Πώς να επιλέξετε το καλύτερο τροφοδοτικό για τον υπολογιστή σας;

τροφοδοτικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε το καλύτερο τροφοδοτικό για τον υπολογιστή σας?

 

Το τροφοδοτικό είναι αυτό που συνδέει τον υπολογιστή σας με την πρίζα. Παρέχει επίσης ηλεκτρική ενέργεια στα εσωτερικά εξαρτήματα του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής κάρτας και οποιωνδήποτε άλλων συσκευών προσθέσετε.

Είναι σημαντικό να αποκτήσετε το σωστό τροφοδοτικό για τον υπολογιστή σας, επειδή η ύπαρξη αρκετής ηλεκτρικής ενέργειας ανά πάσα στιγμή θα σας επιτρέψει να λειτουργείτε τον υπολογιστή σας από οπουδήποτε. Σε πολλές περιπτώσεις ένα φτηνό τροφοδοτικό δεν αρκεί, καθώς δεν θα είναι σε θέση να παρέχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για τον υπολογιστή σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή του κατάλληλου, καθώς και τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη κάθε τύπου τροφοδοτικού που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Τι είναι ένα τροφοδοτικό;

 

Με απλά λόγια, ένα τροφοδοτικό είναι η συσκευή που παρέχει στον υπολογιστή σας την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει.  Στην  upstream πλευρά, συνδέεται με τον υπολογιστή σας, ενώ στην  downstream πλευρά, συνδέεται είτε με ένα κύκλωμα είτε με μια συσκευή, όπως η μητρική πλακέτα.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο τροφοδοτικό για τον υπολογιστή σας;

 

Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε το καλύτερο τροφοδοτικό για τον υπολογιστή σας, από τη συμβατότητα έως την τιμή. Συνιστούμε να προσπαθήσετε να περιορίσετε τις επιλογές εστιάζοντας πρώτα στους πιο σημαντικούς παράγοντες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:

Ισχύς του τροφοδοτικού: Αυτή είναι η ποσότητα ισχύος που πρέπει να έχει το τροφοδοτικό σας. Σημειώστε ότι ενώ τα τροφοδοτικά χαμηλής ισχύος είναι συχνά φθηνότερα, έχουν επίσης συνήθως χαμηλότερη αξιοπιστία και δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν συστήματα υψηλών επιδόσεων με ακριβά εξαρτήματα, όπως μια κορυφαία GPU.

Απόδοση τροφοδοτικού: Τα τροφοδοτικά μπορούν να είναι αποδοτικά είτε κατά 90% είτε κατά 97%. Ένα τροφοδοτικό με χαμηλότερη απόδοση θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ένα πιο αποδοτικό, γι’ αυτό και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Αρθρωτό: Αν και κοστίζουν περισσότερο –  Σας επιτρέπουν να συνδέετε τα καλώδια ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εύκολη διαχείριση καλωδίων και γενικά πιο καθαρή κατασκευή.

Τιμή: Τέλος, μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπόψη την τιμή του τροφοδοτικού όταν επιλέγετε το καλύτερο για τις ανάγκες σας. Συχνά μπορείτε να βρείτε φθηνά τροφοδοτικά που έχουν χαμηλή ισχύ και απόδοση, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κολλήσετε με ένα τροφοδοτικό χαμηλής ποιότητας με χαμηλό κόστος.

Πλεονεκτήματα ενός ποιοτικού τροφοδοτικού

 

Εάν επενδύσετε σε ένα ποιοτικό τροφοδοτικό με βάση τους παραπάνω παράγοντες, τότε θα έχετε μια σειρά από οφέλη. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Υψηλότερη αξιοπιστία: Ένα ποιοτικό τροφοδοτικό θα διαρκέσει περισσότερο.
Μεγαλύτερη εγγύηση: Παρόλο που τα τροφοδοτικά διαθέτουν εγγύηση, αυτή συνήθως περιορίζεται σε έξι μήνες ή ένα έτος. Ένα υψηλής ποιότητας τροφοδοτικό, ωστόσο, έχει μεγαλύτερη εγγύηση που μπορεί δυνητικά να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.
Υψηλότερη ισχύς ισχύος: Ένα τροφοδοτικό υψηλότερης ισχύος συνήθως σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας με πιο ισχυρά εξαρτήματα που απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσουν, όπως μια κάρτα γραφικών υψηλών προδιαγραφών.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!