Πώς λειτουργεί το διαδίκτυο με οπτικές ίνες;

ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ

ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ

 

Το διαδίκτυο με οπτικές ίνες λειτουργεί στέλνοντας σήματα φωτονίων μέσω μικροσκοπικών κλώνων από γυαλί ή πλαστικό. Χιλιόμετρα από αυτά τα καλώδια οπτικών ινών είναι θαμμένα κάτω από το έδαφος, περνώντας από τους κεντρικούς διακομιστές ενός παρόχου διαδικτύου μέχρι το τετράγωνό σας. Στο σπίτι σας, το καλώδιο συνδέεται με ένα κομμάτι υλικού που ονομάζεται τερματικό οπτικού δικτύου (ONT), δίνοντάς σας πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα καλώδια οπτικών ινών είναι απρόσβλητα από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και έχουν μεγάλη χωρητικότητα για τη μεταφορά δεδομένων, οπότε μπορούν να σας προσφέρουν μια πραγματικά γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο με πολύ μικρότερη πιθανότητα επιβράδυνσης ή διακοπής. Οι οπτικές ίνες είναι επίσης νεότερες από τα περισσότερα καλωδιακά δίκτυα και τα δίκτυα DSL, απαιτώντας λιγότερη συντήρηση.

@topreviews.gr
ΟΝΤ ΒΟΧ @topreviews.gr

Εν τω μεταξύ, το ONT λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένα μόντεμ καλωδίου ή DSL. Μετατρέπει αυτά τα ελεύθερα φωτόνια της οπτικής ίνας σε δεδομένα, παρέχοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο για τον υπολογιστή σας, το tablet και άλλες συσκευές.

Η οπτική ίνα σας προσφέρει ταχύτερες ταχύτητες μεταφόρτωσης

 

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του διαδικτύου με οπτικές ίνες είναι ότι σας παρέχει συμμετρικές ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης – που σημαίνει ότι οι ταχύτητες μεταφόρτωσης στη σύνδεσή σας θα είναι εξίσου γρήγορες με τις ταχύτητες λήψης.

Οπτικές ίνες ταχύτητες μεταφόρτωσης

 

Σε άλλους τύπους διαδικτύου, οι ταχύτητες μεταφόρτωσης είναι συνήθως πολύ πιο αργές από τις ταχύτητες λήψης, κάτι που συνήθως δεν είναι σημαντικό, δεδομένου ότι οι χρήστες του διαδικτύου περνούν τον περισσότερο χρόνο τους κατεβάζοντας περιεχόμενο από τον ιστό. Όμως, οι συμμετρικές ταχύτητες μεταφόρτωσης αποτελούν τεράστιο πλεονέκτημα εάν περνάτε πολύ χρόνο με τη μεταφόρτωση περιεχομένου, κάτι που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων ή την εκτέλεση πολλών εργασιών δημιουργίας περιεχομένου στο YouTube ή σε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!