ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ INVERTER AIR CONDITIONERS TO 2020

Στην αρχή του καλοκαιριού και ενώ η πρώτες ζεστές έχουν ήδη έχουν φτάσει… πάντα η σκέψη απόκτησης ενός air conditioner γυρίζει στο μυαλό μας . Στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολλές προτάσεις έχουμε επιλέξει τα καλύτερα inverter air conditioners μέσα από ερευνά και με πρώτα ζητούμενα στην επιλογή μας  α) την ενεργειακή κλάση Α+++  β) την ικανότητα θέρμανση γ) αποδοτικότητα ψύξη.

Η επιλογή μιας γνωστής εταιρίας εγγυάται την ποιότητα. Eάν επιλέξετε ένα no-name αυτό μπορεί  να κάνει περισσότερο θόρυβο ,  ενώ η ποιότητα κατασκευής ίσως μπόρει να  μην ικανοποιεί τις τεχνικές προδιαγραφές και πολύ πιθανόν να εκτοξεύσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος το καλοκαίρι… Η επιλογή ενός air-conditioner είναι πολλή σημαντική απόφαση αρχικά πρέπει να υπολογιστούν τα τετραγωνικά του χώρου που θα θέλουμε να καλύψουμε ενώ εάν επιλέξουμε μεγαλύτερα BTU ίσως χρειαστεί να κάνουμε και παρεμβάσεις στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση μας.

ΛΙΓΗ ΘΕΩΡΕΙΑ…

Τα κλιματιστικά είναι αντλίες θερμότητας αέρος – αέρος και λειτουργούν σύμφωνα , με τον ψυκτικο κύκλο, κατά τον οποίο το φρέον συμπιέζεται στον συμπιεστή  συμπυκνώνεται και υγροποιείται, στη συνέχεια εκτονώνεται στην εκτονωτική βαλβίδα και αεριοποιείται και πάλι στον εξατμιστή .

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ INVERTER AIR CONDITIONER…

Το συμβατικό κλιματιστικό ξεκινά όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από την επιθυμητή, και σταματά όταν η θερμοκρασία κατέβει λίγο κάτω από την επιθυμητή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία του χώρου να μην είναι σταθερή, αλλά να έχει συνεχως διακυμάνσεις.Ένα κλιματιστικό inverter αντίθετα, μπορεί να μεταβάλλει τις στροφές του συμπιεστή κατά συνέπεια να προσαρμόσει κάθε στιγμή την ισχύ του στις ανάγκες του χώρου,  η λειτουργία αυτή επιτρέπει στο κλιματιστικό inverter να αυξάνει τις στροφές του για να χαμηλώσει την θερμοκρασία του χώρου, και να τις χαμηλώνει όταν η θερμοκρασία χώρου επιτευχθεί.  Από εκεί και μετά  το κλιματιστικό inverter αυξομειώνει κάθε στιγμή τις στροφές στον συμπιεστή με τέτοιον τρόπο, ώστε η θερμοκρασία του χώρου να παραμένει σχεδόν σταθερή.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ INVERTER AIR CONDITIONERS TO 2019ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ….

Τα συνεχή σταματήματα του συμβατικού κλιματιστικού, καταπονούν τα διάφορα στοιχεία του κλιματιστικού (συμπιεστής, εκτονωτική βαλβίδα κ.λ.π.) και αυξάνουν το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού, αφού το ρεύμα εκκίνησης είναι πολλαπλάσιο του ρεύματος λειτουργίας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Η τοποθέτηση πρέπει να γίνεται από έμπειρους και πεπειραμένους τεχνικούς. O  εγκαταστάτης πρέπει να έχει υποχρεωτικά πιστοποίηση για ψυκτικά υγρά.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ AIR-CONDITIONER

Η εξωτερική μονάδα θέλει  τακτικό  καθαρισμό γιατί μπορεί να μη ανταλλάσσει θερμότητα κανονικά  αν είναι λερωμένη. Στην εσωτερική μονάδα πρέπει να πλένονται τα φίλτρα μία φορά την βδομάδα είναι παρά πολύ σημαντικό κομμάτι  στην συντηρηση επισης θα πρέπει να τα στεγνώσουν προτού τα τοποθετηθούν. Και τώρα μέτα την αγορά και εγκατάσταση απόλαυσε εναν freddo espresso  στο σπίτι σου με το νέο air-conditioner σου αδιαφορώντας για τον καύσωνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

H συνεχής λειτουργία του κλιματιστικού σε χαμηλές στροφές είναι πολύ προτιμότερη από τη διακοπτόμενη λοιπόν, για τους εξής λόγους:

 • καταπονεί λιγότερο το μηχάνημα με τα συνεχή σταματήματα και ξεκινήματα.
 • το κλιματιστικό μας λειτουργεί πολύ πιο αποδοτικά και οικονομικά.
 • Μειώνει αισθητά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Έχουμε ελάχιστα επίπεδα θορύβου.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ AIR CONDITIONERS TO 2020

όλα τα AIR CONDITIONERS  έχουν Λειτουργία καθαρισμού αέρα/αφύγρανσης/ Inverter/θέρμανσης

Κλιματιστικό Επιτοίχιο FUJITSU ASYG24 KLCA

 

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σιγά-σιγά, το κλιματιστικό Fujitsu ASYG24KLCA είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων του σπιτιού σου στα κατάλληλα επίπεδα.

Με συμπαγές design και συμμαζεμένες διαστάσεις, το ASYG24KLCA διαθέτει μία απόλυτα διακριτική παρουσία που του επιτρέπει να περνά απαρατήρητο. Με τον χρονοδιακόπτη on/off τον οποίο και μπορείς να προγραμματίσεις όρισε το διάστημα που θές να λειτουργήσει και αυτό ήταν όλο! Ισχυρό και συνάμα οικονομικό, το ASYG24KLCA θα σου χαρίσει άνεση και δροσιά, ακόμα και σε μεγάλης επιφάνειας δωμάτια.

 • Απόδοση ψύξης σε BTU/h: 26275 BTU/h
 • Μέγιστη απόδοση ψύξης: 26275 BTU/h
 • Απόδοση θέρμανσης σε BTU/h: 30710 BTU/h
 • Μέγιστη απόδοση θέρμανσης: 30710 BTU/h
 • Ονομαστική απόδοση: 24000 BTU/h
Δροσερός χώρος με μια κίνηση….
Στα 24.000 BTU, το ASYG24KLCA θα ψύξει ή θα θερμάνει, ανάλογα με τη λειτουργία ακόμα και μεγάλα δωμάτια. Με επίπεδα θορύβου που δεν ξεπερνούν τα 64 dB, είναι ό,τι πρέπει για κάθε χώρο αφού κατορθώνει να περνά απαρατήρητο. Η λειτουργία χρονοδιακόπτη μάλιστα, θα σου επιτρέψει να το προγραμματίσεις, ώστε να λειτουργήσει την κατάλληλη στιγμή.
Πλήθος λειτουργιών….
Το ASYG24KLCA της Fujitsu διαθέτει λειτουργίες θέρμανσης, ψύξης και inverter, προσφέρει αφύγρανση και καθαρισμό αέρα ενώ δέχεται ψυκτικό υγρό τύπου R32. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον ενεργειακής κατηγορίας Α+++ … ενώ πλαισιώνεται και από τηλεχειριστήριο για άνετη χρήση.

Δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας

Ενεργειακή κλάση: A+++
Βαθμός Ενεργειακής Απόδοσης Ψύξης, Εποχικός βαθμός (SEER): 7.1
Βαθμός Ενεργειακής Απόδοσης Θέρμανσης, Εποχικός βαθμός (SCOP): 6.4
Απόδοση ψύξης σε kW/h: 7.7 kW
Απόδοση θέρμανσης σε kW/h: 9
Κλάση ενεργειακής απόδοσης θέρμανσης: A+++

Κλιματιστικό Επιτοίχιο JURO-PRO Airflow ECO 12K

 

Απολαύστε ιδανικές συνθήκες με προηγμένη τεχνολογία DC Inverter κι Ενεργειακή Κλάση Α+++ (θερμή ζώνη) για μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Το νέο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32 εξασφαλίζει βελτιωμένες επιδόσεις κι εξοικονόμηση στη συντήρηση. Χάρη στα μόνιμα ιονισμένα φίλτρα σκόνης και στο φίλτρο Cold Catalyst θα απαλλαγείτε από σκόνη, δυσάρεστες οσμές κι επιβλαβείς ουσίες και θα αναπνέετε καθαρό αέρα στον χώρο σας.
Τα μόνιμα ιονισμένα φίλτρα απελευθερώνουν αρνητικά ιόντα που εξουδετερώνουν τα μόρια σκόνης, οσμών και καπνού. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πάντα καθαρό και υγιεινό αέρα. Επίσης, χάρη στο φίλτρο Cold Catalyst, το κλιματιστικό μπορεί και απορροφά τη φορμαλδεϋδη και άλλες πτητικές οργανικές ουσίες καθώς κι επιβλαβείς ατμοσφαιρικούς ρύπους και οσμές.Το κλιματιστικό της Juro Pro διαθέτει ακόμη αρκετές λειτουργίες όπως έξυπνη αφύγρανση, λειτουργία turbo, αυτόματη επανεκκίνηση, λειτουργία διάγνωσης βλαβών αλλά και χρονοδιακόπτη 24 ωρών. Επίσης, έρχεται εξοπλισμένο με λειτουργία ύπνου για σταθερή θερμοκρασία αλλά και οθόνη ενδείξεων LED για να έχεις πληροφόρηση για τη θερμοκρασία κάθε στιγμή.
 • Απόδοση ψύξης σε BTU/h: 11942  BTU/h
 • Απόδοση θέρμανσης σε BTU/h: 11942 BTU/h
 • Ονομαστική απόδοση: 12000 BTU/h

Εξοπλισμός

Λειτουργία

 • καθαρισμού αέρα και αφύγρανσης
 •  Inverter και θέρμανσης
 • Ενσωματωμένη προστασία έναντι του πάγου
 • Τηλεχειρισμός

Ειδικά χαρακτηριστικά:

 • Μόνιμα ιονισμένα φίλτρα
 • φίλτρο Cold Catalyst
 • Χαμηλή στάθμη θορύβου
 • Παροχή αέρα 402 – 590 m3/h

Δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας

Εποχιακή ενεργειακή απόδοση (SEER): 6.3
Εποχιακός συντελεστής απόδοσης (SCOP):5.6
Απόδοση ψύξης σε kW/h: 3.5 kW/h
Απόδοση θέρμανσης σε kW/h: 3.5 kWh
Ενεργειακή Κλάση Α+++
Κλάση ενεργειακής απόδοσης θέρμανσης: A+++
Απολαύστε ιδανικές συνθήκες με προηγμένη τεχνολογία DC Inverter κι Ενεργειακή Κλάση Α+++  για μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.  Χάρη στα μόνιμα ιονισμένα φίλτρα σκόνης και στο φίλτρο Cold Catalyst θα απαλλαγείτε από σκόνη, δυσάρεστες οσμές κι επιβλαβείς ουσίες και θα αναπνέετε καθαρό αέρα στον χώρο σας. Ειναι εξαιρετικά αθόρυβο τα στοιχεία του κατασκευαστή το αποδεικνύουν  η στάθμη θορύβου εσωτερικής συσκευής είναι 48 dB  και η στάθμη θορύβου εξωτερικής συσκευής : 63 dB
Το κλιματιστικό της Juro Pro Airflow ECO 9K διαθέτει το ψυκτικό R32 και προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις όσο αφορά την ενεργειακή απόδοση, ακόμη και σε ακραίες εξωτερικές συνθήκες. Με χαμηλό κόστος συντήρησης και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, το κλιματιστικό της Juro Pro έρχεται να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σου για θέρμανση και ψύξη.

Ο αισθητήρας που βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο συγχρονίζεται με το κλιματιστικό ώστε να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του δωματίου, ανάλογα που βρίσκεσαι εσύ μέσα στο δωμάτιο. Έτσι σου χαρίζει μεγαλύτερη άνεση και επιτυγχάνεται πιο ακριβής ρύθμιση της θερμοκρασίας. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός των περσίδων σε 3 διαστάσεις, μεταφέρουν τον αέρα σε κάθε γωνιά του δωματίου.

Ο συμπιεστής αλλά και το μοτέρ της εξωτερικής μονάδας διαθέτουν τεχνολογία DC Inverter, ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και πιο ακριβής έλεγχος της θερμοκρασίας. Εξασφαλίζουν επίσης τη σωστή ταχύτητα του ανεμιστήρα αλλά και την απαιτούμενη ροή του ψυκτικού υγρού, διασφαλίζοντας μέγιστη απόδοση ψύξης και θέρμανσης.

 • Απόδοση ψύξης σε BTU/h:  10577   BTU/h
 • Απόδοση θέρμανσης σε BTU/h: 11089  BTU/h
 • Ονομαστική απόδοση: 9000 BTU/h

Εξοπλισμός

Λειτουργία

 • Καθαρισμού αέρα / αφύγρανσης
 •  Inverter και  θέρμανσης
 • Ενσωματωμένη προστασία έναντι του πάγου
 • Turbο –  αυτοκαθαρισμού
 • Follow Me – ύπνου

Ειδικά χαρακτηριστικά:

 • Μόνιμα ιονισμένα φίλτρα
 • Φίλτρο Cold Catalyst

Δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας

Εποχιακή ενεργειακή απόδοση (SEER): 6.2
Εποχιακός συντελεστής απόδοσης (SCOP): 5.6
Απόδοση ψύξης σε kW/h: 3.1 kW/h
Απόδοση θέρμανσης σε kW/h: 3.25 kWh
Ενεργειακή Κλάση Α+++
Κλάση ενεργειακής απόδοσης θέρμανσης: A+++

Related posts