Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ GAMING ΜΕΧΡΙ 200 ΕΥΡΩ

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών monitor στην αγορά και συνήθως ειναι διαθέσιμα για να παρακολουθείτε τηλεόραση σε υψηλή ανάλυση – ΑΛΛΑ  η ASUS είχε αποφασίσει να κάνει πάλι τη διαφορά, με την προσθήκη της μιας ειδικά σχεδιασμένη για  gamers  όθόνης : ASUS VG248QZ  η οποία είναι η καλύτερη επιλογή οθόνης παιχνιδιών μέχρι 200 ευρώ.

Αυτό που ξεχωρίζει  την ASUS VG248QZ  είναι ο σχεδιασμό και η αισθητική που την συνοδεύει, καθιστώντας την αρκετά ελκυστική. Η ποιότητα κατασκευής της οθόνης είναι σταθερή και ανθεκτική. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσετε το ύψος της έως και 130 mm – καθώς και να περιστρέψετε την οθόνη έως και 90 μοίρες, ώστε να ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας. Χάρη στον χρόνο απόκρισης 1ms και στον ταχύτατο ρυθμό ανανέωσης των 144Hz, μπορείς να απολαμβάνεις gaming ακόμα και σε παιχνίδια με πολύ γρήγορες σκηνές δράσεις. Όσο γρήγορα και αν περνάει η δράση μπροστά από τα μάτια σου, δεν θα αντιμετωπίζεις ενοχλητικά κολλήματα ή σπασίματα στην εικόνα. Η οθόνη ASUS VG248QZ υποστηρίζει ανάλυση 1920 x 1080 pixels Full HD και επιδεικνύει υψηλό λόγο αντίθεσης Smart Contrast Ratio 80.000.000:1 έτσι οι σκοτεινές σκηνές γίνονται πιο ατμοσφαιρικές και οι φωτεινές αποδίδουν περισσότερους και καλύτερους χρωματισμούς.

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Η ανάλυση της οθόνης έρχεται σε 1920 x 1080  pixels  με πυκνότητα εικονοστοιχείων 92ppi και είναι αξιοπρεπή ποιότητα  ικανοποιητική για τους περισσότερους χρήστες σε αυτό το εύρος τιμής. Η οθόνη βασίζεται σε πάνελ τεχνολογίας TN (Twisted Nematic) και επιδεικνύει ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό ανανέωσης αλλά και μικρό χρόνο απόκρισης 1ms . Οι γωνίες θέασης είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές με οριζόντια γωνία θέασης 170 μοιρών και κάθετη γωνία θέασης 160 μοιρών, το οποίο δεν δίνει βέβαια το αποτέλεσμα χρώματος που θα είχατε σε σύγκριση με τις οθόνες που είναι εφοδιασμένες με IPS .

Επιπλέον, το σύστημα  anti-glare system  θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για καλύτερη συγκέντρωση χρωμάτων. Παρόλο που η  οθόνη ΤN προσφέρει στενότερες γωνίες προβολής και ακρίβεια χρώματος με κορεσμό χρώματος 72% (με βάση τις προδιαγραφές του προϊόντος), θα μπορούσε να αποδώσει πιο καλά , αλλά το κυριότερο μειονέκτημα είναι ότι η οθόνη δεν υποστηρίζει πιο προηγμένες λειτουργίες όπως η HDR.

Η αποκλειστική τεχνολογία Splendid βελτιστοποιεί την απόδοση κατά την αναπαραγωγή video καθώς και την πιστότητα της εικόνας με το να βελτιώνει το χρώμα, την φωτεινότητα, την αντίθεση και την οξύτητα. Υπάρχουν έξι προ-ρυθμίσεις για να επιλέξεις: Scenery, Theater, Game, Night View, sRGB και Standard, για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΘΥΡΕΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ & ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στο πίσω μέρος της οθόνης υπάρχουν δύο θύρες HDMI που προσφέρουν ευελιξία – για την ταυτόχρονη χρήση δύο συσκευών συμβατών με HDMI. Επιπλέον, υπάρχει θύρα D / sub / VGA, υποδοχής ακουστικών και υποδοχή γραμμής για εξωτερικά ηχεία, τα οποία είναι αρκετά δυνατά ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει την ακρόαση από συνήθεις μουσικές λίστες χωρίς θόρυβο  από παιχνίδια υπολογιστή. Υπάρχουν επίσης τέσσερα κουμπιά για να σας βοηθήσουν  στην πλοήγηση στα μενού και  ρυθμίσεις. Επιπλέον έχει εξαιρετικό χειρισμό κίνησης καθώς είναι εξοπλισμένο με την εφαρμογή FreeSync που χρησιμεύει ως άμεση σύνδεση μεταξύ της GPU  με την  οθόνη. Ανάμεσα στα άλλα χαρακτηριστικά που διαθέτει  ο χρήστης θα μπορούσε να βρει την λειτουργιά χρονομέτρησης , την ευθυγράμμιση προβολής, το Fps Counter και το Crosshair κοντά σε σχέση με αυτό που θέλει ο παίκτης.

Επιπλέον, παρέχεται επαρκής έλεγχος στο μενού για να ρυθμίσετε διαφορετικές ρυθμίσεις σχετικά με το επίπεδο αντίθεσης, τη φωτεινότητα και τη θερμοκρασία χρώματος. Στα μειονεκτήματά της, έρχεται η έλλειψη DisplayPort .Συνοψίζοντας οι θύρες DisplayPort, HDMI και Dual-Link DVI-D σου εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και συμβατότητας με μία ποικιλία από media players , PS4 , και ακουστικά για gaming. Ενώ τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία 2W συμπληρώνουν  την εμπειρία προβολής.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ως οθόνη παιχνιδιών η ASUS  θα καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση και με τιμή κάτω από 200 ευρώ και θα  λειτουργήσει άψογα και  χωρίς ατέλειες. Με βάση τα δεδομένα χαρακτηριστικά της , είναι κατάλληλη τόσο για κονσόλες αλλά και για παιχνίδια PC, καθώς ο γρήγορος χρόνος απόκρισης και η χαμηλή υστέρηση εισόδου θα ευχαριστήσουν την πλειοψηφία των παικτών. Ένας χρήστης  που μπορεί να θυσιάσει την ποιότητα του χρώματος για την απόδοση του χαμηλού  χρόνου απόκρισης 1ms.Με βάρος 5,5 kg (αρκετά παρόμοιο με άλλες οθόνες 24 ιντσών)

Επιπλέον, είναι  μια  οθόνη για χρήση στο γραφείο. Με το επίπεδο φωτεινότητας να εκτιμάται αξιοπρεπές, θα μπορούσε να τοποθετηθεί και να χρησιμοποιηθεί με ευκολία σε περιβάλλοντα με  χαμηλό φωτισμό. Επιπλέον καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες της κοινότητας των gamers. Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, ο εργονομικός σχεδιασμός της θα λύσει πολλά προβλήματα σχετικά με τη σταθεροποίηση και τη ρύθμιση της οθόνης κατά την χρήση της.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!