Τι είναι το DPI;

DPI

θα αναλύσουμε τι είναι το DPI, γιατί έχει σημασία και τι DPI μπορεί να χρειάζεστε.

Όποιος βρίσκεται στην αναζητηση  ενός  gaming  ποντικιού θα έχει συναντήσει τον όρο DPI. Αλλά τι σημαίνει και γιατί είναι σημαντικός;

Παρόλο που η αγορά ενός νέου ποντικιού μπορεί να μη φαίνεται περίπλοκη υπόθεση, υπάρχουν μερικές προδιαγραφές που ίσως θα θέλατε να ενημερωθείτε πριν προβείτε στην αγορά.

Μία από τις πιο συνηθισμένες προδιαγραφές που πιθανότατα έχετε συναντήσει είναι το DPI, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος μέτρησης της ευαισθησίας του ποντικιού σας.

Αλλά τι σημαίνει αυτό και έχει πραγματικά σημασία κατά την καθημερινή χρήση;

Τι είναι το DPI;

 

Το DPI σημαίνει κουκκίδες ανά ίντσα, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το mouse σας – είτε πρόκειται για gaming είτε για άλλο λόγο – μετρά την απόσταση .

Ο αριθμός στον οποίο έχει ρυθμιστεί το DPI θα επηρεάσει το πόσο μακριά κινείται το ποντίκι σας στην οθόνη σας. Έτσι, αν έχετε ρυθμίσει το ποντίκι σας σε 500 DPI, ο δρομέας σας θα κινείται κατά 500 pixel στην οθόνη σας για κάθε ίντσα που μετακινείτε το ποντίκι σας.

Επεκτείνοντας αυτό, αν έχετε ρυθμίσει το DPI πολύ ψηλά, ο δρομέας σας θα μετακινηθεί περισσότερο στην οθόνη αφού μετακινηθεί μια ίντσα. Και αν είναι ρυθμισμένος σε χαμηλότερο DPI, θα κινείται λιγότερο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το DPI είναι μόνο μια μέτρηση του πόσο μακριά θα κινηθεί το ποντίκι σας στην οθόνη και δεν συνδέεται με την ακρίβεια του αισθητήρα ή το πόσο ακριβής είναι.

Χρειάζομαι υψηλότερο DPI;

Αν και κάθε ποντίκι θα έχει έναν αριθμό DPI – ο οποίος συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1200 DPI – μπορεί να διαπιστώσετε ότι αν ασχολείστε κυρίως με δραστηριότητες παραγωγικότητας, όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο και η απάντηση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το DPI σας μπορεί να μην χρειάζεται να αλλάξει.

Εάν, ωστόσο, παίζετε παιχνίδια, είναι πιο πιθανό να θέλετε να βρείτε ένα ποντίκι που διαθέτει ρυθμιζόμενο DPI . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα υψηλότερο DPI σας επιτρέπει να μετακινείτε τον κέρσορα στην οθόνη σας χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε το ποντίκι σας πολύ μακριά, πράγμα ιδανικό για τους παίκτες που θέλουν να μετακινήσουν γρήγορα την κάμερα μέσα στο παιχνίδι.

Εάν σχεδιάζετε με το ποντίκι σας και χρειάζεστε μεγάλη ακρίβεια, θα ήταν προτιμότερο να έχετε χαμηλότερο DPI, καθώς θα έχετε περισσότερο χώρο για να μετακινήσετε το χέρι σας χωρίς να πετάξει ο δρομέας από την οθόνη.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη λίστα με τα καλύτερα ποντίκια gaming, αν θέλετε να δείτε ποια ποντίκια τράβηξαν την προσοχή μας όταν τα εξετάσαμε.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!