TA ΚΑΛΥΤΕΡA LAPTOP ΜΕΧΡΙ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ 2019

XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ TA ΚΑΛΥΤΕΡA LAPTOP ΜΕΧΡΙ 500 ΕΥΡΩ

 

CPU

Το σημαντικότερο τμήμα κάθε υπολογιστή είναι η κεντρική μονάδα επεξεργασίας (Central Processing Unit –CPU).Είναι να εκτελεί τα  προγράμματα που βρίσκονται αποθηκευμένα στην κυρία μνήμη (ROM), προσκομίζοντας τις εντολές τους, εξετάζοντας τες και στην συνεχεία εκτελώντας διαδοχικά.Τα συστατικά μέρη του υπολογιστή είναι συνδεδεμένα μέσω δίαυλων (bus). οι δίαυλοι είναι παράλληλοι αγωγοί οι όποιοι χρησιμοποιούνται για την μετάδοση σημάτων έλεγχου, διευθύνσεων και δεδομένων και μπορεί να είναι είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί.

ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ SSD

Οι σκληροί δίσκοι SSD αποθηκεύουν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικά τσιπ   και όχι σε μαγνητικούς δίσκους .

Συνοψίζοντας οι SSD πλέον υπερτερούν και σύντομα οι τιμές του στους θα υποχωρήσουν.

Θετικά

  • Μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.
  • Αθόρυβοι δεν έχουν μηχανικά μέρη.
  • Μηδενική μηχανική καταπόνηση.
  • Πιο γρήγοροι σε σχέση με τους μαγνητικούς σκληρούς δίσκους HDD.
  • Δεν κινδυνεύουν από αστοχίες υλικού είτε να χαλάσουν λογά δονήσεων.
  • Δεν ελκύει θερμότητα.

Αρνητικά

  • Έχουν συγκεκριμένο κύκλο ζωής.
  • Είναι φυσικά ποιο ακριβοί συγκριτικά με τους κλασικούς σκληρούς δίσκους HDD.
  • Η ταχύτητα εγγραφής σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι πιο αργή.

RAM (Random Access Memory)

Μνήμη τυχαίας προσπέλασης RAM – Random Access Memory

Χώρος αποθήκευσης στοιχείων και δεδομένων που χρησιμοποιεί ο επεξεργαστής  .

Ο λόγος που επιβάλλει την ύπαρξη της μνήμης RAM σαν ενδιάμεσου μεταξύ του επεξεργαστή και του σκληρού δίσκου (αυτά τα μέσα μαγνητικής αποθήκευσης εργάζονται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με την ταχύτητα με την οποία εργάζεται ο μικροεπεξεργαστής, ενώ η μνήμη RAM έχει τη δυνατότητα να εργάζεται με την ταχύτητα του μικροεπεξεργαστή. Έτσι, όταν πχ ο επεξεργαστής επεξεργάζεται κάτι, “παίζει” συνέχεια με την RAM, “πηγαινοφέρνοντας” συνέχεια δεδομένα από και προς αυτήν.Λόγω των τεράστειων δυνατοτήτων επεξεργασίας σε κλάσματα δευτερολέπτων, χρειάζεται και αρκετά μεγάλη RAM για να συσσωρεύσει μεγαλύτερο όγκο δεδομένων.Αν η RAM δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να εξυπηρετήσει πλήρως τις ανάγκες αποθήκευσης των δεδομένων του επεξεργαστή, τότε ο επεξεργαστής δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, αλλά πιο “αργά”.Η μνήμη RAM δεν έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει μόνιμα δεδομένα, ενώ τα δεδομένα που περιέχει «χάνονται» μόλις κλεισει ο υπολογιστης .

Μνήμη ROM (Read Only Memory)

Είναι τύπος μνήμης της οποίας τα περιεχόμενα δεν μεταβάλλονται. Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση προγραμμάτων χαμηλού επίπεδου, και δεδομένων τα όποια παραμένουν αποθηκευμένα και μετά την διακοπή τροφοδοσία του υπολογιστή.Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το BIOS (Basic Input Output System) που είναι αποθηκευμένο σε ένα ειδικό chip μνήμης ROM το όποιο είναι γνωστό  και ως system BIOS ROM και είναι οι δυαδικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την εκκίνηση καθώς και για την ορθή λειτουργιά του συστήματος καταγραφή δεδομένων γίνεται μόνο από τον κατασκευαστή.

Μνήμη Cache

Είναι η μνήμη που παρεμβάλλεται μεταξύ του επεξεργαστή και της κύριας μνήμης, σκοπός είναι η άμεση παροχή δεδομένων στον επεξεργαστή και άμεση ανάκληση εντολών και δεδομένων από προηγούμενες διεργασίες, η μνήμη cache υλοποιείται με την τεχνολογία στατικών μνήμων οι οποίες προσφέρουν μεγάλη ταχύτητα προσπέλασης.

Bitdefender Internet Security 2019

Για να επιτύχετε  την καλύτερη προστασία στις δοκιμές από κακόβουλο λογισμικό και τις απειλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο ,επιλέξτε το Bitdefender Internet Security 2019 γιατι  σάς παρέχει την καλύτερη προστασία από τις απειλές του Internet στα Windows, χωρίς καμία επίπτωση τους πόρους του συστήματός σας.Ονομάστηκε «Προϊόν της Χρονιάς» από το AV-Comparatives, και διακρίθηκε με τα βραβεία Καλύτερης Προστασίας και Καλύτερης Απόδοσης από το AV-TEST.

TA  ΚΑΛΥΤΕΡA LAPTOP ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ

Laptop LENOVO IdeaPad 330-15ARR

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ/ΜΝΗΜΗ

 

Το laptop Lenovo Ideapad 330-ARR είναι κατάλληλο για όλες τις εργασίες της καθημερινότητάς σου αλλά και για να παίζεις παιχνίδια ή να ψυχαγωγείσαι με multimedia περιεχόμενο. Με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή της AMD Ryzen 3-2200U και 4GB μνήμη RAM DDR4, θα έχεις στη διάθεσή σου επαρκή ισχύ για να εκτελέσεις σχεδόν οποιαδήποτε εργασία ή πρόγραμμα.
TA  ΚΑΛΥΤΕΡA LAPTOP ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ

ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ  1TB & SSD

Το λειτουργικό σύστημα Windows 10 εκκινεί σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα χάρη στον SSD 128GB ενώ τα προγράμματα σου εκτελούνται πλέον ταχύτατα. Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε διαδικασία διαγραφής αρχείων, όταν το Ideapad σου δίνει επιπλέον αποθήκευση 1TB. Με 1TB θα έχεις άπλετο χώρο να εγκαταστήσεις όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείς όπως επίσης να διατηρήσεις στο αρχείο σου χιλιάδες βίντεο, φωτογραφίες και μουσική. Και σε περίπτωση που θέλεις επιπλέον χώρο, μπορείς να συνδέσεις εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης στη θύρα USB 3.1 ή στις δύο θύρες USB 3.0.

ΟΘΟΝΗ

Το Ideapad 330 διαθέτει οθόνη 15.6” με ανάλυση Full HD ώστε να παρακολουθείς με υψηλή λεπτομέρεια και ευκρίνεια εικόνες και βίντεο. Και σε συνδυασμό με τον ήχο Dolby, το Ideapad σου προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία multimedia για να απολαμβάνεις με τον καλύτερο τρόπο τις ταινίες σου. Μη φοβάσαι να ανεβάσεις την ένταση στο maximum. Τα πάντα ακούγονται πεντακάθαρα.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Εκμεταλλεύσου τη συνολική αυτονομία των 6 ωρών για να ολοκληρώσεις κάθε εργασία. Και κατά τη διάρκεια της επαναφόρτισης, σε περίπτωση που δεν θέλεις να περιμένεις πολύ, η λειτουργία Rapid Charge θα σου δώσει έως και 2 ώρες χρήσης με μόλις 15 λεπτά στην πρίζα.

Laptop HP 15-db1005nv

 

Ιδανικό laptop για καθημερινή χρήση, το HP 15-DB1005NV συνδυάζει την τεχνογνωσία ενός σπουδαίου κατασκευαστή σε ότι αφορά την αξιοπιστία και τις λειτουργίες, με τα άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά και την προσιτή τιμή.Με οθόνη Full HD 15,6” και βάρος 1.80 kg, το laptop της HP αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για καθημερινή χρήση. Διαθέτει επεξεργαστή Ryzen 5 της AMD, πλαισιωμένο από 4 GB RAM

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ/ΜΝΗΜΗ

Οι επεξεργαστές AMD Ryzen βάζουν ψηλά τον πήχη. Η αρχιτεκτονική Zen της AMD που είναι σχεδιασμένοι οι Ryzen επεξεργαστές, προσφέρουν έως και 52% καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών. Οι δεύτερης γενιάς Ryzen, σου δίνουν ακόμη καλύτερες ταχύτητες για να χρησιμοποιείς άνετα όλα τα προγράμματά σου αλλά και να παίζεις 3D παιχνίδια. Μάλιστα, χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία SenseMI των επεξεργαστών της AMD, οι επιδόσεις προσαρμόζονται ανάλογα τα προγράμματα αλλά και τη χρήση που κάνεις, ώστε να έχεις κάθε στιγμή την τέλεια αναλογία απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας.

TA  ΚΑΛΥΤΕΡA LAPTOP ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Ενσωματώνει δίσκο SSD 256GB ο οποίος θα σου προσφέρει άμεση απόκριση τόσο στην εκτέλεση των προγραμμάτων όσο και κατά την εκκίνηση των Windows 10.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Μετάφερε δεδομένα με ταχύτητα έως 5 Gb/s με τη θύρα USB-C. Εξοπλισμένο επίσης με 2 θύρες USB 3.1 με τις οποίες θα μεταφέρεις ταχύτατα τα δεδομένα σου από συμβατές συσκευές. Ταυτόχρονα, το laptop της HP σε συνδέει ασύρματα στο Internet με τελευταίας γενιάς Wi-Fi a/c με ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν τα 1300MB/s.

ΗΧΟΣ

Η HP έχει διαμορφώσει μέσα από ενδελεχείς δοκιμές και ρυθμίσεις τα δύο ηχεία του 15-DB1005NV για εξαιρετική στερεοφωνική ποιότητα ήχου. Απόλαυσε μουσική, σειρές και ταινίες δίχως την παραμικρή παραχώρηση

Laptop Dell Inspiron 5575-A214SLV

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ/ΜΝΗΜΗ

TA  ΚΑΛΥΤΕΡA LAPTOP ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩΜε τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή της AMD Ryzen 5 και 8GB μνήμη RAM DDR4, θα έχεις στη διάθεσή σου επαρκή ισχύ για να εκτελέσεις σχεδόν οποιαδήποτε εργασία ή πρόγραμμα.

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

AMD Radeon Vega 8 – Shared

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Ενσωματώνει HDD  1 ΤΒ  με τον  οποίο  θα έχεις άπλετο χώρο να εγκαταστήσεις όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείς όπως επίσης να διατηρήσεις στο αρχείο σου χιλιάδες βίντεο, φωτογραφίες και μουσική.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Bluetooth, HDMI, 2 θύρες USB 3.0, 3.5mm Jack, Ethernet, θύρα USB 2.0

LAPTOP ACER ASPIRE 3 A315-41-R1CN

 

Ιδανικό laptop για καθημερινή χρήση, συνδυάζει την τεχνογνωσία ενός σπουδαίου κατασκευαστή σε ότι αφορά την αξιοπιστία και τις λειτουργίες, με τα άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά και την προσιτή τιμή.Tο laptop της ACER αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για καθημερινή χρήση. Διαθέτει επεξεργαστή Ryzen 3 της AMD, πλαισιωμένο από 4 GB RAM.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ/ΜΝΗΜΗ

Με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή της AMD  3 2200U (2.50 GHz, έως 3.40 GHz με την Turbo frequency) με 4 MB L3 cache. και 4GB μνήμη RAM DDR4, θα έχεις στη διάθεσή σου επαρκή ισχύ για να εκτελέσεις σχεδόν οποιαδήποτε εργασία ή πρόγραμμα.

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

AMD Radeon Vega 3 – Shared

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Δίσκος  SSD 256 GB.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

1  θύρα USB 3.0, 2  2 θύρες USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x Ethernet (RJ-45), 1 x headphone out/mic in, 1 x DC-in jack για AC adapter.

Laptop HP Notebook  15-db0001nv

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ/ΜΝΗΜΗ

Με δύο πυρήνες, έτσι ώστε να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα, 1 MB cache μνήμης και ικανοποιητική ισχύ, ο AMD Ryzen 3-2200U θα ανταποκριθεί περίφημα σε ό,τι κι αν του ζητήσεις. Τα 4 GB της μνήμης RAM είναι αρκετά προκειμένου να ικανοποιήσουν εσένα, τον μέσο χρήστη. Θα σου επιτρέψουν να χρησιμοποιείς προγράμματα, να έχεις ανοιχτά πολλαπλά παράθυρα και tabs browsers και γενικώς να «παίξεις» με το σύστημά σου!

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Για τις multimedia λειτουργίες του laptop σου θα φροντίσει η αυτόνομη κάρτα γραφικών AMD Radeon 535 με 2GB ανεξάρτητη μνήμη γραφικών, για να μην επιβαρύνει το σύστημά σου.

ΟΘΟΝΗ

Η LED οθόνη 15.6″, με ανάλυση 1920×1080 pixels, είναι τύπου Full HD, οπότε και θα σου χαρίσει εξαίρετη ποιότητα εικόνας με κορυφαία φωτεινότητα και ολοζώντανα χρώματα. Θα σε βολέψει μια χαρά, καλύπτοντας τις απαιτήσεις σου.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

2  θύρες USB 3.1  , θύρα  USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x σύνθετη υποδοχή ακουστικών/μικροφώνου

Related posts

Leave a Comment