τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ραδιόφωνα εργοταξίου

ραδιοφωνα εργοταξιου

ραδιόφωνα εργοταξίου || Oδηγός αγοράς

 

Το ραδιόφωνο εργοταξίου μπορεί εύκολα να αντέξει τις δυσκολίες του σκληρού περιβάλλοντος  – δεν καταστρέφονται ή επηρεάζονται από τα χτυπήματα και τα χτυπήματα αυτα συμβαίνουν τακτικά σε χώρους εργασίας. Τα ραδιόφωνα εργοτάξιου μπορούν να λειτουργούν με τροφοδοσια AC ή από τις μπαταρίες. Η χρήση μπαταριών επιτρέπει στο ραδιόφωνο του εργοταξίου να χρησιμοποιείται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες όπου οι εργαζόμενοι περνουν όλη την ημέρα. Υπάρχουν αρκετές μάρκες ραδιόφωνων εργοταξιου που είναι πολύ υψηλής ποιότητας και μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες άλλων συσκευών.

Πριν ξεκινήσει η αγορά ενός ραδιοφώνου στο εργοτάξιο, συνιστάται να λάβετε υπόψη όλους τους ακόλουθους παράγοντες που επιτρέπουν σε κάποιον να κάνει μια σοφή επιλογή:

  • Ανθεκτική σχεδίαση

Ένα ραδιόφωνο εργοτάξιο πρέπει να αντέχει τις σκληρές συνθήκες του εργοταξίου, συμπεριλαμβανομένων όλων των πιθανών  προσκρούσεων και πτώσεων που μπορεί να συμβούν κυριολεκτικά σε καθημερινή βάση. Πρέπει να  εχει σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί έτσι ώστε να είναι πολύ ανθεκτικό σε σύγκριση με τα συνηθισμένα ραδιόφωνα.

Πολλές από τις εταιριες που κατασκευάζουν ραδιόφωνα εργοταξίου περιλαμβάνουν προστατευτικές ενισχύσεις για να τους επιτρέψουν να αντέχουν αυτα σκληρά περιβάλλοντα. Τέτοιες ενισχύσεις όπως οι γωνιακες ενισχύσεις .Μερικές φορές, ολόκληρη η μονάδα προστατεύεται από τον κατασκευαστή που εγκαθιστά σε αυτο  κυλινδρικές ράβδους που παρέχουν απόλυτη προστασία εάν πέσει το ραδιόφωνο κάτω στο πάτωμα. Χωρίς τέτοια προστασία, θα ήταν πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το ραδιόφωνο σε εργοτάξια.

ραδιόφωνα εργοταξίου
@topreviews.gr
  • Εμφάνιση, κουμπιά και κλήση

Σε εργοτάξια οι εργαζόμενοι πρέπει να εξοικονομήσουν χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο απο δραστηριότητες που δεν συνδέονται άμεσα με την εργασία τους. Έτσι, το ραδιόφωνο του εργοταξίου πρέπει να διαθέτει τα χειριστήρια – κουμπιά και αριθμούς κλήσης κ.λπ., έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αλλάζουν ραδιοφωνικούς σταθμούς το συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά.

Το ίδιο ισχύει εάν οι εργαζόμενοι θέλουν να μειώσουν ή να αυξήσουν την ένταση του ραδιοφώνου. Το ραδιόφωνο στο εργοτάξιο πρέπει να είναι εξαιρετικά εύκολο και βολικό στη χρήση και δεν πρέπει να υπάρχουν επιπλοκές σε αυτό. Τα κουμπιά και ο επιλογέας πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένα και σε περίπτωση που το ραδιόφωνο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο σκοτάδι, πρέπει να έχει οπίσθιο φωτισμό.

  • Λαβές για φορητότητα

Τα ραδιόφωνα εργοταξίου μετακινούνται σε διαφορετικές τοποθεσίες ανάλογα με το πού θα εκτελεστεί η δουλειά και πού οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να ακούσουν καλύτερα την αγαπημένη τους μουσική.Επομένως, το ραδιόφωνο πρέπει να έχει υψηλό επίπεδο φορητότητας. Για το λόγο αυτό, τα καλά κατασκευασμένα ραδιόφωνα εργοτάξιου διαθέτουν λαβές μεταφοράς, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να το μεταφέρουν στην επιθυμητή τοποθεσία χωρίς το ραδιόφωνο να υποστεί οποιαδήποτε ζημιά. Πολλά ραδιόφωνα εργοταξίου έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν πλευρικές λαβές – Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβαίνει με ραδιόφωνα μικρότερου μεγέθους.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ:

  • DeWALT DCR011

  • MAKITA – DMR202

  • Milwaukee M18 JSR-0

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!