σταθμός φόρτισης για το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο : Ti να προσέξεις ….

Το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο σας παραδόθηκε. Τώρα τι γίνεται; Πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα η φόρτιση; Ποιος σταθμός φόρτισης είναι ο κατάλληλος για μένα και τι πρέπει να έχω κατά νου όταν αγοράζω έναν;

Θα θέλαμε να ρίξουμε φως στα πιο σημαντικά σημεία με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

 

@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR

6 πράγματα που πρέπει να λάβω υπόψη μου όταν αγοράζω σταθμό φόρτισης για το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο

 

1. Ποια ισχύς φόρτισης χρειάζεται ο σταθμός φόρτισης και πόσο γρήγορα μπορεί να φορτίσει το EV μου;

 

Πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζουν πιο γρήγορα από άλλα.

@TOPREVIEWS.GR

2. Ποια βύσματα έχει το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο;

 

Στην Ευρώπη, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τυποποιημένοι τύποι φις – τύπος 1 και τύπος 2. Εάν, για παράδειγμα, έχετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με βύσμα τύπου 2, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σταθμό φόρτισης με μόνιμα συνδεδεμένο καλώδιο φόρτισης. Αντίθετα, ένα αυτοκίνητο με βύσμα τύπου 1 δεν μπορεί να φορτιστεί σε αυτόν τον σταθμό φόρτισης. Μπορεί να φορτιστεί σε αυτόν τον σταθμό φόρτισης μόνο με τον κατάλληλο προσαρμογέα,

3. Ποιος κατασκευαστής σταθμών φόρτισης είναι ο κατάλληλος για μένα;

 

Όταν επιλέγετε έναν σταθμό φόρτισης για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένος από έναν ποιοτικό κατασκευαστή που έχει εγκριθεί  από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Αυτό θα διασφαλίσει τη συμβατότητα με το αυτοκίνητό σας. Επιπλέον, ο κατασκευαστής θα πρέπει επίσης να διασφαλίζει ότι είναι διαθέσιμες μελλοντικές ενημερώσεις, υπηρεσίες ή ανταλλακτικά για το σταθμό φόρτισης του αυτοκινήτου σας.

@TOPREVIEWS.GR
@TOPREVIEWS.GR

4. Πρόσθετες λειτουργίες και αξεσουάρ: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, από την τιμολόγηση έως τον περιορισμό πρόσβασης

 

Τιμολόγηση:Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες ανάλογα με την περίπτωση εφαρμογής – από έναν υπο-μετρητή στο σταθμό φόρτισης που μπορεί να διαβάζεται τακτικά, μέχρι έξυπνες λύσεις με αυτόματη τιμολόγηση μέσω ενός παρόχου υπηρεσιών.

Ενσωμάτωση φωτοβολταϊκού συστήματος: Διαθέτετε φωτοβολταϊκό σύστημα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας; Αυτό σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την αυτοπαραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο

Κρεμάστρες καλωδίων: Οι κρεμάστρες καλωδίων συνιστώνται ανεπιφύλακτα για κάθε σταθμό φόρτισης. Μερικές φορές παραδίδονται με το σταθμό φόρτισης ως στάνταρ ή, εναλλακτικά, μπορούν να αγοραστούν ως αξεσουάρ.

Διαχείριση φορτίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα:  σταθμοί φόρτισης μπορούν να ενσωματωθούν με διαχείριση φορτίου μέσω μιας πρόσθετης μονάδας. Εάν η ηλεκτρική σύνδεση δεν είναι επαρκώς ρυθμισμένη ώστε να χρησιμοποιείται από πολλούς ταυτόχρονα ή/και να φορτίζει πολλά αυτοκίνητα, η ισχύς φόρτισης μειώνεται ανάλογα.

@toprevews.gr
φόρτιση με RFID CARD @toprevews.gr

Περιορισμός πρόσβασης: Σε περιπτώσεις όπου διαφορετικοί άνθρωποι φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε έναν σταθμό φόρτισης, είναι λογικό να υπάρχει περιορισμός πρόσβασης, ώστε να υπάρχει έλεγχος σχετικά με το ποιος φορτίζει στον σταθμό φόρτισης. Αυτή η πρόσθετη λειτουργία έχει σημασία σε χώρους δημόσιας πρόσβασης, όπως κοινόχρηστα γκαράζ ή χώρους στάθμευσης ξενοδοχείων και επιχειρήσεων. Συνολικά, υπάρχουν δύο παραλλαγές: ένας κλειδοδιακόπτης ή μια κάρτα RFID(εικόνα).

@topreviews.gr
@topreviews.gr

5. Ποιος μπορεί να πραγματοποιήσει την τοποθέτηση και την ηλεκτρική εγκατάσταση;

Η εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

6. Τι κόστος θα επιβαρυνθώ κατά την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης για το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο;

Μπορείτε να αποκτήσετε έναν σταθμό φόρτισης από περίπου 499 ευρώ. Η τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη, ανάλογα με τα πρόσθετα χαρακτηριστικά.Εκτός από τον ίδιο το σταθμό φόρτισης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και την ηλεκτρική εγκατάσταση.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!