι ξεχάστε το  viewfinder, το καδράρισμα γίνεται  από την LCD οθόνη τους, αρα είναι πιο λεπτές και ελαφριές από τις DSLR , ενώ  παρά το μικρό τους μέγεθος δέχονται εναλλάξιμους φακούς. Σε μια κάμερα mirrorless  , το φως περνά μέσα από τον φακό και κατευθείαν πάνω στον αισθητήρα εικόνας, ο οποίος συλλαμβάνει μια προεπισκόπηση της εικόνας και την  εμφανίζεται στην  οθόνη. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν  επίσης μια δεύτερη οθόνη μέσα σε ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF)  παράδειγμά  είναι η A6300 της Sony.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ MIRRORLESS

 

Ποιος τύπος φωτογραφικής μηχανής είναι ο καλύτερος για εσάς;  Διαβάστε αυτό τον οδηγό για να μάθετε…

Μέγεθος & Βάρος

Autofocus Speed

Τα DSLRs  είχαν το πλεονέκτημα εδώ, επειδή χρησιμοποιούν μια τεχνολογία που ονομάζεται ανίχνευση φάσης, η οποία μετρά γρήγορα την σύγκλιση δύο ακτινών φωτός. Οι  κάμερες  mirrorless περιορίστηκαν σε μια τεχνολογία που ονομάζεται ανίχνευση αντίθεσης, η οποία χρησιμοποιεί τον αισθητήρα εικόνας για να ανιχνεύσει την υψηλότερη αντίθεση, η οποία συμπίπτει με την εστίαση. Η ανίχνευση αντίθεσης είναι πιο αργή  ειδικά σε χαμηλό φωτισμό από την ανίχνευση φάσης. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον, καθώς πλέον και οι κάμερες  mirrorless έχουν τώρα ενσωματωμένους αισθητήρες ανίχνευσης φάσης και αντίθεσης και μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους δύο για να βελτιώσουν την αυτόματη εστίαση τους.

Η Sony A6300, για παράδειγμα, διαθέτει 425 σημεια αυτόματη εστίαση  και ανίχνευσης φάσης  ωστε να καλυπτει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή της εικόνας,  ενώ η Nikon D3400 διαθέτει 11 αισθητήρες ανίχνευσης φάσης χαρις  στον ξεχωριστό αισθητήρα AF που χρησιμοποιεί ολόκληρο τον αισθητήρα εικόνας για ανίχνευση αντίθεση. Και οι δύο τύποι προσφέρουν γρήγορη αυτόματη εστίαση, Οι  κάμερες  mirrorless ε προσφέρουν υβριδικούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την  ανίχνευση φάσης και αντίθεσης .

Σταθεροποίηση εικόνας

Ο αισθητήρες εικόνας  προσφέρουν εικόνες με λιγότερο θόρυβο με μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO που φτάνει έως και 51200!!! ένω χάρη στο ISO αλλά και στο σύστημα επεξεργασίας εικόνας , θα τραβάς φωτογραφίες ακόμη και το βράδυ .

Ποιότητα εικόνας

Και οι δύο τύποι φωτογραφικών μηχανών μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, με παρόμοιες αναλύσεις. Πολλοί κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών mirrorless, όπως αυτοί της Sony, χρησιμοποιούν τώρα τους ίδιους αισθητήρες APS-C που βρίσκονται στην πλειοψηφία των DSLR. Υπάρχουν επίσης κάποιες   κάμερες miroless πλήρους καρέ που έχουν τον ίδιο αισθητήρα μεγέθους (35 mm), που βρίσκεται σε κάμερες DSLR premium.  Η σειρά A7 της Sony πρωτοστάτησε, αλλά τώρα η Canon και η Nikon διαθέτουν μοντέλα πλήρους καρέ. Με τους αντίστοιχους αισθητήρες και τους επεξεργαστές εικόνας, και οι δύο τύποι φωτογραφικών μηχανών μπορούν να τραβήξουν εξαιρετικές φωτογραφίες.

Ποιότητα βίντεο

Λόγω των αισθητήρων που διαθέτουν , οι κάμερες miroless  ανώτερης ποιότητας είναι  καλύτερες  στη λήψη βίντεο. Η αυτόματη εστίαση βεβαια  δεν είναι μια ανησυχία για τους επαγγελματίες, επειδή συχνά μπορούν να επικεντρωθούν εκ των προτέρων στην σκηνοθεσία των πλάνων τους. Με την ανώτερη  αυτόματη εστίαση στα περισσότερα μοντέλα, οι κάμερες   mirrorless παρέχουν  άνωτερα αποτελέσματα για τους περισσότερους κινηματογραφιστές και  τους αρχάριους χρηστές κανοντας τις  κάμερες mirroless  ιδανική επιλογή για βίντεοσκόπηση με πεντακάθαρη εγγραφή 4K.

Ταχύτητα λήψης

Και οι δύο τεχνολογίες κάμερας μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη με πολύ γρήγορες ταχύτητες κλείστρου .  Oι  κάμερες mirrorless  κάνουν  ευκολότερη τη λήψη γρήγορων καρέ . Οι περισσότερες  κάμερες mirrorless εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα μηχανικό κλείστρο πράγμα που παράγει καλύτερα αποτελέσματα επίσης έχουν και τη δυνατότητα  να φωτογραφίζουν περισσότερες εικόνες ανά δευτερόλεπτο, σε υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου.

Αναπαραγωγή εικόνων και βίντεο

Και οι δύο τύποι φωτογραφικών μηχανών μπορούν να εμφανίζουν εικόνες στις οθόνες τους  ή μέσω εξόδου HDMI  να τις προβἀλλετε σε μια τηλεόραση. Πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές περιλαμβάνουν  Wi-Fi για την αποστολή εικόνων σε smartphones.Η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω NFC αλλά και κωδικού QR (στην περίπτωση που το smartphone δεν έχει τεχνολογία NFC), σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεις εύκολα τις φωτογραφίες που μόλις τράβηξες σε smartphones και tablets. Και οι δύο τύποι προσφέρουν μεγάλες LCD οθόνες για προεπισκόπηση και εξόδους  HDMI .

CANON EF 24 70mm f 2

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Και οι δύο τύποι θα έχουν ιδία διάρκεια ζωής  μπαταρίας , εαν χρησιμοποιείτε τις οθόνες LCD για να δείτε προεπισκόπηση και να προβάλετε  εικόνες αυτό καταναλώνει πολλή ισχύ . Ωστόσο,  οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR και οι κάμερες mirrorless  έρχονται με αφαιρούμενες μπαταρίες,αλλά σίγουρα πρεπει παντα  να μεταφέρετε πάντα ένα ζευγάρι μπαταρίες μαζί σας.

Φακοί

Η επιλογή μιας  DSLR σας δίνει πρόσβαση σε μια πληθώρα φακών από διάφορους κατασκευαστές, που κυμαίνονται σε ένα μεγάλο εύρος τιμών και χαρακτηριστικών. Τα μοντέλα mirrorless  προσφερόμουν πρόσβαση σε μικρότερο αριθμό φακών  αν και η επιλογές  αυξάνονται. Οι  DSLR εξακολουθούν να προσφέρουν πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα φακών, αν και το χάσμα μεταξύ των δύο τύπων μειώνεται γρήγορα καθώς διατίθενται περισσότεροι φακοί για κάμερες  mirrorless στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ

 

Αντοχή

Εάν συχνά χρησιμοποιείται την κάμερα σε εξορμήσεις και τα δύο μοντέλα προσφέρουν προστασία με ενισχυμένες αλουμινένιες κατασκευές και έχουν ενισχυμένο βαθμό προστασίας από υγρά.

Πώς να επιλέξετε μια κάρτα μνήμης για το DSLR ή την κάμερά mirrorless.

 

Σχεδόν κάθε φωτογραφική μηχανή που παράγεται σήμερα χρησιμοποιεί  κάρτα μνήμης SD (Secure Digital). Αν έχετε αγοράσει μια ολοκαίνουργια κάμερα, θα θελήσετε να αποκτήσετε μια κάρτα μνήμης τύπου SDXC μεταξύ 64GBs και 128GBs, η οποία θα σας επιτρέψει να φωτογραφίζετε χιλιάδες φωτογραφίες και πολλά βίντεο κλιπ μικρού μεγέθους. Πρεπει να είστε προσεκτικοί, όμως, εάν τραβάτε  αρχεία φωτογραφιών RAW, αυτές οι εικόνες μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τα αρχεία JPEG και να γεμίσουν γρήγορα χώρο στην κάρτα σας.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εύρεση της σωστής κάρτας μνήμης.

Μορφή SDXC : Αυτός είναι ο νέος τύπος και είναι διαθέσιμος από 64GB έως και 512GB αποθήκευσης. Αν πραγματοποιείτε λήψη βίντεο, αναζητήστε τα εξής: Για βίντεο με ανάλυση HD, ελέγξτε εάν η κάρτα μνήμης σας είναι Class 10, U1 ή V10. για βίντεο με ανάλυση 4K, βεβαιωθείτε ότι η κάρτα φέρει ετικέτα τουλάχιστον U3 ή V30.

Μορφή SDHC : Πρόκειται για κάπως παλαιότερο τύπο κάρτας μνήμης  SDXC. Διατίθεται από 4GB έως 32GB αποθήκευσης

Μορφή SD : Αυτός είναι ο παλαιότερος τύπος κάρτας μνήμης, ο οποίος μπορεί να χωρέσει μέχρι και 2GBs αποθήκευσης. Δεν χρησιμοποιείται γενικά για λήψη  βίντεο με ανάλυση HD.

Συνοψίζοντας για φωτογραφικές μηχανές

Οι κάμερες  mirrorless έχουν το πλεονέκτημα ότι συνήθως είναι ελαφρύτερες, πιο συμπαγείς, γρηγορότερες και καλύτερες για βίντεο. αλλά αυτό έρχεται σε αντιδιαστολἠ με την  πρόσβαση σε λιγότερους φακούς και αξεσουάρ. Τα πλεονεκτήματα των DSLR περιλαμβάνει μια ευρύτερη επιλογή φακών .  Για αρχάριους, οι κάμερες mirrorless   είναι  μια καλύτερη επιλογή λόγω των απλούστερων ελέγχων άλλα  εαν δεν υπάρχει  ανάγκη για βίντεο  4K,   αυτός που  επιθυμεί  να εχει πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα φακών και άλλων εργαλείων θα ήταν καλύτερα να επιλέξει μια DSLR.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!