ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ – ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ – ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πόσο κοστίζει ένα καλό πλυντήριο πιάτων;

Τα πλυντήρια πιάτων  κοστίζουν από 200 ​ευρω έως και πάνω από 2.000 ευρώ για εντοιχιζόμενα.

Τι παίρνετε όταν αγοράζετε ένα πιο ακριβό πλυντήριο πιάτων;

Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων είναι πιο ανθεκτικά. Πολλά έχουν εσωτερικούς χώρους από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι  πιο ανθεκτικά – και  μπορούν να αντέξουν βαριά φορτία και να διαρκέσουν πιο πολύ στο περασμα του χρόνου. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι τα καλύτερα πλυντήρια πιάτων συντηρούνται πιο εύκολα και  εχουν λιγότερες βλάβες  ενώ καθαρίζονται ευκολότερα, και είναι πιο αθόρυβα.

Τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών τείνουν να  είναι ενεργειακά αποδοτικά, αν και τα περισσοτερα πλυντήρια πιάτων πλεον έχουν ενεργειακη ταυτότητα. Ωστόσο, τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν  πρόσθετα συστήματα, όπως προστασίας από υπερχείλιση νερού. Γενικά, τα ακριβότερα πλυντήρια πιάτων  είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την αισθητική και τη λειτουργικότητα. Πολλά έχουν εξωτερικά ανθεκτικά στα δακτυλικά αποτυπώματα και τις μουτζούρες  – inox  και μπορούν να καλυφθούν με ειδικά κατασκευασμένα μπροστινά πάνελ που ταιριάζουν με τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πότε να αγοράσετε ένα νέο πλυντήριο πιάτων

Οι συσκευές δεν κατασκευάζονται για να διαρκέσουν για πάντα, και ένας γενικός κανόνας είναι ότι εάν η συσκευή σας έχει φτάσει στην ηλικία των 7 ετών ή περισσότερο, είναι πιθανώς ώρα για αντικατάσταση.

Πώς μπορώ να καθαρίσω το πλυντήριο πιάτων μου;

Είναι συνηθισμένο το εσωτερικό ενός πλυντηρίου πιάτων να καλύπτεται από άλατα. Μπορεί επίσης να μυρίσετε και να παρατηρήσετε μούχλα  να μεγαλώνει μέσα. Όταν συμβεί αυτό, η πρώτη σας εν;eργεια είναι να βρε;iτε  σκόνη καθαρισμού και να αρχίσετε να καθαρίζετε άμεσα.

Συμβουλές από ειδικούς στο σπίτι; Μην το κάνεις.

Τα σκληρά καθαριστικά μπορούν να βλάψουν το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων σας, και υπάρχουν ασφαλέστεροι και ευκολότεροι τρόποι για να διατηρήσετε ένα καθαρό το πλυντήριο πιάτων. Ειδικοί συνιστούν  να καθαρίζετε το  εσωτερικό των πλυντήριο πιάτων σας κάθε δύο μήνες για να “προσθέσετε χρόνια ζωής ¨ –  Αφού φορέσετε γάντια , αφαιρέστε την κάτω σχάρα  καθαρίστε για  τυχόν  σκουπιδια που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την περιοχή αποστράγγισης.

Πρέπει να ανοίξετε το πλυντήριο πιάτων ενώ λειτουργεί;

Ποιος δεν έχει βρει μια ξεχασμένη κούπα καφέ και την έβαλε στο πλυντήριο πιάτων ενώ λειτουργούσε; Όσο ο κύκλος πλύσης είναι στα αρχικά στάδια, δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά ορισμένοι  ανησυχούν για την εισπνοή των χημικών που αναδύονται από το μηχάνημα την ωρα της πλύσης .

πλυντήρια πιάτων
@topreviews.gr

Είναι ασφαλές να εγκαταστήσετε ένα πλυντήριο πιάτων δίπλα στην κουζίνα;

Ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε την εγκατάσταση της κουζίνας και του πλυντηρίου πιάτων το ένα δίπλα στο άλλο.

Πρέπει να ξεπλύνετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων;

Η απάντηση είναι όχι, τουλάχιστον εάν το πλυντήριο πιάτων σας κατασκευάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων έχουν αισθητήρες που καθορίζουν πόσο καιρό πρέπει να τρέχει ένας κύκλος  πλύσης και  φυσικά πόσο ζεστό πρέπει να είναι το νερό  –  Το νερό που ρέει πάνω από τα πιάτα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλυσίματος του πλυντηρίου πιάτων καθαρίζει τα ψίχουλα και τα καρυκεύματα και δεν χρειάζεται η πρόπλυση απο εσάς.

Πώς να τοποθετήσετε τα πιάτα σας για τα καλύτερα αποτελέσματα;

Όπως κάθε συσκευή, το πλυντήριο πιάτων λειτουργεί καλύτερα αν το χρησιμοποιείτε σωστά – το βέλτιστο είναι να  εκτελείτε  μόνο πλύση μονο με  πλήρη φορτία, αν και ορισμένα πλυντήρια πιάτων έχουν και κύκλο μισού φορτίου στα προγραμματά τους.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!