3 αλήθειες σχετικά με τα υβριδιακά αυτοκίνητα και την εμβέλεια τους

υβριδιακά αυτοκίνητα

υβριδιακά αυτοκίνητα || οδηγός αγοράς

 

πρέπει να αγοράσετε ένα υβριδικό αντί για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

 

Είστε στην αγορά για αναζητηση νέου αυτοκίνητου; Οι τιμές της βενζίνης είναι υψηλές και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι  ακομα ακριβά, αλλά υπάρχουν καλά νέα: Τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι η χρυσή τομή μέχρι να βρέθει η λύση στα προβλήματα εμβέλειας και ανεφοδιασμού.

Τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι ο τέλειος συμβιβασμός

 

Τα προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων που εξυπηρετούνται από μια ευρεία υποδομή σταθμών φόρτισης – όλα τροφοδοτούμενα από  ηλεκτρική ενέργεια.

Αλλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κάποια προβλήματα – Μπορεί να είναι πολύ πιο ακριβά από τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης . Ακόμη και αν μπορείτε να τα αντέξετε οικονομικά, εξαρτάστε από σταθμούς φόρτισης που απλά δεν είναι τόσο διαδεδομένοι όσο οι σταθμοί βενζίνης στην χώρα. Και πώς υποτίθεται ότι θα φορτίζετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τη νύχτα, αν ζείτε σε συγκρότημα διαμερισμάτων χωρίς φορτιστές ή αν πρέπει να παρκάρετε σε δρόμο;

Ομοίως, τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα έχουν τα προφανή πλεονεκτήματα ότι είναι λιγότερο ακριβά από την αρχή και ότι μπορούν να ανεφοδιαστούν με καύσιμα σε ευρέως διαδεδομένα πρατήρια βενζίνη –  Οι τιμές της βενζίνης έχουν μειωθεί κάπως από την κορύφωσή τους το 2022, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον. (Φυσικά, οι εκπομπές ρύπων είναι μια πραγματική ανησυχία για το περιβάλλον μας – αλλά υπάρχει ένα αρκετά ισχυρό επιχείρημα για την αποφυγή των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μόνο και μόνο με βάση το προσωπικό συμφέρον!)

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να δώσετε στα υβριδικά αυτοκίνητα μια ματιά. Τα υβριδικά συνδυάζουν πολλά από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με πολλά από τα πλεονεκτήματα των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

Αν σας ενθουσιάζει το να πληρώσετε το καλύτερο δυνατό ποσό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ξέρετε ότι η εμπειρία της επαναφόρτισης θα λειτουργήσει για εσάς, προχωρήστε! Αυτό το άρθρο είναι για τους υπόλοιπους από εμάς – αυτούς που διστάζουν μπροστά στο υψηλό κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναρωτιούνται αν το παραδοσιακό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο είναι μια καλύτερη επιλογή. Υπάρχει και τρίτος τρόπος των υβριδιακών.

Λοιπόν, σχετικά με την εμβέλεια αυτού του ηλεκτρικού οχήματος…

 

Μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη εμβέλεια από ορισμένα από αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για ένα μοντέλο με μεγαλύτερη μπαταρία.Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και άλλα προβλήματα: Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να βρείτε ταχυφορτιστές.

Θα πρέπει να βρείτε φορτιστή EV στο δρόμο. Μόλις φτάσετε στο φορτιστή, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να φορτίσετε το EV σας θα εξαρτηθεί από μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου σας και του τύπου φορτιστή που έχετε στη διάθεσή σας. Ένας φορτιστής επιπέδου 3 μπορεί συνήθως να φορτίσει ένα όχημα στο 80% σε περίπου μισή ώρα.

Τα υβριδικά αυτοκίνητα προσφέρουν τη μεγαλύτερη εμβέλεια και ευκολότερο ανεφοδιασμό με καύσιμα

 

Τα υβριδικά είναι φθηνότερα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Μπορείτε να διανύσετε σχεδόν τριπλάσια απόσταση από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν χρειαστεί να ξαναγεμίσετε ένα υβριδικό αυτοκίνητο. Όταν έρθει η ώρα για ανεφοδιασμό, μπορείτε να σταματήσετε σε οποιοδήποτε βενζινάδικο και να γεμίσετε γρήγορα το ρεζερβουάρ. Δεν χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε σε έναν σταθμό φόρτισης στην τρέχουσα εμβέλειά σας και να περιμένετε εκεί να το επαναφορτίσετε.

Και, αν δεν έχετε κάποιο σημείο ανεφοδιασμού για να συνδέσετε το αυτοκίνητο στην εργασία ή στο σπίτι σας, δεν πειράζει – απλώς θα πρέπει να σταματάτε σε ένα βενζινάδικο μία φορά κάθε 600+ χιλιόμετρα.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!